Výběr minikamery nejen na model
Re: Výběr minikamery na model
Díky, staženo, nainstalováno, ověřeno, že na 4.0.4 nejede. Fakt je, že ve 4.2 je hodně novinek a práce s porty je tam rozšířená víc. Tak to holt bude chtít novej tablet, nebo na letiště nosit EEE 
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Skusil si Mobius pripojit k tabletu ? Pretoze aplikacia sa sama o sebe neda spustit, spusti sa az po pripojeni kamery.
skiner píše:Skusil si Mobius pripojit k tabletu ? Pretoze aplikacia sa sama o sebe neda spustit, spusti sa az po pripojeni kamery.
Tak to mne nenapadlo, díky, vyzkouším večer. Ona instalace proběhla jakoby správně, ale v seznamu aplikací se nic nového neobjevilo. To, že se spouští až nějakým eventem, jsem opravdu nečekal (asi je někdy lepší přečíst si manuál předem
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, ze vam skacem do reci, a je pre Mobius-ku okrem Androidu aj nejaka aplikacia na XPcka, alebo, prepytujem, na W7? Tablet totiz nemam, Xperia USB host nema, ale notebooka mam.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ddano007 píše:Chlapci, ze vam skacem do reci, a je pre Mobius-ku okrem Androidu aj nejaka aplikacia na XPcka, alebo, prepytujem, na W7? Tablet totiz nemam, Xperia USB host nema, ale notebooka mam.
Samozrejme ze je. Ak mas aj #16 verziu, tak tam nastavis aj ju.
http://www.mytempfiles.info/mobius/index.html
Chlapci lezu tu horem spodem, mužu vás poprosit co mám vzít z hk za kameru čistě pro řízení modelu. Nahrávat nehodlám. Je toho tam dost podobného co se liší pouze cenou a vyznat se je problém. Mám Predátory V2. Byla u toho setová CMOS 620TVL. Katastrofa hotová, kdybych neměl OSD tak lítám poslepu. Takhle cvičím let podle přístrojů a ne podle viditelnosti. Prostě něco do 150USD co bude koukatelný. Díky za tipy
Nebude problém spíš v tý zobrazovací jednotce? Predatory mají jen 320x240 není to málo na tom toho asi moc ke koukání nebude i když tam poleze obraz z lepším rozlišením. Nevím nemám zkušenost s brýlema. ...ted na to koukam a Predatory mají vga takze 640x480 takže to bude asi tou kamerou.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Je to kamerou. Zkousel jsem litat s toshibou camileo P10. Obraz celkem dobrej, ale světelné přechody hrůza, než se to srovnalo letěl jsem po slepu. Lehké zpoždění a navíc se občas nepředvídatelně vypla. Chci něco kvalitního čistě na přenos. Na HK jsem to trochu probral, vyřadil jsem vše pod 520TVL, všechny NTSC a zbyli mi čtyři.
Turnigy 600TVL Pal Sony HAD CCD 80USD
Turnigy 520TVL PAL 1/3 Hi-res Sony CCD 68USD
Turnigy 700TVL PAL EXVIEW 960H CCD 150USD
SONY 1/3 CCD 600TVL SUPER HAD 32USD
Nejlepší světelnost má ta poslední F 1.2. Cenově dost velké rozpětí. Prostě nevim co vzít.
Turnigy 600TVL Pal Sony HAD CCD 80USD
Turnigy 520TVL PAL 1/3 Hi-res Sony CCD 68USD
Turnigy 700TVL PAL EXVIEW 960H CCD 150USD
SONY 1/3 CCD 600TVL SUPER HAD 32USD
Nejlepší světelnost má ta poslední F 1.2. Cenově dost velké rozpětí. Prostě nevim co vzít.
Takže nakonec jsem objednal tady v ČR 1/3" Sony 960H Exview HAD CCD II - PAL 700TVL, F1,2. Lens 3,6 OSD Menu. Doufám že to bude ucházející. Díky za pomoc
Nedělal bych si moc iluze... Omezená je schopnost videopřenosu, který je pouze klasický PAL či NTSC, tedy s přimhouřením oka 576 řádků (a to pro jistotu neřeším, že to je vlastně půlka), zobrazovač v brýlích má u Predator V2 dokonce jen 480 řádků (v tomto případě aspoň doopravdy a nejde o půlsnímky).
Pokud jsi měl u něčeho problém se zpožděním, tak to je špatně a vyřešit jde určitě. Reakce na světelné přechody se taky mohou u kamer lišit a tam něco zlepšit jde. Ale celkem bídné rozlišení celého řetězce prostě kamerou nevyřešíš, "lepší" kamery s větším rozlišení dokonce občas vyvolají různé "resamply", které to v extrému i zhorší.
Pokud jsi měl u něčeho problém se zpožděním, tak to je špatně a vyřešit jde určitě. Reakce na světelné přechody se taky mohou u kamer lišit a tam něco zlepšit jde. Ale celkem bídné rozlišení celého řetězce prostě kamerou nevyřešíš, "lepší" kamery s větším rozlišení dokonce občas vyvolají různé "resamply", které to v extrému i zhorší.
- JosefSvejk
A co myslíš, že znamená to 960H? Myslíš, že je to 960 řádků? 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Dávám si dost vysoký šance že to bude lepší než ta setová cmos. Už díky CCD čipu a světelnosti F1,2 si to poradí s nedostatkem světla. Jak se to bude chovat na světelné přechody a ostré světlo ukáže praxe. To co se mi snažíš vysvětlit chápu. Nešlo mi moc o teorii ty je na netu mraky aby se do toho člověk zasvětil. Fotím takže mi to není až tak cizí. Spíš jsem potřeboval slyšet jestli někdo některou z těch kamer měl a jak s ní byl spokojenej. Jsou tu desítky vláken s dotazem jakou kameru na fpv a vždycky se to zvrhne ke kameře pro natáčení, takže jsem se vlastně nic moc nedozvěděl krom toho že gopro je no.1 pro videozáznam a ostatní je brak
Obraz v brýlích mám za optimálního světla dobře čitelnej, barvy dobrý, žádný paskvil, to bych moc neřešil. Problém je při nedostatku světla, při přemíře světla, při světelnejch přechodech. A to je přeci věc HW a SW kamery ne? Tu Camileo P10 už sem tahat nebudu, ta netočila dobře ani na zemi
Obraz v brýlích mám za optimálního světla dobře čitelnej, barvy dobrý, žádný paskvil, to bych moc neřešil. Problém je při nedostatku světla, při přemíře světla, při světelnejch přechodech. A to je přeci věc HW a SW kamery ne? Tu Camileo P10 už sem tahat nebudu, ta netočila dobře ani na zemi
JosefSvejk píše:A co myslíš, že znamená to 960H? Myslíš, že je to 960 řádků?
Řádků má 700 - to je to označení 700TVL. Jenže to jsme zas u toho prokládání a dalších záludností a po dalším výzkumu se zjistí, že nemá fyzicky ani to. 960H je počet pixelů horizontálně a to tak asi sedí,
Nicméně by tahle kamera měla alespoň zvládat plný PAL bez jakýchkoli omezení a mít slušné vlastnosti za slabého osvětlení atd., v tomto ohledu by uživatel mohl být spokojen. Sám jsem o ní taky uvažoval, ale na HK ji mají jen ve verzi se světelným objektivem s menším úhlem záběru, ale zase dost nepříjemně velkou hmotností. Existuje ale i s lehčí optikou, viz třeba http://www.ebay.com/itm/Board-Camera-70 ... 0840799005 a to nemusí být špatné.
Jinak obecně asi největší nabídku "PCB kamer" jsem našel v tomto Ebay store - http://stores.ebay.com/Safer-Guard/PCB- ... 34.c0.m322 , nákup jsem zatím nezkusil, ale pár zajímavých věcí tam je.
m.fuka píše:Takže nakonec jsem objednal tady v ČR 1/3" Sony 960H Exview HAD CCD II - PAL 700TVL, F1,2. Lens 3,6 OSD Menu. Doufám že to bude ucházející. Díky za pomoc
Tak kamera dorazila. Včera jsem to byl zkusit. Obraz se nedá s tou setovkou srovnávat z velké dálky vidím kde stojím , dřív jsem z padesáti metrů neviděl ani to auto vedle sebe. Zatím bádám s nastavením kamery v menu. Pokud letít směrem k osrému světlu tak mi perfektně odcloní to ostřejší světlo ale tím pádem zase uvrhne všechno ostatní do tmy. Částečně se to odstranilo zapnutím funkce WDR. Používáte někdo podobnou kameru s tímto čipem, máte někdo tip jak kamerku nastavit pro co nejlepší výsledky. Univerzální nastavení protože to výchozí není nic moc.
Ad Mobius - taky mi dorazil. Vypadá to poměrně dobře a funkčně. Nespokojen jsem pouze s přikoupeným A/V kabelem - funkční je, ale poměrně "vaklavý" a pro použití v modelu celkově naprd. Ale na RCG pinout je, takže jdu za chvíli zkusit vyrobit kabel vlastní (USB konektor se dá normálně koupit v GME).
Celkově tedy nákup vlastní Mobius kamery nikomu rozmlouvat nebudu, ale za A/V kabel bych neutrácel a raději si ho vyrobte sami...
Celkově tedy nákup vlastní Mobius kamery nikomu rozmlouvat nebudu, ale za A/V kabel bych neutrácel a raději si ho vyrobte sami...