Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Earl
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR

#61 Příspěvek od Earl »

tpk

#62 Příspěvek od tpk »

Zdá se mi to a nebo to jen na oko připomíná Open 9X?
RedAce

#63 Příspěvek od RedAce »

Díky HK za zkaženou náladu. Před měsícem jsem koupil T9X, že je 9XR ještě v nedohlednu... :( Aspoň si můžu v klidu počkat na reakce prvních testerů. *mrk* *mrk* na RiMra ;)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od RiMr »

Mankote, dyť je to ER9x/Open9x...
Zajímalo by mě, jestli s oficiální podporou vývojářů.
No, jednu na zkoušku vezmu. Škoda že na telemetrii na displeji se v tom budeme muset taky vrtat. Očekávám rychlou podporu od vývojářů Open9x a novou položku v typu desky/rádia v Companion 9x.
Na těchto obrázcích se mi pozdává MNOHEM líp než na těch předchozích...

#65 Příspěvek od tpk »

Teď je jen otázka jak bude HK pružný s dodávkou.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

Turnigy 9XR

#66 Příspěvek od BOSS8 »

Tak už to vypuklo - je v prodeji , http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_.html

Má ho už někdo ? Liší se něčím výrazně od původní verze kromě vzhledu ?
Docela se mi líbí tahle nová móda - skrytých antén .

Sice lítám Futabu , ale uvažuju o Turnigy jako o rádiu pro běžný provoz "za barákem" , tedy jako ovladač pro malé mrdolety do "velmi polních podmínek" (cena rádia tomu odpovídá) . Hlavně se mi líbí možnost výměny modulů - to už u značkových rádií ustupuje - se mi zdá .
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od jyrry »

BOSS8 píše:Tak už to vypuklo - je v prodeji , http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... dule_.html

Má ho už někdo ? .....

no to asi tezko, kdyz to tam je par hodin :-)
Jinak treba na RCgroups to avizovali od dubna, ale raduji se taky jen chvilicku - http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... r&page=141

Jinak vyrobci "znackovych" radii neumoznuji vymenne moduly uz z prosteho duvodu - prenos dat do Vf modulu davno neni zalezitost jen omezeneho PPM a data v nekterych radiich proudi uplne jinak, radio s Vf modulem komunikuje obousmerne = vymenny modul by musel umet s konkretnim radiem komunikovat, ale zase by nejspis neumel s jinym...
Doby kdy treba prijimace od XY sly pouzit k radiu ZX jsou tak nejak pryc... :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od jyrry »

Cena az tak libova nebude, neni k tomu Vf modul a prijimac.
Jen vysilac = 50USD+25USD posta + 20%DPH + 10USD vypalne = 103USD
Vf modul DSM = 30USD+4USD posta (+ 20%DPH + 10USD vypalne) = 34USD (51USD)
prijimac uz je brnkacka, ale min. 20USD (kdyz chci 7 az 9 kanalu) to bude = 20USD
celkem to tedy sype nejakych 157USD (nebo taky 174, kdyz Vf modul odchyti celnice)
pocitam neco spatne?
jyrry.webnode.cz
tpk

#69 Příspěvek od tpk »

Ok, tak berme cenu 160,- USD. Dá se za ty peníze koupit něco lepšího? Nikdo zatím samozřejmě neví jaká T9XR je, ale předpoklad je že asi bude v základu lepší než T9X už kvůli možnosti změny fw, který na sebe jistě nenechá dlouho čekat, bez zásahu do rádia. Osobně provozují T9X na které jsem postupně spáchal snad všechny úpravy a XR se mi dost líbí. Jen tomu nechám asi nějaký čas aby vznikly zase nějaké návody podle kterých si ji člověk upraví k obrazu svému. Tenhle systém DODO, rozumějte DOdělej DOma, se mě moc líbí. Co se týká absence modulu tak to je předpokládám jen počáteční záležitost. Podle mě budou vysílačku dodávat stejně jako T9X i s modulem. Ale osobně bych asi stejně šáhl po FrSky kvůli telemetrii a kontrole síly signálu. Jen snad dotaz na zkušenější, nevíte jak půjde využít zabudována anténa v kombinaci právě s FrSky modulem? Předpokládám, že asi nepůjde modul přímo nacvaknout na anténu v šachtě pro modul. Jak se to bude řešit?

Jen nevim, jestli zvědavost zase nevyhraje nad zdravým rozumem a vysílačku večer neobjednám. :)
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od BOSS8 »

Měli ji v předprodeji , je to tak cca 3 týdny co mi omylem psali že již odesílají , tak aby byla objednávka před vánoci doma (jestli jsem to blbě nepochopil a nešlo o odeslání z fabriky :?: )

Co se týče ceny - pořád je dobrá . (i to výpalné se dá obejít :wink: )
Přílohy
TURNIGY XR 9.jpg
Naposledy upravil(a) BOSS8 dne úte 25.12.2012 9:27, celkem upraveno 1 x.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od ddano007 »

Cena zostava na urovni TG9x bez modulu, takze je OK. Za moje TG9x + FrSky som dal asi jak to vypocital jyrry, takze vypocet sedi.
Skoda len, ze nepotrebujem novy vysielajdu, tie styri, co mam doma ( 2x TG9x + DX6i +DX5e) mi stacia az-az :D Ale aj tak sa tesim na nejaku slusnu recenziu...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
HLA
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od HLA »

Občas se dá najít v akci i lepší úlovek, než 9XR - ale je to věc názoru, mě se líbí záruka a dostupnost, např:
DX7S DSMX Spektrum Air - Heli AR8000,AR6115E,AR400
http://www.aamobilmarket.cz/store/goods-47544---.html

Ale to bastlení fakt tak moc láká, že nevím jestli 9XR odolám :D
mykoc

#73 Příspěvek od mykoc »

šel bych do osvědčeného rádia aspoň Eclipsu , kdysi jsem ji měl , dnes je provedena o hodně líp(měl jsem ji v ruce) . A Za nějakých 2600kč.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od jyrry »

tpk píše:..... jak půjde využít zabudována anténa v kombinaci právě s FrSky modulem? Předpokládám, že asi nepůjde modul přímo nacvaknout na anténu v šachtě pro modul. Jak se to bude řešit?....

mel jsem ASSANa v Eclipse, na vystupu anteny z modulu kolinko a na nem kablik od anteny zabudovane na miste puvodni MHz anteny, cumi jen to kolinko a kousek kabliku - ten se hned nad modulem noril do krabice vysilace.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... apter.html neco podobneho
jyrry.webnode.cz
madbull

#75 Příspěvek od madbull »

Zatim to ma v podstatě vše co jsem zapojil do t9x co mam doma.teda bylo mi dobastleno,ale už to má vše potřebné.kabel vvedenej soft er9x jak to vypadá a podsvětlený display.jen co budu potřebovat druhé radio jdu do něj.Jen nevim jak to teda bude s těma modulama.je škoda,že to neudělaly kompletní se vším:-(
nerušit...bastlím :-)
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“