LED autožárovky

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasv

Re: LED autožárovky

#61 Příspěvek od tomasv »

Souhlasím se zdzd, tohle na autě fakt nemá co dělat a měl bys to sundat. Taky mne rozčiluje, jak někteří nerespektují vůbec nic, snad jenom zákon džungle.
Ty na to ale asi přijdeš až potom co někoho oslníš a ten to do tebe pak napere....
Nikdo není poražený, my všichni jsme vítězné spermie.

Asperatus, Robin, Nimbus, Extra, F3K aj.
Pajik_CZ

#62 Příspěvek od Pajik_CZ »

ono je to asi moderní na všechno srát, dělat si co chci, a když se na to někdo pokusí poukázat, tak začít co nejvíc křičet " DEMOKRACIJÉÉÉÉÉÉÉÉ, já mám svoje práva !!! " Ale že zároveň s tím jdou ruku v ruce i nějaký povinnosti, to je už přehlíženo. Prostě to nechápu...
zase jen na zemi...
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Standapass »

Kdo jest bez chyb , hodte po něm kamenem. To je také k zamyšlení. S :oops:
HTC evo3d
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od celestyn »

corona píše:
arda1 píše:.... jak to teda funguje. http://www.cc-autodily.cz/vedeni-odporove-kabel ...
Co v tom může bejt?
Tlumivka?

No moh by to bejt třeba transil na potlačení nějakých napěťových špiček. Otázka je, jestli to fakt pomáhá.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
zdzd

#65 Příspěvek od zdzd »

Standapass píše:Kdo jest bez chyb , hodte po něm kamenem. To je také k zamyšlení. S :oops:

Prosím aby se nemixovaly dvě věci. Je značný rozdíl mezi tím, pokud někdo něco provede z důvodu omylu, chvilkové nepozornosti a podobně. Třeba chvilkově překročí povolenou rychlost o pár km. Ale pokud někdo dělá hajzloviny zcela záměrně, je to na odstřel škodné. A tam patří třeba jízda 200km/h, ilegální montáž xenonů či modulů do vysílačů a podobně. To je totiž schválnost provedená s plným vědomím, že tak se nemá.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od AR1 »

arda1 píše:
Prdlačky švagrová.

Pokud má žárovka svítit, musí žhavit. Když pořádně svítí, tak pořádně žhaví a to se samozřejmě projeví na životnosti. Když jí srazíš napětí tak vydrží déle, ale za odměnu nesvítí. Tudy cesta nevede. Chce to kvalitní žárovky. Jsou krapet dražší, ale svítí a vydrží rozumnou dobu. To je řešení.

Tak to je mi taky jasný-

NENÍ. Pokud se bavíme o první Fabii. Je tam nějaká chyba a ty žárovky pořád praskají. Měl jsem ji asi 4 roky a pořád jsem to měnil, obzvlášt tuším že pravá strana se mění velmi vydařeně. A měli jsme to v práci všichni. U Nové Fabie jsem za tři roky měnil žárovku 1x.
Takže je potřeba vyřešit nejdřív elektrický problém.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
zdzd

#67 Příspěvek od zdzd »

Existuje značná pravděpodobnost, že to není elektrikou, ale mechanickým řešením. Třeba špatné chlazení nebo přenos vibrací.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od chastra »

Ale ne, byla to chyba špatně navrženého regulátoru. Když sis ho nechal vyměnit, tak to šlapalo jak mělo.
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Standapass »

zdzd píše:
Standapass píše:Kdo jest bez chyb , hodte po něm kamenem. To je také k zamyšlení. S :oops:

Prosím aby se nemixovaly dvě věci. Je značný rozdíl mezi tím, pokud někdo něco provede z důvodu omylu, chvilkové nepozornosti a podobně. Třeba chvilkově překročí povolenou rychlost o pár km. Ale pokud někdo dělá hajzloviny zcela záměrně, je to na odstřel škodné. A tam patří třeba jízda 200km/h, ilegální montáž xenonů či modulů do vysílačů a podobně. To je totiž schválnost provedená s plným vědomím, že tak se nemá.

Já to myslel tak trochu ze srandy. Jako odlehčení tématu. Jinak máš pravdu. S :wink:
HTC evo3d
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Nakadah »

Fabii jsme v byvale praci meli nekolik jako sluzebni auta. V provozu byly kazdy den a zarovky H7 vydrzely okolo 6000km. Stesti ze se k tomu dalo celkem slusne dostat. Na dvojkovem Golfu sem nedavno vymenil obe zarovky po 32.000km protoze se mi zdalo ze uz malo sviti (ale to se mi skutecne jen zdalo). Byvaly kolega u stare Hondy Civic si ani nebyl schopny vzpomenout kdy tam zarovky naposledny vubec musel menit.

Xenony sice oslnuji jako krava, ale skoro to same dokazi svetlomety zasrane od brecky. Misto skla maji matny mliko a sviti to uplne vsude. Ti dotycni se pak desne divi proc je fotim ctyr-okem :)

Kdyz uz tady tak vykrikujete, tak kdo z vas si pred jizdou jde umyt svetla? Je to s podivem, ale ono to pak lepe sviti a taky neoslnuje tolik protijedoucich aut :D Nak
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od jyrry »

corona píše:
arda1 píše:.... jak to teda funguje. http://www.cc-autodily.cz/vedeni-odporove-kabel ...
Co v tom může bejt?
Tlumivka?

no ja si tipnu - jen slaby kabliky, nic vic.
Kdy zarovka dostane prdu? Kdyz je vlakno studene a ma maly odpor; kdyz uz sviti, je to vetsinou ok. Tedy ty slabsi kabliky omezi nabehovy proud zarovky, si myslim. Zkusim si to ubastlit, mam zarovkozravou Fabii-I taky ....
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... fabia.html
napsal jsem tam dotaz, tak jsem zvedav jak se pochlapi...
jyrry.webnode.cz
zdekar

#72 Příspěvek od zdekar »

A co říkáte na tyhle LED do parkovaček?
http://www.dealextreme.com/p/t10-1-2w-6 ... -12v-51356
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od jyrry »

jyrry píše:.....
napsal jsem tam dotaz, tak jsem zvedav jak se pochlapi...

Dobrý den,

přesnou info k tomuto dílu nikdo neuvádí. Domníváme se, že se jedná o omezení počátečního výsokého proudu do žárovky.

Pěkný den.

S pozdravem Xxxxx Yyyyyy

Xxxxx Yyyyyy, Škoda-díly.cz
on-line obchod s náhradními díly pro vozidla Škoda
jyrry.webnode.cz
corona

#74 Příspěvek od corona »

jyrry píše:Dobrý den,

přesnou info k tomuto dílu nikdo neuvádí. Domníváme se, že se jedná o omezení počátečního výsokého proudu do žárovky.

Pěkný den.

S pozdravem Xxxxx Yyyyyy

Xxxxx Yyyyyy, Škoda-díly.cz
on-line obchod s náhradními díly pro vozidla Škoda
Tlumivka.

Kdyby prodávali to, co mám v autě kvůli Silvestarům, bude cena nějakých 999,- Kč.

Slabší vodič je nesmysl.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od JirkaA »

corona píše:Tlumivka.

Kdyby prodávali to, co mám v autě kvůli Silvestarům, bude cena nějakých 999,- Kč.

Slabší vodič je nesmysl.

Spíš si myslím, že tlumivka je nesmysl. Na to, aby měla nějaký podstatný vliv při náběhu takových proudů by to byl pěkný kus cívky s pořádným jádrem. Nic takového na obrázku při sebelepším zkoumání nevidím.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“