FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: FPV_dotazy

#61 Příspěvek od gardenroute »

Tak jestli jsem meril dobře, tak to ma kolem 35 mm.
Přílohy
Pentalobe by FPVLR
Pentalobe by FPVLR
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ST
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od ST »

Tak sláva, moje pentalobe konečně kmitá tam kde já potřebuju. :D . Akorát asi tak, zářiče jsou z 0,5mm postříbřeného Cu drátku, takže to je docela křehoučká záležitost. Rozhodně to nebude vhodné pro stroje typu QAV250,kde se docela často do něčeho ťukne . :lol: . No budu to zkoušet pokud počasí dovolí v reálném provozu na coptéře.
Přílohy
pentaOK.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od JirkaA »

Člověče, jak může pasivní prvek jako je anténa kmitat? Rezonovat, to jo....
OK2WY
mhabr

#64 Příspěvek od mhabr »

Tak pohledem na obrazovku network analyzeru vidím, že měříš poměr odražené vlny, tj. kolik toho anténa vyzáří a kolik "vrátí" zpátky do zdroje. Prostě jak je ta formace drátů impedančně přizpůsobená. O zisku antény to moc nevypovídá.
joe111

#65 Příspěvek od joe111 »

Zdarec,
měl bych dotaz zakoupil jsem si RX Boscam RC305 a k tomu TX TS351,ale při propojení RX s monitorem nebo TV nemám žádný signál.Zobrazuje rx něco na monitoru i bez vysílání vysílače ?.Pokud jo,bude asi v p..... .Kabel je ok,nepomáhá ani povytažení konektoru.
Dík za odpověď.
optic6 +assan2,4
ST
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od ST »

JirkaA píše:Člověče, jak může pasivní prvek jako je anténa kmitat? Rezonovat, to jo....

Jo jasně trochu jsem se upsal. :oops: Ale na nakonec na coptéru nejspíš trochu rezonuje, pokud máš mizerně vyvážený vrtule né. :lol:
j.s

#67 Příspěvek od j.s »

100% to nevím, ale řekl bych, že bude šumět.. Protože tento jev vidíš na spoustě videí z fpv kamery, když přestává mít signál, začne trochu šumět a pak to přejde v úplně šumění. Je k tomu však nutný správný monitor, který nemá Blue (Black) screen, některé monitory ho totiž mají tak agresivní, že i při malém rušení se Blue screen zapne... Není to tvůj případ?
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
ST
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od ST »

mhabr píše:Tak pohledem na obrazovku network analyzeru vidím, že měříš poměr odražené vlny, tj. kolik toho anténa vyzáří a kolik "vrátí" zpátky do zdroje. Prostě jak je ta formace drátů impedančně přizpůsobená. O zisku antény to moc nevypovídá.

Pro mě je důležité právě ten poměr vyzářeného výkonu. Nebo tebe snad nezajímá, že Ti to na daném úseku frekvence vyzáří většinu výkonu z antény ? Zisk by měl být cca 1,9dBi.
JosefSvejk

#69 Příspěvek od JosefSvejk »

joe111 píše:Zdarec,
měl bych dotaz zakoupil jsem si RX Boscam RC305 a k tomu TX TS351,ale při propojení RX s monitorem nebo TV nemám žádný signál.Zobrazuje rx něco na monitoru i bez vysílání vysílače ?.Pokud jo,bude asi v p..... .Kabel je ok,nepomáhá ani povytažení konektoru.
Dík za odpověď.

A jaký signál bys měl mít, když žádný nevysíláš?
joe111

#70 Příspěvek od joe111 »

j.s píše:100% to nevím, ale řekl bych, že bude šumět.. Protože tento jev vidíš na spoustě videí z fpv kamery, když přestává mít signál, začne trochu šumět a pak to přejde v úplně šumění. Je k tomu však nutný správný monitor, který nemá Blue (Black) screen, některé monitory ho totiž mají tak agresivní, že i při malém rušení se Blue screen zapne... Není to tvůj případ?

Ne,obrazovka je černá,zkoušel jsem to i přes pc...
..a vysílač mám samozřejmě zapnutý s připojenou kamerou,ale jestli vysílá nevím,nemám to jak zjistit,jen kamera je odzkoušená přes pc
Naposledy upravil(a) joe111 dne čtv 30.10.2014 22:26, celkem upraveno 1 x.
optic6 +assan2,4
ST
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od ST »

joe111 píše:Zdarec,
Dík za odpověď.

Máš správně nastavené přepínače frekvence na stejný kanál ? Zkus taky povysunout ten jack s video výstupu, některé rx to měly zprasené a při zasunutém jack už byly kontakty mimo. Minimálně by Ti to mělo zrnit na monitoru i bez signálu v vTx.
JosefSvejk

#72 Příspěvek od JosefSvejk »

Aha, ty nemyslíš užitečný signál. Viděl bych to na konektor. Přepínače ne. Máš v monitoru správný cinch (video)? Svítí na Rx nějaká ledka?
joe111

#73 Příspěvek od joe111 »

JosefSvejk píše:Aha, ty nemyslíš užitečný signál. Viděl bych to na konektor. Přepínače ne. Máš v monitoru správný cinch (video)? Svítí na Rx nějaká ledka?

Konektor jack-video je ok, svítí červená led,bera to cca 40mA na dvoučlánek. Pokud to má zrnit nebo alespoň něco zobrazovat -pruhy atd. - to jsem potřeboval vědět ,tak bude vadnej.A to ještě nevím co Tx.
optic6 +assan2,4
JosefSvejk

#74 Příspěvek od JosefSvejk »

Ne, ne, žádné pruhy. Ale při výpadku užitečného signálu může být obrazovka i bez šumu, může mít jen souvislou barvu. To je vlastnost (nevítaná) některých monitorů. Barva bluescreenu nemusí být nutně modrá :o . Chce to vyzkoušet s vysílačem.
joe111

#75 Příspěvek od joe111 »

No jo,ale když jsem rx připojil na tv tak ta píše - bez signálu.
optic6 +assan2,4
Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“