Výběr minikamery nejen na model

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bitovod

Re: Výběr minikamery na model

#61 Příspěvek od bitovod »

Díky, staženo, nainstalováno, ověřeno, že na 4.0.4 nejede. Fakt je, že ve 4.2 je hodně novinek a práce s porty je tam rozšířená víc. Tak to holt bude chtít novej tablet, nebo na letiště nosit EEE :(
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
skiner

#62 Příspěvek od skiner »

Skusil si Mobius pripojit k tabletu ? Pretoze aplikacia sa sama o sebe neda spustit, spusti sa az po pripojeni kamery.
bitovod

#63 Příspěvek od bitovod »

skiner píše:Skusil si Mobius pripojit k tabletu ? Pretoze aplikacia sa sama o sebe neda spustit, spusti sa az po pripojeni kamery.

Tak to mne nenapadlo, díky, vyzkouším večer. Ona instalace proběhla jakoby správně, ale v seznamu aplikací se nic nového neobjevilo. To, že se spouští až nějakým eventem, jsem opravdu nečekal (asi je někdy lepší přečíst si manuál předem :) ).
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, ze vam skacem do reci, a je pre Mobius-ku okrem Androidu aj nejaka aplikacia na XPcka, alebo, prepytujem, na W7? Tablet totiz nemam, Xperia USB host nema, ale notebooka mam.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
skiner

#65 Příspěvek od skiner »

ddano007 píše:Chlapci, ze vam skacem do reci, a je pre Mobius-ku okrem Androidu aj nejaka aplikacia na XPcka, alebo, prepytujem, na W7? Tablet totiz nemam, Xperia USB host nema, ale notebooka mam.

Samozrejme ze je. Ak mas aj #16 verziu, tak tam nastavis aj ju.
http://www.mytempfiles.info/mobius/index.html
m.fuka

#66 Příspěvek od m.fuka »

Chlapci lezu tu horem spodem, mužu vás poprosit co mám vzít z hk za kameru čistě pro řízení modelu. Nahrávat nehodlám. Je toho tam dost podobného co se liší pouze cenou a vyznat se je problém. Mám Predátory V2. Byla u toho setová CMOS 620TVL. Katastrofa hotová, kdybych neměl OSD tak lítám poslepu. Takhle cvičím let podle přístrojů a ne podle viditelnosti. Prostě něco do 150USD co bude koukatelný. Díky za tipy
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od jamesgsf »

Nebude problém spíš v tý zobrazovací jednotce? Predatory mají jen 320x240 není to málo na tom toho asi moc ke koukání nebude i když tam poleze obraz z lepším rozlišením. Nevím nemám zkušenost s brýlema. ...ted na to koukam a Predatory mají vga takze 640x480 takže to bude asi tou kamerou.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
m.fuka

#68 Příspěvek od m.fuka »

Je to kamerou. Zkousel jsem litat s toshibou camileo P10. Obraz celkem dobrej, ale světelné přechody hrůza, než se to srovnalo letěl jsem po slepu. Lehké zpoždění a navíc se občas nepředvídatelně vypla. Chci něco kvalitního čistě na přenos. Na HK jsem to trochu probral, vyřadil jsem vše pod 520TVL, všechny NTSC a zbyli mi čtyři.
Turnigy 600TVL Pal Sony HAD CCD 80USD
Turnigy 520TVL PAL 1/3 Hi-res Sony CCD 68USD
Turnigy 700TVL PAL EXVIEW 960H CCD 150USD
SONY 1/3 CCD 600TVL SUPER HAD 32USD
Nejlepší světelnost má ta poslední F 1.2. Cenově dost velké rozpětí. Prostě nevim co vzít.
m.fuka

#69 Příspěvek od m.fuka »

Takže nakonec jsem objednal tady v ČR 1/3" Sony 960H Exview HAD CCD II - PAL 700TVL, F1,2. Lens 3,6 OSD Menu. Doufám že to bude ucházející. Díky za pomoc
tomashr

#70 Příspěvek od tomashr »

Nedělal bych si moc iluze... Omezená je schopnost videopřenosu, který je pouze klasický PAL či NTSC, tedy s přimhouřením oka 576 řádků (a to pro jistotu neřeším, že to je vlastně půlka), zobrazovač v brýlích má u Predator V2 dokonce jen 480 řádků (v tomto případě aspoň doopravdy a nejde o půlsnímky).

Pokud jsi měl u něčeho problém se zpožděním, tak to je špatně a vyřešit jde určitě. Reakce na světelné přechody se taky mohou u kamer lišit a tam něco zlepšit jde. Ale celkem bídné rozlišení celého řetězce prostě kamerou nevyřešíš, "lepší" kamery s větším rozlišení dokonce občas vyvolají různé "resamply", které to v extrému i zhorší.
JosefSvejk

#71 Příspěvek od JosefSvejk »

A co myslíš, že znamená to 960H? Myslíš, že je to 960 řádků? :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
m.fuka

#72 Příspěvek od m.fuka »

Dávám si dost vysoký šance že to bude lepší než ta setová cmos. Už díky CCD čipu a světelnosti F1,2 si to poradí s nedostatkem světla. Jak se to bude chovat na světelné přechody a ostré světlo ukáže praxe. To co se mi snažíš vysvětlit chápu. Nešlo mi moc o teorii ty je na netu mraky aby se do toho člověk zasvětil. Fotím takže mi to není až tak cizí. Spíš jsem potřeboval slyšet jestli někdo některou z těch kamer měl a jak s ní byl spokojenej. Jsou tu desítky vláken s dotazem jakou kameru na fpv a vždycky se to zvrhne ke kameře pro natáčení, takže jsem se vlastně nic moc nedozvěděl krom toho že gopro je no.1 pro videozáznam a ostatní je brak :)
Obraz v brýlích mám za optimálního světla dobře čitelnej, barvy dobrý, žádný paskvil, to bych moc neřešil. Problém je při nedostatku světla, při přemíře světla, při světelnejch přechodech. A to je přeci věc HW a SW kamery ne? Tu Camileo P10 už sem tahat nebudu, ta netočila dobře ani na zemi :D
tomashr

#73 Příspěvek od tomashr »

JosefSvejk píše:A co myslíš, že znamená to 960H? Myslíš, že je to 960 řádků? :wink:

Řádků má 700 - to je to označení 700TVL. Jenže to jsme zas u toho prokládání a dalších záludností a po dalším výzkumu se zjistí, že nemá fyzicky ani to. 960H je počet pixelů horizontálně a to tak asi sedí,
Nicméně by tahle kamera měla alespoň zvládat plný PAL bez jakýchkoli omezení a mít slušné vlastnosti za slabého osvětlení atd., v tomto ohledu by uživatel mohl být spokojen. Sám jsem o ní taky uvažoval, ale na HK ji mají jen ve verzi se světelným objektivem s menším úhlem záběru, ale zase dost nepříjemně velkou hmotností. Existuje ale i s lehčí optikou, viz třeba http://www.ebay.com/itm/Board-Camera-70 ... 0840799005 a to nemusí být špatné.
Jinak obecně asi největší nabídku "PCB kamer" jsem našel v tomto Ebay store - http://stores.ebay.com/Safer-Guard/PCB- ... 34.c0.m322 , nákup jsem zatím nezkusil, ale pár zajímavých věcí tam je.
m.fuka

#74 Příspěvek od m.fuka »

m.fuka píše:Takže nakonec jsem objednal tady v ČR 1/3" Sony 960H Exview HAD CCD II - PAL 700TVL, F1,2. Lens 3,6 OSD Menu. Doufám že to bude ucházející. Díky za pomoc

Tak kamera dorazila. Včera jsem to byl zkusit. Obraz se nedá s tou setovkou srovnávat z velké dálky vidím kde stojím , dřív jsem z padesáti metrů neviděl ani to auto vedle sebe. Zatím bádám s nastavením kamery v menu. Pokud letít směrem k osrému světlu tak mi perfektně odcloní to ostřejší světlo ale tím pádem zase uvrhne všechno ostatní do tmy. Částečně se to odstranilo zapnutím funkce WDR. Používáte někdo podobnou kameru s tímto čipem, máte někdo tip jak kamerku nastavit pro co nejlepší výsledky. Univerzální nastavení protože to výchozí není nic moc.
tomashr

#75 Příspěvek od tomashr »

Ad Mobius - taky mi dorazil. Vypadá to poměrně dobře a funkčně. Nespokojen jsem pouze s přikoupeným A/V kabelem - funkční je, ale poměrně "vaklavý" a pro použití v modelu celkově naprd. Ale na RCG pinout je, takže jdu za chvíli zkusit vyrobit kabel vlastní (USB konektor se dá normálně koupit v GME).
Celkově tedy nákup vlastní Mobius kamery nikomu rozmlouvat nebudu, ale za A/V kabel bych neutrácel a raději si ho vyrobte sami...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“