Walkera QR X 350
- JosefSvejk
Re: Blade 350 qx
Nastěnko, dej si říct, že natáčení kopterou v interiéru je nesmysl. Nehledě k problémům, které v interiéru jsou se samotným řízením koptéry, to nemá žádný smysl, protože se to dá obejít pěšky. Výška stropu je max. 3 metry a záběry ve vyšší rychlosti taky nepotřebuješ. Jak bylo psáno výše, kup si steadycam, třeba od Feyu, použij široký objektiv a uděláš úplně stejné záběry.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Re: Blade 350 qx
To video na y ou tube není v ve většině z koptery, možná tak venkovní záběry.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Walkera devo 10 vs Devo 7 (receiver rx1002 vs rx703a)
Ahoj vsem,
mam Walkeru qr x350 pro s Devo 7 ovladacem, Ilook+,2-d gimbal, fpv 7" monitor. Nadchlo me fpv, ale rad bych prodlouzil ovladaci vzdalenost (1-1,5km alespon).
Muze mi nekdo prosim poradit, jestli:
1) ponchani stavajiciho Devo 7 ovladace a JEN vymena receivru z rx703a na rx1002 zvysi vzdalenost ovladani quadcoptery?
2) pokud koupim jen Devo 10, bude fungovat s receivrem rx703a ? Neovlivni to vzdalenost ?
Predem diky moc za odpovedi a kazdopadne budu mit jeno nove Devo 7 na prodej
mam Walkeru qr x350 pro s Devo 7 ovladacem, Ilook+,2-d gimbal, fpv 7" monitor. Nadchlo me fpv, ale rad bych prodlouzil ovladaci vzdalenost (1-1,5km alespon).
Muze mi nekdo prosim poradit, jestli:
1) ponchani stavajiciho Devo 7 ovladace a JEN vymena receivru z rx703a na rx1002 zvysi vzdalenost ovladani quadcoptery?
2) pokud koupim jen Devo 10, bude fungovat s receivrem rx703a ? Neovlivni to vzdalenost ?
Predem diky moc za odpovedi a kazdopadne budu mit jeno nove Devo 7 na prodej
Re: Walkera devo 10 vs Devo 7 (receiver rx1002 vs rx703a)
Ovládací vzdálenost pre QR X350Pro je podľa výrobcu 1,5 až 2km - takže s tým asi problém nebude ( na tú vzdialenosť to už ani nevidíš
). Takže výmena Tx/Rx toto nerieši ( až budeš to Devo predávať daj vedieť ). Problém je asi v dosahu FPV - pokiaľ viem iLook má vlastný vysielač a v tom prípade si limitovaný jeho dosahom. Problém teda treba riešiť v prenose FPV a ten tu nepopisuješ - ak vlastníš DEVO7f tak je to dané výrobcom, pokiaľ máš nejaký iný prenos treba hľadať tam .... jestli se nepletu 
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Problém při startu, kalibrace, nebo ruce?
Ahoj, tak jsem si udělal radost a koupil si walkeru qr 350 pro. Pověsil jsem si na ni gopro a hurá že půjdu lítat. Jenže pak jsem zjistil, že ani neumim vzletět, resp. když přidávám postupně plyn, tak se to začíná naklánět na jednu stranu, až to pak i přepadne. Když lehce pohnu proti, tak by to možná vzlétlo, ale trošku se to vlní do stran, tak mám strach.
No a jde mi o to:
Všichni mi tvrdili, že to umí létat samo (všeobecně quadrocoptery) a já jen hejbu směrem kam
No a teď zjišťuji, že to tak asi není.
Je problém v rukách, nebo je třeba provést nějaká kalibrace - udělal jsem kompas, ale co gyro, nebo něco dalšího? Zkoušel jsem i gps altitude hold, ale to pak dělalo ještě větší neplechu.
Omlouvám se za dost stupidní dotaz, ale raději se zeptám, než abych měl drahou opravu..
No a jde mi o to:
Všichni mi tvrdili, že to umí létat samo (všeobecně quadrocoptery) a já jen hejbu směrem kam
Je problém v rukách, nebo je třeba provést nějaká kalibrace - udělal jsem kompas, ale co gyro, nebo něco dalšího? Zkoušel jsem i gps altitude hold, ale to pak dělalo ještě větší neplechu.
Omlouvám se za dost stupidní dotaz, ale raději se zeptám, než abych měl drahou opravu..
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
Re: Problém při startu, kalibrace, nebo ruce?
Zdar, mám taky stejnou Walkeru, první vzlety byly taky tragické, pak jsem přišel na to, že se toho nesmím bát a pořádně přidat plyn a krásně se vznese bez překlopení. Vrtule máš určitě dobře umístěné (levé x pravé)?
Ahoj, tak jsem si udělal radost a koupil si walkeru qr 350 pro. Pověsil jsem si na ni gopro a hurá že půjdu lítat. Jenže pak jsem zjistil, že ani neumim vzletět, resp. když přidávám postupně plyn, tak se to začíná naklánět na jednu stranu, až to pak i přepadne. Když lehce pohnu proti, tak by to možná vzlétlo, ale trošku se to vlní do stran, tak mám strach.
Určitě bez kamery pro začátek. V podstatě záleží na tom, s čím lítals. Pokud s vrtulíkem, tak by to mělo být snadnější, pokud s plošníky, chce to osvojit si nějaké návyky. Samo to nelítá, korekce při startu jsou potřeba. Až se kopteru zalétáš a získáš návyky tak tam teprve pověs kameru apod. Pokud má koptera tendenci po mírných korekcích vzlétnout, tak se toho neboj a pryč od země. Teprve až tak v necelým metru koptera začne být stabilní. To vše samozřejmě ve stabilizovaném režimu. Na akro máš čas, až se to naučíš ovládat.
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, vrtule mám nastavené dobře, to jsem kontroloval. Stabilizovaný režim to je ten "altitude hold"? - mám tam tři možnosti pozice 0 - manuální mód (akro?), 1 - nějakej altitude, GPS hold a pak třetí je návrat domu.
Takže vzlétnout nad zem a zapnout alt holt? Na nějakém videu jsem viděl, že zapl (asi) ten alt hold a přidal plnej a ono to letělo rovně vzhůru, ale možná tam taky nějak páčkoval no.. - tam je teda i podle návodu potřeba mít plyn na půlce, pak se to ovládá samo, mě to ale straší, protože když dám plyn do půlky, tak už by to letělo
Takže vzlétnout nad zem a zapnout alt holt? Na nějakém videu jsem viděl, že zapl (asi) ten alt hold a přidal plnej a ono to letělo rovně vzhůru, ale možná tam taky nějak páčkoval no.. - tam je teda i podle návodu potřeba mít plyn na půlce, pak se to ovládá samo, mě to ale straší, protože když dám plyn do půlky, tak už by to letělo
- JosefSvejk
Ve tvém podpisu vidím šestikanálový vrtulník, takže by i v manuálním režimu pro tebe neměl být problém vzlétnout. Ale jinak ten stabilizovaný mód můžeš zapnout už před vzletem. A jak už bylo psáno - rychle nahoru a v metrové výšce už to drží skoro samo.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
no, ten tam je, ale neptej se jak dopadl 
e:
Třeba tady, on dá trošku plynu, zapne 1 a pak už jen přidá hnedlik
https://www.youtube.com/watch?v=_lO6-RC56JY
e:
Třeba tady, on dá trošku plynu, zapne 1 a pak už jen přidá hnedlik
https://www.youtube.com/watch?v=_lO6-RC56JY
... v manuáli sa píše že treba nakalibrovať kompas ( pri zmene miesta štartu ) - to je tá procedúra s "vrtením" koptéry okolo všetkých osí. Po tejto kalibrácii to letí bez problémov a stabilne. Samozrejme 20cm nad zemou to "pláva" na vzduchovom vankúši ktorý si vyrába vlastným ťahom. Ale vo výške cca.1m je tá koptéra "hodná" v normálnom ručnom režime. Naopak - tie stabilizované režimy ( Hold, Go Home ) - je to závislé od GPS ktoré pokiaľ sa pri štarte nestihlo "nájsť" tak si pôvodnú pozíciu nemôže pamätať a teda ani tieto režimy nefungujú celkom korektne. Kameru by som tiež nechal až "napotom" - minimalizuješ škody pri prípadnom tvrdšom pristátí.
- a pre Admina - asi by si to mohol tiež presunúť do vlákna Walkera QR X350 
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
oukej, tak já sundám gimbal, kameru a nebudu se bát za to vzít..

- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Walkera QR X 350
Tak dnes byly první lety a paráda 
nejdřív jsem se bál a zkoušel lehce dotrimovat uhýbání do boku, pak jsem to ale stejně spíš zvedl "rukama", no a jakmile jsem klepl ten GPS a Alt hold, tak super, jen to trošku ujíždělo bokem, ale to bylo asi tím trimem.
Proběhlo i automatické přistání a vše bylo naprosto v pohodě
nejdřív jsem se bál a zkoušel lehce dotrimovat uhýbání do boku, pak jsem to ale stejně spíš zvedl "rukama", no a jakmile jsem klepl ten GPS a Alt hold, tak super, jen to trošku ujíždělo bokem, ale to bylo asi tím trimem.
Proběhlo i automatické přistání a vše bylo naprosto v pohodě
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to vůbec neřeším, dosednutí +/- pár metrů beru jako samozřejmost. Ale tohle bylo spíš, že postupně ulétala jedním směrem a po x sekundách už to bylo klidně 15-20metrů, ale to asi ten trim.
Jinak fakt super, jsem nadšen, zítra dám ještě pár testů, pak tam dám zpět gopro a začnu točit
e:
a taková mimo mísu, co to je za kočku? (druh)
Jinak fakt super, jsem nadšen, zítra dám ještě pár testů, pak tam dám zpět gopro a začnu točit
e:
a taková mimo mísu, co to je za kočku? (druh)