FPV_dotazy
- gardenroute
Re: FPV_dotazy
Tak jestli jsem meril dobře, tak to ma kolem 35 mm.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Tak sláva, moje pentalobe konečně kmitá tam kde já potřebuju.
. Akorát asi tak, zářiče jsou z 0,5mm postříbřeného Cu drátku, takže to je docela křehoučká záležitost. Rozhodně to nebude vhodné pro stroje typu QAV250,kde se docela často do něčeho ťukne .
. No budu to zkoušet pokud počasí dovolí v reálném provozu na coptéře.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tak pohledem na obrazovku network analyzeru vidím, že měříš poměr odražené vlny, tj. kolik toho anténa vyzáří a kolik "vrátí" zpátky do zdroje. Prostě jak je ta formace drátů impedančně přizpůsobená. O zisku antény to moc nevypovídá.
Zdarec,
měl bych dotaz zakoupil jsem si RX Boscam RC305 a k tomu TX TS351,ale při propojení RX s monitorem nebo TV nemám žádný signál.Zobrazuje rx něco na monitoru i bez vysílání vysílače ?.Pokud jo,bude asi v p..... .Kabel je ok,nepomáhá ani povytažení konektoru.
Dík za odpověď.
měl bych dotaz zakoupil jsem si RX Boscam RC305 a k tomu TX TS351,ale při propojení RX s monitorem nebo TV nemám žádný signál.Zobrazuje rx něco na monitoru i bez vysílání vysílače ?.Pokud jo,bude asi v p..... .Kabel je ok,nepomáhá ani povytažení konektoru.
Dík za odpověď.
optic6 +assan2,4
JirkaA píše:Člověče, jak může pasivní prvek jako je anténa kmitat? Rezonovat, to jo....
Jo jasně trochu jsem se upsal.
100% to nevím, ale řekl bych, že bude šumět.. Protože tento jev vidíš na spoustě videí z fpv kamery, když přestává mít signál, začne trochu šumět a pak to přejde v úplně šumění. Je k tomu však nutný správný monitor, který nemá Blue (Black) screen, některé monitory ho totiž mají tak agresivní, že i při malém rušení se Blue screen zapne... Není to tvůj případ?
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
mhabr píše:Tak pohledem na obrazovku network analyzeru vidím, že měříš poměr odražené vlny, tj. kolik toho anténa vyzáří a kolik "vrátí" zpátky do zdroje. Prostě jak je ta formace drátů impedančně přizpůsobená. O zisku antény to moc nevypovídá.
Pro mě je důležité právě ten poměr vyzářeného výkonu. Nebo tebe snad nezajímá, že Ti to na daném úseku frekvence vyzáří většinu výkonu z antény ? Zisk by měl být cca 1,9dBi.
- JosefSvejk
joe111 píše:Zdarec,
Dík za odpověď.
A jaký signál bys měl mít, když žádný nevysíláš?
j.s píše:100% to nevím, ale řekl bych, že bude šumět.. Protože tento jev vidíš na spoustě videí z fpv kamery, když přestává mít signál, začne trochu šumět a pak to přejde v úplně šumění. Je k tomu však nutný správný monitor, který nemá Blue (Black) screen, některé monitory ho totiž mají tak agresivní, že i při malém rušení se Blue screen zapne... Není to tvůj případ?
Ne,obrazovka je černá,zkoušel jsem to i přes pc...
..a vysílač mám samozřejmě zapnutý s připojenou kamerou,ale jestli vysílá nevím,nemám to jak zjistit,jen kamera je odzkoušená přes pc
Naposledy upravil(a) joe111 dne čtv 30.10.2014 22:26, celkem upraveno 1 x.
optic6 +assan2,4
joe111 píše:Zdarec,
Dík za odpověď.
Máš správně nastavené přepínače frekvence na stejný kanál ? Zkus taky povysunout ten jack s video výstupu, některé rx to měly zprasené a při zasunutém jack už byly kontakty mimo. Minimálně by Ti to mělo zrnit na monitoru i bez signálu v vTx.
- JosefSvejk
Aha, ty nemyslíš užitečný signál. Viděl bych to na konektor. Přepínače ne. Máš v monitoru správný cinch (video)? Svítí na Rx nějaká ledka?
JosefSvejk píše:Aha, ty nemyslíš užitečný signál. Viděl bych to na konektor. Přepínače ne. Máš v monitoru správný cinch (video)? Svítí na Rx nějaká ledka?
Konektor jack-video je ok, svítí červená led,bera to cca 40mA na dvoučlánek. Pokud to má zrnit nebo alespoň něco zobrazovat -pruhy atd. - to jsem potřeboval vědět ,tak bude vadnej.A to ještě nevím co Tx.
optic6 +assan2,4
- JosefSvejk
Ne, ne, žádné pruhy. Ale při výpadku užitečného signálu může být obrazovka i bez šumu, může mít jen souvislou barvu. To je vlastnost (nevítaná) některých monitorů. Barva bluescreenu nemusí být nutně modrá
. Chce to vyzkoušet s vysílačem.