SPACEWALKER II 1/4 - SIG
Re: SPACEWALKER II 1/4 - SIG
Protože mě k tomu ne přímo donutil jeden rýpavý člen. Jasný, neměl jsem se k tomu uchýlit, ale stalo se.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Dopídil jsem se k tomu, že 18x10 bude asi nějaký střed. Takže objednám tuto, ale sonduji, jaký kužel. Dle plánu doporučují 3", ale jak jsem psal, je to plánovaný na jiný motor. Co jsem našel, tak snad na DLE30 by měl jít kužel 80mm. Ale to je jen teorie, proto doufám, že se někdo ozve, kdo má ověřeno v praxi a poradí.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
milode píše:Dopídil jsem se k tomu, že 18x10 bude asi nějaký střed. Takže objednám tuto, ale sonduji, jaký kužel. Dle plánu doporučují 3", ale jak jsem psal, je to plánovaný na jiný motor. Co jsem našel, tak snad na DLE30 by měl jít kužel 80mm. Ale to je jen teorie, proto doufám, že se někdo ozve, kdo má ověřeno v praxi a poradí.
Proč z toho děláš takovou vědu? Kužel dej takový, ať pěkně navazuje na haubnu a přitom se do něj vejde střed vrtule. 3" a 80mm je pranepatrný rozdíl, ani o kus větší by nevadil, střed vrtule se na tahu podílí nepatrně. Vezmi pořádný laminátový s hliníkovou základnou. Plastové šmejdy na spalováku s takovou kubaturou nepřežijí dlouho..
OK2WY
JirkaA píše:
Proč z toho děláš takovou vědu? Kužel dej takový, ať pěkně navazuje na haubnu a přitom se do něj vejde střed vrtule. 3" a 80mm je pranepatrný rozdíl, ani o kus větší by nevadil, střed vrtule se na tahu podílí nepatrně. Vezmi pořádný laminátový s hliníkovou základnou. Plastové šmejdy na spalováku s takovou kubaturou nepřežijí dlouho..
Díky za typ... už vím, že ne plast.
Když mám čas a náladu, tak se věnuji lepení. Takto jsem zatím daleko. Váha je zatím 1720 gramů.
Dnes jsem slepil křídla k sobě. Začnu dolaďovat trup a pak přijde na řadu potahování. To bude švanda. 
-
JardaRůžička
To mě docela překvapuje. Nebude to u tak velkého modelu trochu nepraktické ohledně přepravymilode píše:Dnes jsem slepil křídla k sobě.
To bude určitě nepraktický. Ale převést to převezu. Nejsem natolik zkušený, abych udělal dělené. Nějak se s tím poperu. 
Ahoj, jen takový dotaz. Ty křídla mají nějak lepené podélníky nosníku, nebo tam ještě nějak dostaneš "trubku". Podle fotek to vypadá, že jsou k sobě slepená jen první žebra obou křídel a ty to asi neudrží.
Jinak držím palce. Honza
Jinak držím palce. Honza
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
Ahoj, ano je to slepené jak píšeš, ale jsou tam ještě dvě výstuhy a nakonec se ten spoj přelepí tkaninou a epoxydem. Co jsem sledoval různé stavby, tak to dělají všichni dle plánu, bez úprav. Tak doufám, že to vydrží. 
Pokud to je prověřený postup, tak ok. Já bych na to ale nerva neměl (jen pocit začátečníka). Z toho tedy usuzuji, že všechny moje spoje na modelech jsou značně předimenzované......
.
Honza
Honza
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
Pánové, nohu použít serva uvedená v odkazu na směrovku a výškovku? Na plyn by mohlo být v pohodě?
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... sec-14-6kg
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... sec-14-6kg
-
JardaRůžička
Parametry bohatě, jejich konkrétní spolehlivost neznám. Na plyn si jakékoli servo podle mého názoru zaslouží pružné táhlo (možností řešení je víc).