Směrová anténa na vysílači
Re: Směrová anténa na vysílači
Ja tu antenu koupil, tu alfu z ebay. Tak jak dojde dam vedet.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
ka2012 píše:Ale pánové já, neřeším dB, RXSQ a podobné. Já jsem jen napsal, že když jsem si zapnul ve 400m výšky průběžné hlášení o intenzitě signálu, který přichází na přijímač. Tak ta paní uvnitř vysílače mi hezky povídá signál přijímače 15%, signál přijímače 10% atd. což se mi zdá málo, a nešlo by to vylepšit antenkou, o které toto vlákno vzniklo?
Jinak s tím létáním teď přez prázdniny, včera jsem mazal LogData za dva měsíce 29 zápisů po cca 1,5 hodině.
Telemetrie Graupner to je věc.
Ka
Naposledy upravil(a) janva9 dne sob 27.08.2016 9:04, celkem upraveno 2 x.
Ground Penetration Tester
Wormsnake - to je postavení čelem.
Ale, když někdo napíše, že údaje přicházející z přijímače jsou kdoví co, tak to je úplně mimo mísu.To asi údaje palubního počítače automobilu, letadla, mobilního tel. a pod. jsou taky kdoví co.
viewtopic.php?f=110&t=49012
Letu zdar Ka
Ale, když někdo napíše, že údaje přicházející z přijímače jsou kdoví co, tak to je úplně mimo mísu.To asi údaje palubního počítače automobilu, letadla, mobilního tel. a pod. jsou taky kdoví co.
viewtopic.php?f=110&t=49012
Letu zdar Ka
- JosefSvejk
Jenže s tím "kdovíco" je to pravda. Měřit signál u tohoto druhu přenosu dat není tak jednoduché jako měřit vzdálenost metrem. Každý zlomek vteřiny je síla signálu jiná a jsou tam běžné krátkodobé mikrovýpadky, které si řeší software a ty to nijak nepoznáš. Proto je interpretace toho měření složitá, spíš nemožná. Jednodušší je to u stacionárních zařízení a i tam to chce určitý čas, abys dostal rozumné výsledky. Zkrátka to ber jako hrubý, orientační údaj. Na telefonu máš taky 4 čárky a stačí to
.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
janva9 _ Ona říká signál PŘIJÍMAČE_ a jak to myslí, když pevnost spojení - strength vypadá takhle
a při totálním výpadku hlásí signál přijímače a strength je 0.
Ka
a při totálním výpadku hlásí signál přijímače a strength je 0.
Ka
JosefSvejk _ částečně máš pravdu. Toto téma se otevřelo s otázkou, zlepší směrová anténa reálně komunikaci vysílač - přijímač v modelu, míněno spíše na větší vzdálenost a sklouzli jsme k telemetrickým hláškám, což s danou problematikou souvisí. Fórum je snad o diskuzích.
Celý život pracuji jako vývojář v automobilovém průmyslu a pořád se učím.
Takový krásný den jen kumuly nejsou.
Ka
Celý život pracuji jako vývojář v automobilovém průmyslu a pořád se učím.
Takový krásný den jen kumuly nejsou.
Ka
Podle mého jsou ty mikrovýpadky signálu způsobené špatnou polohou antén na éru.
Jakou verzi softu máš ve vysílači a v přijímačích?
Jakou verzi softu máš ve vysílači a v přijímačích?
Ground Penetration Tester
Drondys píše:
X8R verze NON-EU cca -104 dBm
X8R verze EU cca -90 dBm
Toto platilo pro EU verzi z r. 2015 ne LBT z roku 2016
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
janva9 _ Všude poslední soft. Vysílač_ V1.041 , přij. GR-16_ V 6a37 , El.air modul_ V 1a11. přez automat. aktualizace.
Umístění antén jsem tu popisoval, otvory ven z trupu pod křídla a při posledním létání, z kterého jsou ty grafy jsem je zajistil páskou ke křídlům aby svítaly 90 stupňů.
Neřeším totální výpadek. Létám na úrovni 1/3 dosahu rc soupravy. Statistika zápisů ze spojení udává průměrnou hodnotu strength po dobu letu 42 % což je dobré, ale v gyrafu už to žádná hitparáda není.
Asi je to pro naši potřebu dostačující. Nicméně někteří výrobci Rc souprav již začínají přidávat sekundární RF moduly, které pracují na jiné frekvenci současně z hlavním modulem, z dúvodu spolehlivosti přenosu dat což chválím.
Ka
Umístění antén jsem tu popisoval, otvory ven z trupu pod křídla a při posledním létání, z kterého jsou ty grafy jsem je zajistil páskou ke křídlům aby svítaly 90 stupňů.
Neřeším totální výpadek. Létám na úrovni 1/3 dosahu rc soupravy. Statistika zápisů ze spojení udává průměrnou hodnotu strength po dobu letu 42 % což je dobré, ale v gyrafu už to žádná hitparáda není.
Asi je to pro naši potřebu dostačující. Nicméně někteří výrobci Rc souprav již začínají přidávat sekundární RF moduly, které pracují na jiné frekvenci současně z hlavním modulem, z dúvodu spolehlivosti přenosu dat což chválím.
Ka
Naposledy upravil(a) ka2012 dne ned 28.08.2016 21:31, celkem upraveno 1 x.
Drondys píše:X8R verze NON-EU cca -104 dBm
X8R verze EU cca -90 dBm
RCStudio píše:Toto platilo pro EU verzi z r. 2015 ne LBT z roku 2016
A jaké hodnoty citlivosti přijímačů s FW LBT 2016 tedy platí ?
ka2012 píše:... Statistika zápisů ze spojení udává průměrnou hodnotu strength po dobu letu 29,1 % ...
Já tam vidím průměrnou hodnotu 42% a těch 29,1 je standardní odchylka...
Čtu to špatně?
Já tedy mám Hott také ale létám jen WWII motoráky a tedy se nedostanu tak daleko, ovšem zajímá mně to také.
jyrry.webnode.cz
jyrry_máš pravdu, průměr je 42 a 29,1 je standardní odchylka - omlouvám se a opravím. Naštěstí to všichni v tabulce vidí.
Zítra chci udělat zkoušku dosahu s přijímačem GR -12 který mám volný, podle návodu se sníženým výkonem na vzdálenost 50m a uvidím, jesti mi třeba nehapruje vysilačka.
Ka
Zítra chci udělat zkoušku dosahu s přijímačem GR -12 který mám volný, podle návodu se sníženým výkonem na vzdálenost 50m a uvidím, jesti mi třeba nehapruje vysilačka.
Ka
mám mz 18 a při zkoušce dosahu mi rovněž ve vzdálenosti od modelu cca 800m milá paní povídala, že je slabý signál přijímače, ale reakce komidel byla bezchybná ještě dalších 500m na zemi. Pak jsem už něměl místo kam dál jít. Asi jde opravdu jen o signál vysílaný zpět do vasílače. Nahoře je dosah mnohem větší, nejsem odborník, ale model vidím nahoře max.myslím 1 km a to je model o rozpětí 3.6m.
Toto neřeším. ( ale bába byla pak už zticha)
Toto neřeším. ( ale bába byla pak už zticha)
Záleží jak je to specificky řešeno v tom či onom systému s telemetrií. Možná by to mohlo být podrobněji vysvětleno v příslušném návodu. Některý systém může příjem radiového signálu od vysílače měřený na straně přijímače a posílaný zpětně v rámci telemetrie nevhodně interpretovat díky ne příliš vhodně zvolenému hlasovému hlášení jako "signál z přijímače" zatímco sílu radiového signálu od přijímače měřenou na straně vysílače třeba ani nehlásí dokud nedojde ke ztrátě telemetrie a pak ohlásí třeba jen něco ve stylu "ztráta signálu telemetrie" apod.