Jeti DS-12

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: Jeti DS-12 - první náhled

#61 Příspěvek od HonzaS »

Tyjo já jsem za otočný naopak rád! Ty slidery jsem nikdy nepoužíval, protože si do toho člověk sáhl i omylem. Otočný bych klidně využil další dva na DS 24, úplně hned a s radostí!
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Kuba78 »

no sem fakt zvedavej na "feature set", kam to postavi - pod DS14, misto DS14, mezi DS14 a DS16.. tohle bude muset jeti velmi, velmi dobre vybalancovat. Podle me se bude rezat v produktove rade, mozna resfreshovat.. mit ctyri druhy radii, z toho tri velmi blizko u sebe, z tech ctyr druhu mit od tri druhu dve varianty a u kazdeho druhu a varianty jeste ruzne barvy je mozna na tak malou firmu az moc.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od MartinMartin »

HonzaS píše:Tyjo já jsem za otočný naopak rád! Ty slidery jsem nikdy nepoužíval, protože si do toho člověk sáhl i omylem. Otočný bych klidně využil další dva na DS 24, úplně hned a s radostí!

Já jsem zatím na žádném radiu slidery neměl, ale když jsem zkoušel DC-16 tak mi to pasovalo, ale je fakt že DS variantou jsem ještě nic neřídil. Přišlo mi to lepší v tom, že jsem s nimi pohnul jedním prstem, což u otočného poťáku jde blbě. Je ale fakt že zase mají kratší dráhu, takže bude záležet na konkrétním použití. Určitě to ale není věc kvůli které bych to nekoupil, rozhodne programové vybavení které bude snad podobné jako u DS-14.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od MartinMartin »

Na RC Groups také řeší ty slidery a jejich absenci dost kritizují. Dále Esprit Model uvádí že to bude mít pouze jeden vysílací modul 2,4GHz. Takže to nebude umět bezdrátový učitel žák mezi dvěma DS-12, možná pouze bezdrátová varianta jako studentský vysílač.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Kuba78 »

MartinMartin píše:Na RC Groups také řeší ty slidery a jejich absenci dost kritizují. Dále Esprit Model uvádí že to bude mít pouze jeden vysílací modul 2,4GHz. Takže to nebude umět bezdrátový učitel žák mezi dvěma DS-12, možná pouze bezdrátová varianta jako studentský vysílač.

takze to teoreticky nebude umet byt ucitelsky vysilac, ale zakovsky ano?
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od MartinMartin »

Přesně tak, učitelský pouze po kabelu.
Lark

#67 Příspěvek od Lark »

Jeti detailně neznám, ale moc nechápu, proč by jen na 2,4GHz neměl umět učitel/žák. Vždyť i na 2,4 jede obousměrná komunikace. Gr. HoTT má taky jen 2,4GHz a bezdrátově umí obojí.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od MartinMartin »

Právě že to jede na 2,4GHz, ale je zapotřebí druhý vysílací modul který DS-12 nebude mít. Gr. HoTT podrobně neznám, ale třeba Spektrum má řešené bezdrátové spojení vysílačů stejně.
Lark

#69 Příspěvek od Lark »

Nevím jak to přesně u Gr. funguje, ale ty myslíš že má dva vysílací moduly? Já bych řek, že jen používá obosměrný přenos, který průběžně přepíná a jen se musí oba vysílače spárovat, a pak učitel přijímá jenom modulaci ze žáka, nebo v roli učitele používá vlastní.
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od MartinMartin »

Jeti u stávajících vysílačů používá pro bezdrátové spojení právě ten druhý modul 2,4GHz. První komunikuje s modelem a druhý s žákovským vysílačem.
HonzaS

#71 Příspěvek od HonzaS »

Lark píše:Jeti detailně neznám, ale moc nechápu, proč by jen na 2,4GHz neměl umět učitel/žák. Vždyť i na 2,4 jede obousměrná komunikace. Gr. HoTT má taky jen 2,4GHz a bezdrátově umí obojí.

jenže u graupnera jede učitel žák přes bluetooth pokud vím. U jeti je to plnohodnotná komunikace. Jeden modul se baví s modelem, druhý s žákovským vysílačem - oba moduly komunikují obousměrně.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od jyrry »

HonzaS píše:... u graupnera jede učitel žák přes bluetooth pokud vím. ...

No to skoro určitě ne, to by se neprodávaly tyhle BT moduly...
jyrry.webnode.cz
janva9

#73 Příspěvek od janva9 »

HonzaS píše:
jenže u graupnera jede učitel žák přes bluetooth pokud vím. U jeti je to plnohodnotná komunikace. Jeden modul se baví s modelem, druhý s žákovským vysílačem - oba moduly komunikují obousměrně.
U Graupnerů nejde učitel/žák přes BT. Jako učitelský vysílač používám MX-20 a žákovský MZ-12. Ani jeden nemá BT modul.
Ground Penetration Tester
Lark

#74 Příspěvek od Lark »

Přesně jak píše jyrry a janva9. BT mají v základu jen nejvyšší typy. Já mám spárovaný MC-20 a MX-12. MC-20 má je přípravu na BT (konektor) a na MX-12 snad ani to ne. To spárování je ale trochu horor.
HonzaS

#75 Příspěvek od HonzaS »

Aha, tak to mám špatný info. Ale přes plnohodnotný vysílání to nejede, ne? Má to stejný dosah jako klasický přijímač, telemetrii atp?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“