rc souprava okolo 5000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět

Která kombinace je lepší?

Turnigy t9x v2
38
60%
Spektrum dx6i + orange přijímač
25
40%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Re: rc souprava okolo 5000 kč

#61 Příspěvek od rampa_mckvak »

dokken píše:ježíš to je furt dokola, hele lidi nekupujte si jí, stejně ji neseženete, páč je imrvére vyprodaná..je to šmejd, ty tisíce lidí co na ní čekaj v backorderu jsou asi padlí na hlavu.. :roll:

Tomu se říká davová psychóza. Prostě ovce táhnou s ovcema. Ale každého věc. Já osobně preferuju při koupi nové věci její funkčnost tak jak byla ke svému účelu stvořena. Žádný samodomo dodělávky.
A co se týče DX6i a lámání trimů. Střídáme se o ní dva a trimy drží, Asi to bude tím, že do toho nemlátíme, ale s citem trimujeme. Netřeba síly.
Tím ovšem DX6i nevnucuju.
Co neubrzdíš neukecáš.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od ČKALOV »

Tak možná takhle, udělej si představu jaké funkce asi od Tx očekáváš. Sepiš si je podle preference a podle toho hledej Tx. Protože tady to způsobem mám Tx tu a tu klady/zápory asi fakt nepůjde. 8O
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Pajas »

rampa_mckvak píše:
dokken píše:ježíš to je furt dokola, hele lidi nekupujte si jí, stejně ji neseženete, páč je imrvére vyprodaná..je to šmejd, ty tisíce lidí co na ní čekaj v backorderu jsou asi padlí na hlavu.. :roll:

Tomu se říká davová psychóza. Prostě ovce táhnou s ovcema. Ale každého věc. Já osobně preferuju při koupi nové věci její funkčnost tak jak byla ke svému účelu stvořena. Žádný samodomo dodělávky.
A co se týče DX6i a lámání trimů. Střídáme se o ní dva a trimy drží, Asi to bude tím, že do toho nemlátíme, ale s citem trimujeme. Netřeba síly.
Tím ovšem DX6i nevnucuju.

Taky mi drží.
Troll

#64 Příspěvek od Troll »

Koukám na tu ohnivou debatu zde, tak si taky přisolím. :) . Měl jsem už hodně rádií. Teď mám už pár let FX-30. To je poměrně velice dobré rádio, spolehlivé a umí mnohé. A asi tak před třičtvrtě rokem jsem si pořídíl T9X. Jenom tak na pokus a do strojků co moc nestojí aby ta zkouška nebyla moc drahá kdyby se to rádio ( T9X) ukázalo jako šmejd. V T9X mám trošku lepší soft, (Er9x) . Programování T9X je zřetelně méně pohodlné , nicméně co do programovacích možností se Futabě zcela vyrovná, dokonce se odvážím říci ( i když nerad :oops: ) , že v pár věcech je ten program i o dost lepší . Spolehlivost je zatím 100%. Ani jeden jakýkoli problém ani u mne, ani u kolegů co s tím tady létají. ( Používám originální modul i přijímače) Osobně bych nekupoval ani DX6, ani Optica, ani Mx 12 , ani nic podobného. Vyhozené peníze. Já bych koupil T9X,prohlídnul vnitřek na nečistoty, uvolněné kablíky, šroubky, špatné pájení .... nahrál Er9X, dal modul Frsky a je spousta muziky za málo peněz. :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od arda1 »

Troll píše:Osobně bych nekupoval Optica, Vyhozené peníze.
Trochu jsme to zredukoval - protože s Opticem mám osobní zkušenosti a dle mě je to na začátek ideální rádio.
Troll píše:Já bych koupil T9X,prohlídnul vnitřek na nečistoty, uvolněné kablíky, šroubky, špatné pájení .... nahrál Er9X, dal modul Frsky .....
Tohle snad ani nemá cenu komentovat......snad jen povzdechnutí že ji rovnou neprodávají v rozsypu.....Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne pon 09.04.2012 20:49, celkem upraveno 2 x.
ICQ 638556901
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Pajas »

Je to alternativa, ale je potřeba to vylepšovat, na kolik vyjde celkem modul FrSky, lipolka dovnitř, Er9x (zahrnuje koupi programátoru), když započítám všechno poštovné? To je také si třeba uvědomit.
Drondys

#67 Příspěvek od Drondys »

Pajas píše:Je to alternativa, ale je potřeba to vylepšovat, na kolik vyjde celkem modul FrSky, lipolka dovnitř, Er9x (zahrnuje koupi programátoru)

Zakladatel tohoto tématu už zde psal, že se mu zatím jeví jako vhodnější T9X s osmikanálovým přijímačem i s lipolkou a s podsvícením včetně ER9X koupená se vším už namontovaným přímo od prodejce zde v ČR s dvouletou zárukou a tuzemským servisem (cca 3300 Kč + 100 Kč poštovné). Programátor nepotřebuje, ER9X je v T9X nahráno prodejcem. O tom, že by uvažoval o přechodu na FrSky se zatím nezmiňoval. Takže pokud by zůstal u původního modulu a přijímače tak to má bez nutnosti dalších vylepšení i s poštovným za cca 3400 Kč.

Pokud by se rozhodl k přechodu na FrSky tak např. telemetrický modul FrSky DJT + telemetrický osmikanálový přijímač D8R-II včetně poštovného vyjde v současnosti z GaintCodu v Anglii i s poštovným na cca 1400 Kč (v ceně už je zahrnuto Anglické DPH a clo se neplatí - je to v rámci EU).

Takže celkem vychází T9X včetně ER9X a s namontovanou lipolku a podsvícením LCD displeje přímo od prodejce se zárukou 2 roky a tuzemským servisem + FrSky telemetrický modul s telemetrický přijímačem a vše i včetně poštovného na cca 4800 Kč a měl by tím i telemetrii s nastavitelnými zvukovými alarmy v modulu.
dokken

#68 Příspěvek od dokken »

Troll píše:Koukám na tu ohnivou debatu zde, tak si taky přisolím. :) . Měl jsem už hodně rádií. Teď mám už pár let FX-30. To je poměrně velice dobré rádio, spolehlivé a umí mnohé. A asi tak před třičtvrtě rokem jsem si pořídíl T9X. Jenom tak na pokus a do strojků co moc nestojí aby ta zkouška nebyla moc drahá kdyby se to rádio ( T9X) ukázalo jako šmejd. V T9X mám trošku lepší soft, (Er9x) . Programování T9X je zřetelně méně pohodlné , nicméně co do programovacích možností se Futabě zcela vyrovná, dokonce se odvážím říci ( i když nerad :oops: ) , že v pár věcech je ten program i o dost lepší . Spolehlivost je zatím 100%. Ani jeden jakýkoli problém ani u mne, ani u kolegů co s tím tady létají. ( Používám originální modul i přijímače) Osobně bych nekupoval ani DX6, ani Optica, ani Mx 12 , ani nic podobného. Vyhozené peníze. Já bych koupil T9X,prohlídnul vnitřek na nečistoty, uvolněné kablíky, šroubky, špatné pájení .... nahrál Er9X, dal modul Frsky a je spousta muziky za málo peněz. :wink:

...tak tohle si bookuju
to se nebude zdzd líbit :lol:
díky
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: rc souprava okolo 5000 kč

#69 Příspěvek od JirkaA »

dokken píše:
...tak tohle si bookuju
to se nebude zdzd líbit :lol:
díky

Bez tech priprcu a osobnich invektiv by to neslo?
OK2WY
JMalik

#70 Příspěvek od JMalik »

Troll píše:Koukám na tu ohnivou debatu zde, tak si taky přisolím. :) . Měl jsem už hodně rádií. Teď mám už pár let FX-30. To je poměrně velice dobré rádio, spolehlivé a umí mnohé. A asi tak před třičtvrtě rokem jsem si pořídíl T9X. Jenom tak na pokus a do strojků co moc nestojí aby ta zkouška nebyla moc drahá kdyby se to rádio ( T9X) ukázalo jako šmejd. V T9X mám trošku lepší soft, (Er9x) . Programování T9X je zřetelně méně pohodlné , nicméně co do programovacích možností se Futabě zcela vyrovná, dokonce se odvážím říci ( i když nerad :oops: ) , že v pár věcech je ten program i o dost lepší .........

Oba vysílače znám, tak jen takový dotaz.
Na T12FG ( SW prakticky to samé jako FX30), mám naprogramovaného větroně, všechny kanály obsazené, něco je na "V" kabelech. Jak to naprogramuješ na TGY9?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
dokken

#71 Příspěvek od dokken »

2 Jirka A
Nerozumím co mi chceš sdělit..pokárání?
Bylo to řečeno s nadsázkou ..viz smile.
Zkusím to tedy specifikovat jinýmy slovy.
Jak argumentačně, tak gramaticky i slušně.

To co napsal uživatel Troll pár řádek nahoře, je IMHO věc natolik zásadní, že je nutno ji vyzdvihnout, aby neupadla v zapomění.
A to, že se ukazuje, že je T9X víc než plnohodnotné rádio - řečeno uživatelem rádia vyšší třídy věhlasné značky. A to je už dostatečně vypovídající.
Dalo se čekat, že se to mnohým líbit nebude.
Míra 66

#72 Příspěvek od Míra 66 »

No,tak taky něco napíšu.Začínal sem s 1no kanálem MARS,serva jako taková nebyla,slepoval sem modely od Fary jestli si ještě někdo pamatuje.Víc to padalo o nějakém řízení se dá těžko mluvit,pak přišla Modela 4-6kanál,jestli jste jí někdo měl,víte,že spolehlivost byla hrozná,rozbyl sem tolik modelů,no nic.Tenkrát by byla ta TG9ka absolutní vrchol techniky,tak proč jí zatracovat když je dostupná za rozumný peníz?Tenkrát i dnes jde snad o to modelařit a každý by si měl uvědomit míru ryzika a odpovědnosti.Jestli chce někdo začít s modelařinou at si jí klidně koupí,horší než Modela nebude :D stejně každý několik modelů rozbyje a hnedle vždy je to na ruce!!! :D
Jo,ještě něco,neznám ve svém okolí nikoho kdo by zůstal u prvního rádia co si koupil.
mancusco

#73 Příspěvek od mancusco »

Nějak se nechci vměšovat, tolik do toho zase nevidím, ale při hádání co je lepší zapomínáte na cenu prijímačů, což pro t9X nebo spektrum na hobbycity je bezkonkurenční, pro rejpaly, oranžový pro spektrum za 5 USD bych si pro jistotu do větroně asi nedal, ale pokud někdo shání radio do 5000 Kč, tak to asi do modelu za 20k nemá, takže při rozhodování bych to určitě neopominul
Blade MCX, Blade MSR, TORO 900, Super ZOOM 4D, FreeAir Mustang, Spirit 2 m, Yak Crack Spectrum DX6i
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Pajas »

Drondys píše:
Pajas píše:Je to alternativa, ale je potřeba to vylepšovat, na kolik vyjde celkem modul FrSky, lipolka dovnitř, Er9x (zahrnuje koupi programátoru)

Zakladatel tohoto tématu už zde psal, že se mu zatím jeví jako vhodnější T9X s osmikanálovým přijímačem i s lipolkou a s podsvícením včetně ER9X koupená se vším už namontovaným přímo od prodejce zde v ČR s dvouletou zárukou a tuzemským servisem (cca 3300 Kč + 100 Kč poštovné). Programátor nepotřebuje, ER9X je v T9X nahráno prodejcem. O tom, že by uvažoval o přechodu na FrSky se zatím nezmiňoval. Takže pokud by zůstal u původního modulu a přijímače tak to má bez nutnosti dalších vylepšení i s poštovným za cca 3400 Kč.

Pokud by se rozhodl k přechodu na FrSky tak např. telemetrický modul FrSky DJT + telemetrický osmikanálový přijímač D8R-II včetně poštovného vyjde v současnosti z GaintCodu v Anglii i s poštovným na cca 1400 Kč (v ceně už je zahrnuto Anglické DPH a clo se neplatí - je to v rámci EU).

Takže celkem vychází T9X včetně ER9X a s namontovanou lipolku a podsvícením LCD displeje přímo od prodejce se zárukou 2 roky a tuzemským servisem + FrSky telemetrický modul s telemetrický přijímačem a vše i včetně poštovného na cca 4800 Kč a měl by tím i telemetrii s nastavitelnými zvukovými alarmy v modulu.

To byla má připomínka k příspěvku Trolla, nikoliv k úvodnímu přípěvku od mike97, díky za pochopení :wink: .
Troll

#75 Příspěvek od Troll »

Koukám, že jsem si teda šlápnul do ... . :lol: No nic, já to očekával. Měl bych jenom jeden dodatek. Ti, co nemají VLASTNÍ OSOBNÍ DLOUHODOBOU zkušenost s tímto rádiem, prosím o zdržení se kritických reakcí protože o tom víte prd. S těmi , co takovou zkušenost mají, případně s těmi, co by zajímali konkrétní zkušenosti, budu rád diskutovat dále. Bohužel však ani zdaleka nevím všechno. Létám hlavně vrtulníky a naprogramovat větroně s šesti servy v křídle neumím ( a to ani ve své FX 30) a taky nikdy programovat nebudu, takže tady neumím odpovědět. Pokud by to byl ale skutečný dotaz a ne rýpání, můžu to zkusit nastudovat. A nakonec to nejhlavnější. Nezapoměňte, že se tady bavíme o vynaložení finanční částky do 5000Kč, ne o koupi toho nejlepšího co existuje. A za ty peníze nic lepšího neexistuje. Toť můj soukromý názor podpořený osobní zkušeností.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“