OPTIC 6 ( vynechává ???, nebo mám obrovskou smůlu ???)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od arda1 »

Pánové kde všichni berete tu jistotu, že každý musí nutně během roku dva přejít k nějakým špičkovým a náročným modelům? Vždyť je to total kravina- já modelařív(po 15 leté)přestávce a na éro co mám (nemluvím o helince- to je jiná) mi stačí 4 kanál z Sky lady-pokud bude spolehlivej.
Fce jako mixy,expo, D/R,sub trimy a podobný vymoženosti jsou sice příjemné-ale nikoli nezbytné.Alespoň pro mne.A už vůbec nechápu proč tady kopete do relativně slušnýho rádia(optic) když hafo lidí lítá třeba s vysílači od hořejšího nebo zebrama a ty neumí oproti opticu nic.Já můžu taky tvrdit že mám FF9 a všechny ty vaše křápy strčí do kapsy(i MC-19-s přehledem-o MX a podobných nemluvě- )-ale proč? Já ji opravdu nevyužil za ten rok co ji mám ani z 10% co umí(a to jsem hodně nadsadil)
Takže buďme trochu soudní a neprotivme si rádia navzájem-co já bych kdysi dal i za "blbýho" třeba Flashe - měl jsem modelu a ta neuměla vůbec nic a o spolehlivosti raději pomlčí. :cry: :cry: :cry:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Vzduchoplavec »

arda1: No moment! Ja jsem psal, ze Optic 6 je DOBRE radio. Mam ho take a slouzi mi skvele. Pouze jsem chtel rict, ze prvni dojem, ze nevyuziju 90% funkci, ktere nabizi je jen uvodni zdani.
Po case clovek zacne zjistovat, ze dvoji vychylky jsou super vec, ze exponencialni vychylky jsou jestle lepsi. Pak si poridi samokridlo a vyuzije mix elevonu, pak letadlo se dvemi servy na kridelka a vyuzije mix na kridelka atd.

Proste po case bude Optica vyuzivat naplno. Nechtel jsem tim rict, ze mu po case nebude stacit!
Naposledy upravil(a) Vzduchoplavec dne ned 29.07.2007 17:42, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od arda1 »

blacklight píše:[buď maximální smůla nebo je ten optic prostě shit!
To ti nikdo neřekne- maximálně se to tady rozdělí na dva tábory(což se stalo) jedni jsou s ním spokojení a druzí by ho nechtěli ani za nic.Jinak nevím zda to tady zaznělo, ale co tam máš za Rx a serva? :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od arda1 »

To vzduchoplavec--však to taky nebylo na tebe. :wink:
blacklight

#65 Příspěvek od blacklight »

Ono zas pochop , že když tě to rádio zklame tak pak na neho nadávat budeš.
Kámoš si koupil Optica , ten se pokazil tak koupil Eclipse stalo se to samé.Pak se nedivím že rozhlašuje že je to shit. Než na to přišel čím to je tak zazdil 4 letadla.

Já bych byl s funkcemi naprosto spokojený , nějde o to co to umí , jde o to aby to bylo spolehlivé, což evidentně není. Jen si vemte kolik problémů tu bylo kolem optica , u ostatních rádií se jen lidi ptají jak něco naprogramovat atd. a u tohoto je to samé nejde , hřeje se , aku nic nevydrží atd.

Brácha dostal na vánoce optica a pokazily se v něm baterky , poslalo se to na reklamačku a přišlo to tak jak to bylo - baterky zas na hovno , možná je i vyměnili , ale prostě zas nic nevydrží. Je zázrak když to vydrží 15minut a to jsou 1300mAh.

Já to nechci říkat , a taky to nerad říkám a byl bych rád kdyby to nebyla pravda , ale Hitec je asi šmejd. Ten můj problém se bude muset do detailu vyřešit a asi rozberat každé servo abych zjistil co se stalo. Ale když se stane dvakrát to stejné a všechno kromě vysílače se vyměnilo tak už opravdu nevím.
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
blacklight

#66 Příspěvek od blacklight »

arda1 píše:
blacklight píše:[buď maximální smůla nebo je ten optic prostě shit!
To ti nikdo neřekne- maximálně se to tady rozdělí na dva tábory(což se stalo) jedni jsou s ním spokojení a druzí by ho nechtěli ani za nic.Jinak nevím zda to tady zaznělo, ale co tam máš za Rx a serva? :wink:

To máš asi pravdu.Dokonce jsem pár věcí zjistil. Díval jsem se na ten můj VFmodul a ten vůle nemá.Rozdělal jsem to a kontakt na anténě je OK. Jen ten přepínač učitel-žák je opravdu shit.Ten má vůle 2mm do kříže ale dokud nepřejde přes půlku tak je to OK-ani když jsem s tím třásl tak jsem neměl sebemenší šanci to přepnout.

Zaznělo , provozoval jsem to s přijímači HFD08RD a HFD08R0 , akumulátory sanyo 1800SCE , serva HS 422 , Graupner C577 , a Hitec Jumbo (číslo nevím nemám ho teď tady)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od arda1 »

Baterky se mohou posrat všude- čím to brácha nabíjel? Jinak třeba originál baterky v Graupnerech jsou total šroty- to se ví,ale u hiteca jsem problém neměl- a to tam mám ještě 600ky.
Naposledy upravil(a) arda1 dne ned 29.07.2007 17:54, celkem upraveno 1 x.
blacklight

#68 Příspěvek od blacklight »

arda1 píše:Baterky se mohou posrat všude- čím to brácha nabíjel? Jinak třeba originál baterky v Graupnerech jsou total šroty- to se ví,ale u hiteca jsem problém neměl- a to tam mám ještě 600ky.

Jo , ale nabíjel jsem to CG22 ( 60mA) proud ( myslím) zkoušelc jsem to 6krát a nepomáhalo to tak jsem to zkusil s Jeti Char 30 , proud 0,4A - bez výsledku , několikrát jsem to nabil a vybil a nepomáhá to.

Ty moje co mám 600mAh tak se ještě drží.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od arda1 »

To blacklight: sem to smáz-asi ses uklep(bylo to tady dvakrát) :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od arda1 »

Jak dlouho jsi to tou CG22 nabíjel?
blacklight

#71 Příspěvek od blacklight »

arda1 píše:To blacklight: sem to smáz-asi ses uklep(bylo to tady dvakrát) :wink:

Jo , uklep , dík
blacklight

#72 Příspěvek od blacklight »

arda1 píše:Jak dlouho jsi to tou CG22 nabíjel?

To máš 1300/60=21.6 (ještě když připočtu nějaké ztráty) tak jsem to nechal 24 hodin.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od arda1 »

Jj to je ok-pak nevím proč ty baterky nefungují, No rada pro tebe- vyměň rádio za jinou značku - nic jinýho nevyšpekuluješ. A uvidíš zda problémy přetrvají a nebo to bude ok-nic víc ti asi nikdo neporadí. :wink:
helbo
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od helbo »

ps.: ani ja som nehovoril na optic a podobné, ze je to a to :)...

... ale povedzme si narovinu... častejšie sú problémy s hitec vysielačkami ako je optic, eclips či starý známi flash ako s vysielačkami od graupneru a robbe futaby
blacklight

#75 Příspěvek od blacklight »

No jo , asi tu nic nevyřešíme. Tady to téma nebylo ani tak o tom že bych chtěl vědět čím to je , ale spíš mě zajímalo jestli se to už třeba někomu nestalo.

Koupil jsem nové aku 2700mAh do svého optica , pak udělám pár testů dosahu, Vemu auto a prostě pojedu fakt daleko , budu to zkoušet i třeba po hodině provozu a uvidí se. Třeba mám fakt neuvěřitelnou smůlu a v prvním letadle prosklo táhlo , v druhém se třeba uklepal kontakt někde.

O přechodu k jiné značce uvažuju.I když jsem byl ujišťován že dvoumetrové letadlo Optikem řídit můžu.Ono ani nevidím ten problém v dosahu a výkonu jak ve spolehlivosti.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“