Koptera Brno Kraví hora 18:20
Re: Koptera Brno Kraví hora 18:20
Švejku máš pravdu, to se mi nedávno málem stalo přímo před barákem.
Takže opravuji: "podívej se doleva, doprava, nahoru i dolu".
Tak to už je pomalu jak říkávala moje babička - že by člověk musel mít oči i na prxxxx (zadku)
-Radek
ICQ 638556901
Jakmile do něčeho vleze komerce, nastávají problémy a za nimi jdou pak takové průsery, že je nutno vytvářet omezení.
Příklad:
Dokud se používaly v motorových vozidlech CB (a i jiné) radiostanice, byl klid.
Pak se rozmohly mobilní telefony.
Následně několik dutých hlav havarovalo, spolupůsobící příčinou bylo telefonování za jízdy. A příslušný hlupák se tím nezapomněl pochlubit, asi čekal polehčující okolnost.
Jenže případů přibývalo a nastoupilo opatření - dle mého úplně zbytečně a až nesmyslně omezující (jestliže je jednou řidič povinen věnovat pozornost řízení, není třeba někde v reguli vyjmenovávat obsluhu mobilu - nebo snad taky bude jmenovitě uvedeno drbání se kdesi či chalování chleba se salámem...?).
Takže si to dělají lidi sami - na počátku je komerční rozšíření, pak výskyt primitivů ohrožujících ostatní, následně nechopnost vyřídit si to v komunitě provozovatelů a pak jsou opatření.
Již jsem zde uváděl video jednoho grázlíka, co opakovaně pustil hornoplošník o hmotnosti 2 kg proti paraglidistovi a následně přeletěl těsně nad hlavami skupinky lidí a nad parkovištěm.
Správně řešení by mělo nastat ihned po přistání - vykázat z prostoru. Pokud by se mu nechtělo, pak třeba i likvidace jeho nádobíčka. A pokud to skupinka kolem něj neudělá, ať se v budoucnu nediví.
...
Příklad:
Dokud se používaly v motorových vozidlech CB (a i jiné) radiostanice, byl klid.
Pak se rozmohly mobilní telefony.
Následně několik dutých hlav havarovalo, spolupůsobící příčinou bylo telefonování za jízdy. A příslušný hlupák se tím nezapomněl pochlubit, asi čekal polehčující okolnost.
Jenže případů přibývalo a nastoupilo opatření - dle mého úplně zbytečně a až nesmyslně omezující (jestliže je jednou řidič povinen věnovat pozornost řízení, není třeba někde v reguli vyjmenovávat obsluhu mobilu - nebo snad taky bude jmenovitě uvedeno drbání se kdesi či chalování chleba se salámem...?).
Takže si to dělají lidi sami - na počátku je komerční rozšíření, pak výskyt primitivů ohrožujících ostatní, následně nechopnost vyřídit si to v komunitě provozovatelů a pak jsou opatření.
Již jsem zde uváděl video jednoho grázlíka, co opakovaně pustil hornoplošník o hmotnosti 2 kg proti paraglidistovi a následně přeletěl těsně nad hlavami skupinky lidí a nad parkovištěm.
Správně řešení by mělo nastat ihned po přistání - vykázat z prostoru. Pokud by se mu nechtělo, pak třeba i likvidace jeho nádobíčka. A pokud to skupinka kolem něj neudělá, ať se v budoucnu nediví.
...
re gardenroute
Buď naprosto v klidu. Jeden trumbela (Corona) svět nedělá. Hromadě lidí je naprosto u zadnice co si tu plká,klidně si řeší co je baví, jak s tím blbnou atd.
Buď naprosto v klidu. Jeden trumbela (Corona) svět nedělá. Hromadě lidí je naprosto u zadnice co si tu plká,klidně si řeší co je baví, jak s tím blbnou atd.
- gardenroute
Jasně, na něj a některé další ani nereaguji, nestojí mě za to, jen sleduji, jestli bude něco nového... Ale je to nudné, pořád dokolečka dokola...graup15 píše:re gardenroute
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Jestli někdo sledujete FCB RCkopter, tak oficiálně má oprávnění na LP opravdu jen na webu UCL zmiňovaná čtyřka + během krátké doby přibudou další 2 subjekty.
To co tu bylo je tady viewtopic.php?f=136&t=68009
jyrry.webnode.cz
gardenroute píše:Toto vlákno začalo jako osamělým postěžováním jednoho na něco, co nikdo nepotvrdil, neviděl, nevyfotil. Vcelku si to mohl i vymyslet, protože není příznivcem a měl zrovna špatný den. A co z toho opět je, je jen k pláči.
Udelal jsem si z tveho postu vycuc.
1. Dokud koptera litala nad stromy mezi hvezdarnou a hristem tak sem ji se zajmem pozoroval viz. mapa, pro prehled sem doplnil dalsi body
http://www.mapy.cz/s/cymo
1. ja
2. koptera +-
3. 3 mamky s detma
4. smer, kam byly mamky otocene
2. Podle ceho soudis ze nejsem priznivcem kopter? Koptery me zajimaji jedine ceho nejsem priznivcem je nezodpovedne pouzivani kopter.
(Taky me stvou me psi bobky, ale nadavam na majitele psa, ne na psa samotneho)
Podle tech cen co sem videl v ruznych cenikoch bych nevidel problem v tom najmout si na filmovani dalsi dva lidi co budou kontrolovat prostor pod kopterou. A davat hlasky pilotovi. To je vic profi nez to, na co sem si tak rozhorcene stezoval.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
- JosefSvejk
A myslíš, že koptéra při jakékoliv poruše vždycky spadne přesně svisle dolů? 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk píše:A myslíš, že koptéra při jakékoliv poruše vždycky spadne přesně svisle dolů?
No
Blurcak píše:http://www.mapy.cz/s/cymo
1. ja
2. koptera +-
3. 3 mamky s detma
4. smer, kam byly mamky otocene
Jen abych si to upřesnil, to původní "hřiště plné maminek s dětmi" byly 3 mamky s dětmi? Z původního příspěvku jsem měl pocit že šlo spíš o nějaký dětský den kde byl park zaplněný desítkami dětí...
Podle té mapky se mi to sice rozhodně nezdá jako ideální místo pro létání, ale zas nějak extrémně nebezpečné také ne. Volného prostoru pro krizovou situaci je tam poměrně dost a navíc ty 3 maminky tam mohly klidně přijít i samy až když už byl stroj ve vzduchu, jen z čisté zvědavosti co to tam vrčí.
V sobotu jsem videl nejakyho typka s dospelou cessnou, co delal nizky prulety na nejakym vesnickym majales (byla to zjevne domluvena atrakce). Na zaver to doplnil naletem na zastavbu a lidi na te oslave kterou vybiral - odhadem tam 25m nad zemi.
Kovboj píše:Jen abych si to upřesnil, to původní "hřiště plné maminek s dětmi" byly 3 mamky s dětmi? Z původního příspěvku jsem měl pocit že šlo spíš o nějaký dětský den kde byl park zaplněný desítkami dětí...
Podle té mapky se mi to sice rozhodně nezdá jako ideální místo pro létání, ale zas nějak extrémně nebezpečné také ne. Volného prostoru pro krizovou situaci je tam poměrně dost a navíc ty 3 maminky tam mohly klidně přijít i samy až když už byl stroj ve vzduchu, jen z čisté zvědavosti co to tam vrčí.
Ne mamky tam opravdu oz sedely, sedel sem tam i ja viz body, jinak na klouzacce u bodu 4 byla zena s malym. Sedel sem na lavecce kdyz slysim nejake vrceni, rikal sem si co de hvezdarna asi sledovat, pak se nad stromy obevila koptera poletovala nad nima a pak zaletela nad hriste.
Teď běží reklama v TV na Yaris Hybrid.
Očividně jsou tam záběry točené z koptéry.
Co mne překvapilo, záběry z vozu a statické, tak je tam spousta lidí.
Pak je z koptéry záběr na úzkou uličku a pak náměstí.
Nikde ani noha. To je snad poprvé co vidím v TV že někdo dodržuje pravidla
takže jsou i tací, co to dělají legálně.
Očividně jsou tam záběry točené z koptéry.
Co mne překvapilo, záběry z vozu a statické, tak je tam spousta lidí.
Pak je z koptéry záběr na úzkou uličku a pak náměstí.
Nikde ani noha. To je snad poprvé co vidím v TV že někdo dodržuje pravidla
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....