Ani tento model by nemusel byť zlý:
http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... il&id=7960
Máteho niekto?
Stredne rýchla 2-metrovka ktorá ,,nevŕta" - výber
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stredne rýchla 2-metrovka ktorá ,,nevŕta" - výber
FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Nemá niekto skúsenosti so Svistom od Reicharda? Sú tam aj ochotný dorobiť naň klapky
za 200 kč. Mohol by to byť super model s osvedčeným profilom RG15.
za 200 kč. Mohol by to byť super model s osvedčeným profilom RG15.
FrSky Tandem X20
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
V RC REVUE 10/2005 vyšiel test na Svist. Na katolícke akro stačí, no skoro narazíš na limity.
Mám Championa od Reicharda. Svist má rovnaklý trup a ten trup je na termika a nie na akro-svaháka.
Mám Championa od Reicharda. Svist má rovnaklý trup a ten trup je na termika a nie na akro-svaháka.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Trnavák píše:Video ORION V3
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0KU0eOZq7CU[/youtube]
Pozerám, ten Orion lieta veľmi slušne. Všetko OK i s odstupom času
Dík za info.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
TERAZKY píše:V RC REVUE 10/2005 vyšiel test na Svist. Na katolícke akro stačí, no skoro narazíš na limity.
Dík.(pozriiem to RC Revue) Len jedna otázka v čom je ten trup na termika? Podla mňa je tam práveže dosť malá smerovka na termika. A keď sa pozrieš na krídla Svista, tak sú to také staršie F3B krídla. Nie pevnostne, ale niečo by mohli vydržať. Nechcem úplne hotlinera, ale niečo svižnejšie a väčšie, ako je Mefisto s ktorým lietam teraz.
FrSky Tandem X20
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Trup by sa Ti krútil, je mäkký. Neviem aký má trup napr. Xtreme od Azera, no to by bol asi vhodnejší kandidát.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Terazky (prečítal som si ten príspevok v RC Revue)
Myslím , že trup aj krídla Svista budú vystužené. Ak sa pozrieš len na prázdnu hmotnosť modelu je Svist oproti tvojmu Chapionu o 320g ťažší čo svedčí o tom
že pri približne rovnakom rozpätí a plochy je Svist podstatne robustnejší. Chapion je thermik. Tam ho možno nevystužujú, ale celkovo majú dnes oproti minulosti Reichard trupy väčšiu pevnosť a dá sa s nimi dohodnúť na dodatočnej výstuži (už som sa informoval). Skôr, ako trupu by som sa bál krídla (ale tam už v popise píšu, že je vystužené laminátom). Ale myslím, že nič lepšie (s tou to technológiou) a s mojimi požiadavkami nenájdem. A tie sú: rozp. cca 3m, klapky, profil RG15, smerovka, krídlo upevnené na trup z hora, osadenie štandartnou výbavou a
to najdôležitejšie priaznivá cena. Ako si písal omedzený pri tej to technologii budeme stále, pokiaľ to nebude full carbon, ktorý na moje víkendové lietanie nepotrebujem.
Orion V3 si myslím, že nie je o nič pevnejší, ako iné modeli tohoto typu a videl si, ako sa dá s tým lietať.
Myslím , že trup aj krídla Svista budú vystužené. Ak sa pozrieš len na prázdnu hmotnosť modelu je Svist oproti tvojmu Chapionu o 320g ťažší čo svedčí o tom
že pri približne rovnakom rozpätí a plochy je Svist podstatne robustnejší. Chapion je thermik. Tam ho možno nevystužujú, ale celkovo majú dnes oproti minulosti Reichard trupy väčšiu pevnosť a dá sa s nimi dohodnúť na dodatočnej výstuži (už som sa informoval). Skôr, ako trupu by som sa bál krídla (ale tam už v popise píšu, že je vystužené laminátom). Ale myslím, že nič lepšie (s tou to technológiou) a s mojimi požiadavkami nenájdem. A tie sú: rozp. cca 3m, klapky, profil RG15, smerovka, krídlo upevnené na trup z hora, osadenie štandartnou výbavou a
to najdôležitejšie priaznivá cena. Ako si písal omedzený pri tej to technologii budeme stále, pokiaľ to nebude full carbon, ktorý na moje víkendové lietanie nepotrebujem.
Orion V3 si myslím, že nie je o nič pevnejší, ako iné modeli tohoto typu a videl si, ako sa dá s tým lietať.
FrSky Tandem X20