ondrascz píše:
Asi jsem na zakladni skole ve fyzice nedaval dobry pozor, kdyz se probirala zakladni mechanika, protoze, co si pamatuju, vyse uvedene neplati.
Asi by jsi se měl zamyslet nad tím, že existuje více faktorů, které mohou ovlivnit vyvážení rádia než je tvé nedávání pozoru při vyučování
Například mám Futabu T8FG. Originál akumulátor měl 200g a nový akumulátor mám 120g, což je už dost veliký rozdíl, vyvážení je s oběma akumulátory stejné a rádio v obou případech visí krásně vodorovně! Tedy pokud by vývojář přemýšlel a vytvořil šachtu pro akumulátor v dobré pozici k těžišti rádia a také by umístil oko do správné pozice, tak by rádio bylo dobře vyvážené i s různě těžkými akumulátory (v rozumném váhovém rozmezí) a nebylo by potřeba dalších přídavných vyvažovacích nesmyslů, které dle mne na nově vyvíjeném rádiu nemají co dělat, tedy pokud si výrobce hraje na nějakou úroveň.
A co si budeme povídat, na X7 je dle fotek to oko v opravdu na první pohled divné pozici a přitom by stačilo to oko umístit pod vypínač a žádnej bazmek pro vyvážení by u toho nemusel nejspíš být a že toto výrobce nenapadne a ještě se tu chválí zbytečný vyvažovák, to mi nejde na rozum...