vysílač Aurora 9X

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový vysílač Aurora 9X

#61 Příspěvek od Dejfak »

Neměl jsem moc čas tak jsem ji proběh jen rychle.
Snad budu mít dnes víc času a nastavím pár letadel.
Jinak menu zůstává stejné, stejná logika pohybu v rádiu.
Displej je na tom opravdu lépe, u normání Aurory jsem používal gumu na tužce a tím vše nastavoval. U X-ka je mini tužka. Displej je krásně čitelný a reaguje perfektně. Přibylo několik položek v podmenu, spíš je to rozšířené. Vibrace, dá se nastavit několik režimů, po potvrzení. Třeba když se vleze do EPA, dá se nastavit, bez zvuku, pípnutí, vibrace, vibrace a pípnuti. Schválně jsem to zapnul a po 5min mě to začalo pěkně štvát :lol: každé potvrzení jedno zavrčení s pípnutím. Takže jsem to pak vypnul. Doufám že půjde nastavit samotná vibryce na telemetrii. Na nastavení letadla to musí být OFF. Vibrace je v levé protiskluzové gumě a je akorát.
Co mne sklamalo tak opět kalibrace kniplů plyn jde na 99%
A na monitoru je vidět že ostatní dráhy také nejsou zcela na 100% bude se ta nesouměrnost pohybovat kolem 1-2%
Jinak vypínače jsou stejně rozmístěné.
To je zatím vše co jsem skou za 15min
Jinak v minulé Auroře byla Čeština, tady zatím není, ale co jsem dostal informace, tak je vše přeložené a čekáse až to Hitec schválí.
Takže by Čeština měla být do měsíce.
Jinak je to opravdu rychlejší, nastavování, prodlevy atd...
Tak uvidím časem až do toho proniknu víc.
Zatím spokojenost.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Dejfak »

Tak, píšu další poznatky Aurory 9x
Po delším používání....
Tak zatím co klasická Aurora vydržela na jedno nabití LiPol od Ray 2s 2600mA kolem 13-15hod
Aurora 9x vydrží kolem 7-9hod s tou stejnou LiPol
LiPolku jsem do toho koupil hned při koupi vysílače, a řekl bych že je to nutnost.
Možná bych uvažovl i o větší kapacitě.
Nevím proč to tak žere jestli ten dvojtý procesor?
Ale pořád je to slušný čas, a není to nic dramatického.
Bezesporu se s novou Aurorou9x cítím bezpečněji, není zde to občasné nenaskočení systému jako má klasická Aurora, což mne někdy dost znervoznilo. I když je to běžné a dělá občas téměř každému.
9x nezaváhala zatím ani jednou, nebo nikdy nebyl problém s nějakým zamrznutím nebo problémem. Což mne naplnuje klidem a nemám strach se pustit do vzduchu.
Není zde také dlouhé otevírání položek v menu, dlouhé, klasická Aurora s vyšším SW má při otevírání položek v menu chvilku zelené okno než položku Aurora načte. Je to třeba jen 0.5sec ale je to tam :-( Aurora 9x toto nemá.
Všechno tam šlape okamžitě, jediné co má pomalejší je po zapnutí načtení systému. Asi tak o 0.5sec oproti klasické Auroře. Ale to bude dané tím že u 9x po zapnutí proběhne animace loga. Mechanika vysílače mi přijde stená. A ovládání mi přijde plynulejší. Nevím zda je to pocit, nebo je to možné. Skvělé je absence kabelu k anténě což velice oceňuji. A oceňuji absenci modulu s kterým jsem měl v minulosti u klasické Aurory potíže.
SW je dost podobný s klasickou Aurorou, má stejnou logiku.
U 9x je rozšířen, co jsem ocenil, tak nastavitelné EXPO na obě strany nezávisle.
A zjednodušení volných mixů kde jsou 7mi bodové křivky.
Co je bezva kat počítání kolikrát jsem s daným modelem letěl.
V telemetrii zatím nic nového. Jak jsem psal, čekám na slibovaný SW balíček který by měl řešit alarmy, tedy zvolení vibrací na daný parametr, což zatím nejde.
Zatím fungujou vibrace pouze na potvrzování hodnot.
Takže je zatím nevyužívám :(
Pořídil jsem nový model a osadil ho novým super rychlím přijímačem a servy Savox. Je znát že je to rychlejší, ale kde to bude jistě znát tak na vrtulnících.
U letadla ten rozdíl není tak markantní, zvlášt u EPP.
Jinak zase musím vypíchnout přednost displeje u 9x, ten je opravdu perfektné citlivý a se stilusem je radost pracovat. To mne vždycky u klasiké Aurory štvalo, že někdy to člověk musel mačkat jak blb, zvlášt v krajích displeje. U klasické Aurory jsem veškeré nastavování dělal gumou na tužce, ale to se vůbec nedá srovnat displejem 9x, navíc stilus je vždy po ruce, dobře drží, a nevypadává.
Jsem tedy spokojený a jsem rád že ji mám.
Určitě bude zase o čem psát s SW balíčkem co má údajně přijít do konce roku.
Doufám že tam bude nastavení vibrace na různé alarmy, a měřená kapacity pohonných baterií v modelu. To bych si přál pod stromeček :D
Zatím jsem tedy nejvíc spokojen ze všech Auror co jsem měl.
Akorát mám stále složitější modely, a začínám přicházet na to, že 9ch je pro mne málo.
Takže zatím s tím bojuju. Ale prostě jsem se dostal do úrovně kdy mi na polomaketě chybí kanály. U vrtase či akrobatů jsem neměl nikdy problém.
Ale mám pár modelů kde musím dělat kompromisy.
Pořád je ale 9x skvělé rádio pro běžné uživatele nebo na akrobacii jak vrtulníků tak letadel. Že má Hitec 9ch, tak s tím se musí počítat. Do toho ale zasahuje cena soupravy, která je velice slušná.
Zatím u ní zůstanu, a budu vyčkávat co bude dál..
Woita
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Woita »

Hey Dejfaku,
dobrý příspěvek! Pěkně napsaný, ne rozvláčně, ne zbytečně stručně.
Takže se těším na další postřehy, až nastřádáš...

Jinak zajímavost: To občasné "nezapnutí" se mi taky dělo, ale až teď jsem si uvědomil (když jsi mi to připomněl), že už cca rok mi to neudělalo. Nějak si to sedlo? Jsem jeden z těch 100% spokojených se starou A9 (díky bohu!).
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Dejfak »

Díky..
Uvidíme co bude dál, snad to někomu pomůže při rozhodování, nebo při tom udělat si o rádiu obrázek...
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Kissman »

Ano, pouhych 9 kanalu u noveho nejvyssiho modelu vyrobce je docela pruser... kdyby mela 9X vic kanalu, asi bych si ji poridil... jinak nemam duvod ze stare Aurory.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
petertn
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od petertn »

Woita, aku mas baterku v aurore?
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Woita
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Woita »

petertn píše:Woita, aku mas baterku v aurore?

Teď tam mám LiPolku 2600 mAh. Lítal jsem s ní zatím asi 3 odpoledne, a ukazuje to 86%, takže spokojenost.
Dost jsem s baterkama experimentoval, měl jsem tam různé LiIonky. Mám ještě asi dvě ty LiIonky (cca 2000mAh), udělal jsem si je na míru, vyvedl nabíjecí kablíky aby se mohly nabíjet nez vytahování hlavního konektoru z vysílačky. Kdybyste je někdo chtěl, tak bych je asi věnoval.
Kdyžtak můžu poslat fotky...
petertn
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od petertn »

neprestali ti tie problemy s aurorou ked si presiel na LIPO?
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Woita
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Woita »

Tu LiPol mám cca 14 dnů, a nedělá mi to tu neplechu už dlouho. A ta origo NiMh šla z baráku hned po koupení, nelíbilo by se mi dobíjet x hodin. Takže jsem si udělal LiIon, a ze začátku to s nimi dělalo taky, a pak už dlouho ne. Takže uvažuju, že baterkou to nebude... Minimálně půl roku je to v pohodě, před tím třeba jeden případ, před tím půl roku klid. Ale ze začátku to bylo docela časté (nic hrozného, ale třeba každé 30. nebo spíš 50. zapnutí?). Takže se to spravilo možná po nějakém upgradu? nevím...
von boberov

#70 Příspěvek od von boberov »

A jak je to tedy prosím Vás s těma aktualizacema? Když koupím novej přijímač, je ho potřeba aktualizovat- když i vysílač má poslední verzi softu?
Májí rozdílné verze programu vysílač/přijímač vliv na bezpečné ovládání modelu? Já teda spíš myslím, že jsou aktualizace potřeba hlavně pro správný chod telemetrie, ale nevím, nechám se poučit. Optimy6 nejdou aktualizovat a fungují stále, tak z tohoto poznatku vychází moje ůvaha :roll:
Woita
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Woita »

Verze FW bys měl mít vždy poslední, jsou tam různá vylepšení/odstranění možných chyb atd. A netýká se to jen telemetrie, namátkou třeba tam bylo rychlejší restartování přijímače (hodí se třeba v případě krátkodobého selhání napájení), vylepšená odolnost proti rušení, atdatd...
Pokud máš HPP-22, není důvod ty aktualizace nedělat.
Naposledy upravil(a) Woita dne pon 11.11.2013 11:30, celkem upraveno 1 x.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Dejfak »

Tak určitě je vhodnější mít SW na stejné úrovni.
Ikdyž to bez aktualizace chodí.
Jinak do Optimi6 se dá snad také nahrát novjejší SW.
Někdo to tu myslím popisoval. Když se rozebere krabička a připojí se to na tišťák. Ale do toho bych se nepouštěl.
Po koupi 7,9 je aktualizuji vždy.
Zbytek nechávám být.
von boberov

#73 Příspěvek od von boberov »

Děkuju kluci- mám A9 asi měsíc tak nechcu něco pokadit. Před tím jsem od roku 2010 létel se spectrou24 v eclipse a tam jsem nic neladil. Pak jsem měl asi rok eclipse Pro, taky přenos fungoval bez problému, pouze začal zlobit vysílač- nepípal, display špatně zobrazoval znaky( po opravě jsem na desce spatřil přeletované studené spoje).
No a teď mám bazarovou auroru- mám s tím nalétané asi 4h a zatím bez ztráty kytičky, ale občas se zde něco dočtu a pak to hlodá v hlavě :oops: .
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od ReznicMi »

Zdravíčko.....Nejsem si jist jestly lze u aurory brát rychlost odezvy za výhodu, a to z důvodu, že jsem se nikde nedočetl jak to je s komunikací se starým přijímačem. Ono totiž jde o to, že je hezké, že procák běží v vysílajdě rychleji, ale komunikace musí běžet jak na vysilací straně tak na přijímače na stejném kmitočtu. Oni to vlastně i píšou u těch maxim že frčej na vysokém kmitočtu. Tak pozor na to :D ...Ono už několik lidí jsem potkal co říkali to je žůžo ta rychlá odezva a pak ejhle v letadle maj Optimu 7 a vlastně žijí v omylu ale kolikrát to ke spokojenosti stačí!
letec61

#75 Příspěvek od letec61 »

Nazdar pánové.Auroru 9X sice nemám,ale myslím si,že staré přijímače nelze s A9X nelze používat.Musí se použvatnová řada přijímačů.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“