Max. letovy cas vasich copterov
Re: Krátký dolet
Ono fakt dost jde o to, k čemu copter je... Pokud primárně na focení, tak má těžší baterka své výhody - copter se uklidní, hlavně když je pod ním, což je fajn pro vertikální polohu těžiště, čas naroste.
Ovšem pokud je cílem spíše "blbnutí", tak se situace zhorší - klady větší hmotnosti zmizí, naopak přibydou problémy, doba letu se v extrémnním případě může při nějakém "akro" letu i zkrátit, protože nárůst odběru kvůli hmotnosti převýší nárůst kapacity..
Ovšem pokud je cílem spíše "blbnutí", tak se situace zhorší - klady větší hmotnosti zmizí, naopak přibydou problémy, doba letu se v extrémnním případě může při nějakém "akro" letu i zkrátit, protože nárůst odběru kvůli hmotnosti převýší nárůst kapacity..
-
Michal Hvezda
Re: Max. letovy cas vasich copterov
To : Koulinek
Ahoj
Uspořádání klasické Y
Aku je nová a teď používám tuhle :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16226__ZIPPY_Flightmax_8000mAh_4S1P_30C.html
15 mě napadly ale je zde poznatek že při 14,7 regle optimálně hřejou při 12x nehřály vůbec téměř. Předpokládám že u 15 by mohly být přetíženy ?
Jinak 15 by se vlezly jsem na 108 cm viz foto.
Vrtule APC 14x4.7 aku 10K jsem nenašel
Objednal jsem na zkoušku 2x5000.
To :Woita
hledal jsem právě optimální řešení jediné co mě teď napadá je tedy 10 000mah + zkusit 15 vrtule popřípadě zůstat u těch 14. K těm testům vrtulí: i ta minuta je někdy fajn.
To : Tomashr
primárně k poletování žádné nic moc visení. Ale akro určitě ne
Ahoj
Uspořádání klasické Y
Aku je nová a teď používám tuhle :http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16226__ZIPPY_Flightmax_8000mAh_4S1P_30C.html
15 mě napadly ale je zde poznatek že při 14,7 regle optimálně hřejou při 12x nehřály vůbec téměř. Předpokládám že u 15 by mohly být přetíženy ?
Jinak 15 by se vlezly jsem na 108 cm viz foto.
Vrtule APC 14x4.7 aku 10K jsem nenašel
To :Woita
hledal jsem právě optimální řešení jediné co mě teď napadá je tedy 10 000mah + zkusit 15 vrtule popřípadě zůstat u těch 14. K těm testům vrtulí: i ta minuta je někdy fajn.
To : Tomashr
primárně k poletování žádné nic moc visení. Ale akro určitě ne
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Ono bývá problém v tom že i když je régl deklarovanej na 30A tak už u 4S pohonu to nemusí být pravda. Pokud za to ale netaháš do plných tak by to ustát mohl, ovšem nemůžu zaručit, těm specifikacím se nedá moc věřit.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
-
Michal Hvezda
koulinek píše:Ono bývá problém v tom že i když je régl deklarovanej na 30A tak už u 4S pohonu to nemusí být pravda. Pokud za to ale netaháš do plných tak by to ustát mohl, ovšem nemůžu zaručit, těm specifikacím se nedá moc věřit.
Netahám málo kdy mu dám plný ale to jen při nějakém záběru a možná ani ne na 3 S.
Takže závěr 15 vrtule+ odzkoušet + 10 000mah ?
A odtučnění
Zdravím,
mám hexacopter s motorama "NTM Prop Drive 28-26 1000KV / 315W", vrtule 10x4.5 a řídící jednotkou KK2. Litám na 3S 2200mAh. Zkusil jsem tam dát 4S 3000mAh a copter se choval tak, že se snažil sebe vyrovnávat a furt se tak kýval ze strany na stranu. Jak kdyby to bylo přegyrovaný.. Je to vůbec dobrej nápad se tam snažit cpat čtyřčlánek?
Díky
mám hexacopter s motorama "NTM Prop Drive 28-26 1000KV / 315W", vrtule 10x4.5 a řídící jednotkou KK2. Litám na 3S 2200mAh. Zkusil jsem tam dát 4S 3000mAh a copter se choval tak, že se snažil sebe vyrovnávat a furt se tak kýval ze strany na stranu. Jak kdyby to bylo přegyrovaný.. Je to vůbec dobrej nápad se tam snažit cpat čtyřčlánek?
Díky
Problém hledej v nastavení PID, ne v baterce.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
no a nebo těžiště si moc vychýlil... ale spíš ten PID
Tak tento http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=8506 můj quadrokopter na 1250 mAh baterky dokáže viset (v jednom metru) ve vzduchu asi 6 a půl minuty. Takže na plnou baterku 3300 mAh počítám s dobou visu kolem 16-17 minut. To si myslím, že není zas tak špatné.
Do tý kalkulace si ale i započítej, že váha kopteru se ti navýší zhruba o 150g s tou větší baterkou... tedy i motory budou mít větší odběr. Spíš bych ten čas viděl tak kolem 12-13 minut.
No a můj příspěvek je: Trikoptéra 980g mi ve visu bere zhruba 10,5A. Létám obvykle tak asi 7 minut + několik vteřin na přistání. Dobíjím 1000 - 1500mAh podle stylu letu do lipolky 3S 2200mAh. Těch 7 minut mi přijde tak akorát na vyblbnutí a pak přistanu a odpočnu si já i koptéra před dalším letem
Pokud bych dělal ale nějakou razantní akrobacii, tak spíš lítal kolem 6 minut.
No a můj příspěvek je: Trikoptéra 980g mi ve visu bere zhruba 10,5A. Létám obvykle tak asi 7 minut + několik vteřin na přistání. Dobíjím 1000 - 1500mAh podle stylu letu do lipolky 3S 2200mAh. Těch 7 minut mi přijde tak akorát na vyblbnutí a pak přistanu a odpočnu si já i koptéra před dalším letem
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Trinom píše:Problém hledej v nastavení PID, ne v baterce.
A když mi to na trojčlánek 2200mAh litá s továrním nastavením dobře? Jen mám obavy, abych to PI pak po změně baterky vždy nemusel měnit..
Tam to byl taková zkouška, jestli má vůbec smysl dávat čtyřčlánek na hexu. Nebo zůstat u trojčlánku a zkusit 3000mAh.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Baran píše:A když mi to na trojčlánek 2200mAh litá s továrním nastavením dobře? Jen mám obavy, abych to PI pak po změně baterky vždy nemusel měnit..
Tam to byl taková zkouška, jestli má vůbec smysl dávat čtyřčlánek na hexu. Nebo zůstat u trojčlánku a zkusit 3000mAh.
4S smysl má, dá se létat efektivněji a tedy delší časy, ale chce to k tomu optimalizovat celou pohonnou sestavu (motory, vrtule, vhodné regulátory) Obvykle to neni moc zaměnitelné s pohonem uzpůsobeným pro 3S. K té změně vlastností je to logické, neboť dojde ke změně hmotnosti celého stroje a to si pak žádá optimální parametry a doladění PID. Momentálně mám hexu na 3S ale další stroj bych koncipoval na 4S.
Tím chceš říct, že tricopter se čtyřčlánkem je trošku overkill? 
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Trinom píše:Tím chceš říct, že tricopter se čtyřčlánkem je trošku overkill?
Jestli to je na mě tak o tri sem nepsal, ale počet motorů nemá vliv na to jestli volit pohon 3S nebo 4S či ještě víc. Spíš je třeba uvažovat a dimenzovat to s ohledem na celkovou letovou hmotnost budoucího stroje. Od toho by se měl odvíjet návrh vhodné pohonné soustavy.
To bylo jen takový přátelský rejpnutí, protože v případě tricoptera jsem viděl všechny lítat na tříčlánky s poměrně slabejma motorama.
Můj tricopter je trošku těžší (cca 1,7 kg) a motory DT750 už na něj byly moc slabý, tak dostal silnější - každý s tahem přes 2kg s 12" vrtulí. Konečně to už lítá, jak se sluší a patří. Letovej čas se taky trošku zvedl. Přesně jsem to něměřil, ale s 4S 4Ah něco přes 10 minut poklidného poletování s kamerou.
Můj tricopter je trošku těžší (cca 1,7 kg) a motory DT750 už na něj byly moc slabý, tak dostal silnější - každý s tahem přes 2kg s 12" vrtulí. Konečně to už lítá, jak se sluší a patří. Letovej čas se taky trošku zvedl. Přesně jsem to něměřil, ale s 4S 4Ah něco přes 10 minut poklidného poletování s kamerou.
-
Stojan Jakotyč
Zdravíčko,
když už se to zde probírá, tak bych chtěl požádat vás zkušenější o pár odpovědí, případně o odkaz na nějaký polopatycký materiál.
Jaké jsou rozdíly /dopady na chování/ coptéry, při použití, menší KV motoru a větší vrtule vs. vyšší KV a menší vrtule, případně ještě použití v kombinaci 3S vs. 4S akumulátorů.
Elektricky je mi to zhruba jasné, tak fyzikálně už je to horší.
Díky
když už se to zde probírá, tak bych chtěl požádat vás zkušenější o pár odpovědí, případně o odkaz na nějaký polopatycký materiál.
Jaké jsou rozdíly /dopady na chování/ coptéry, při použití, menší KV motoru a větší vrtule vs. vyšší KV a menší vrtule, případně ještě použití v kombinaci 3S vs. 4S akumulátorů.
Elektricky je mi to zhruba jasné, tak fyzikálně už je to horší.
Díky