DH 9104 - zalétání

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
corona

Re: DH 9104 - zalétání

#61 Příspěvek od corona »

tuhalb píše:... s klidným svědomím mohu říct, že baví...dokonce mě to baví víc, než 3D kdy se z vrtulníku spíš stává "cosi s vrtulí", co poskakuje sem tam a ještě hlavou dolů:o))
fakt mi tohle polítání stačí a pokud jde o mě, nemám problém s tím, že mám jen hračku:o)
T.

Sice hezký, ale stejně velkej Honey Bee V2 aspoň naučí páčkovat, viset a případně lítat kolečka a osmičky a obraty s ohybem do boku - to vše už může být využito dále, i třeba pro polítání bez 3D s nějakým 6-kanálem.
9104 to neumí - páčkovat nelze, rozmístění ovládacích prvků je bastl; nemožnost pohybu do stran nedovolí nácvik visení.
dallas

#62 Příspěvek od dallas »

Aleš.K píše:Já tedy první co jsem udělal, byla ta anténa.Dál jsem se zatím do ničeho nepouštěl.
Nebyla by náhodou k dispozici Tvá foto-dokumentace úprav?Zajímalo by mě to a určitě i inspirovalo.A myslím, že ne jen mě :wink:
Něco se dá okoukat na tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=w3r8mbl19DQ
Ano, robil som upravy podla toho videa od toho autora.
Takto mu to lieta: http://www.youtube.com/watch?v=CiH9_im1Ags
:: Double Horse 9104 (na blbnutie vonku) ::
:: Wl-V911 (na lietanie doma) ::
:: CopterX 450Pro V3 (na skutočné lietanie vonku) ::
tuhalb

#63 Příspěvek od tuhalb »

Gattor píše:to ono to bavi. ze zacatku rozhodne rozdil nepoznas..a cekat porad na bezvetri...

Nepřu se. Ano, je to silná návykovka...zrovna včera jsem se dívyl na nějaká videa 4F200LM a je to asi další stupínek.
Obecně vzato, jsem si na 100% jist, že 3D není má parketa...spíš bych poté tíhnul k maketám...ale je to takový vývoj. Teď se převaluji...a protože s jídlem roste chuť, pak se postavím a když to půjde se stejnou chutí, pak začnu chodit...dokonce to nevylučuje ani běh.

také jsem na fóru našel skoro dokonalý videa s Raptorem 600 s podvěšenou HD kamerou...a to už je ale naprostej odvaz...

Pak začnu válčit s manželkou, až budu doma vysvětlovat, že tedy dovolená nebude, protože je nutné posílit letový park:o))))
...ale to snad asi zná každý.

T.
Aleš.K

#64 Příspěvek od Aleš.K »

Já si dovolim trošku OT , když už jsme u těch kamer a nechci zakládat nové vlákno.
Na kolik by vyšla helikoptéra, která by stabilně unesla HD kameru, řekněme zrcadlovku Canon EOS 550D s váhou 530g+(bez skel), ale s tím, že by záběry byly plynulý bez rolling efektu od chvění helikoptéry (což může být otázka i řešení uchycení)?Dokážete to někdo hrubě vykalkulovat? :)
tuhalb

#65 Příspěvek od tuhalb »

Aleš.K píše:Já si dovolim trošku OT , když už jsme u těch kamer a nechci zakládat nové vlákno.

vlákno nezakládej, spíš se mrkni sem:

viewtopic.php?f=20&t=26818&start=375

videa s GoPro Hero...a mnou zmiňovanou T-Rex 600...
veškeré ceny se daj schůdně najít na netu...jsou to desetitisíce...a trochu nervíky, když s tím sekneš o Evropu:o)
corona

Otvory v listech

#66 Příspěvek od corona »

Můžete někdo změřit průměry děr v origo listech DH 9104, ev. i tloušťu listu v místě uchycení?

:?:
tuhalb

#67 Příspěvek od tuhalb »

corona píše:Můžete někdo změřit průměry děr v origo listech DH 9104, ev. i tloušťu listu v místě uchycení?

:?:

je tam cosi jako dvojka šroubek...a tl. v místě uchycení 3,5-3,7mm z toho co jsem narychlo změřil...
d@n

#68 Příspěvek od d@n »

corona píše:
Aleš.K píše:...Možná trochu šmajdá to hlavní ozubený kolo.Nevim..
Prohlídni, zda je během celý otáčky kola dostatečná vůle mezi ozubením pastorku a kola.

Listy přitáhni tak, aby když je srovnáš a otočíš aby byly do stran, vezmeš vrtulník za ocas kabinou dolů, aby zůstaly stát, ale při zatřesení aby se skleply dolů.

Bacha na zohýbané vahadlo, to může taky způsobovat vibrace.
d@n

#69 Příspěvek od d@n »

[quote="tuhalb"]Zdravím pánové,

tak po delší odmlce jsem se dostal v pokračování mé komické čínské story...vyletěl jsem s DHáčkem ven...natěšenej víc, než můj syn. Bylo to bezvadný...nabito, posilněn informacemi odsud...
Mělo to jít jako po másle...takže vítr v normě (podle mého soudu...), tak jsem ho konečně zvedl, abych jen potupně neoral pole za zahradou...no zvednul se svižně...bylo to krásný...abych už po pár vteřinách zjistil, že zhruba v 5metrech brutálně fučí a ta mrcha vítr mi za DHáčko docela obstojně vzala...
Zachoval jsem klid a začal s ní kormidlovat čumákem ke mně:o))) jaksi jsem pozapomněl i na "čumákem dolů"...a jak si vítr hrál podle svého, tak se mi celkem rychle vzdaloval...

...mám na poli ve vezdálenosti cca 100m krásné vedení vysokého napětí...a jak si tak selduju tu tečku, co mám na druhém konci vysílačky...tak si říkám jestli je nad dráty, nebo pod dráty...a když už jsem začínal lehce propadat panice, říkal jsem si, že s ním pomali sednu...

...a co čert nechtěl...trefil jsem se mezi izolátory vedení jedinýho betonovýho sloupu, co tam stojí:o))))))

zlomený lyže...lehce offroad nádech podvozku...
takže jsem sehnal v kamenným obchodě náhradní a teď se těším na polétaná č.2...ale teď už faaaakt za bezvětří...
Mimochodem...kolega v práci má stejnou, koupenou někde na netu a co je zvláštní, já 27,145MHz a on 40,680MHz...

co je ale pozitivní, čekání jsem si zkrátil rozhejbáním letité Huang Qi 813...a s tou si to dám i v pokoji:o))

Mám DH9104 od vánoc, předtím než jsem s ní začal lítat, tak jsem lítal doma se Swift S929. S DH9104 je to adrenalin 8O , stále ladím ten pohyb dopředu. Na netu jsou videa kde se ukazuje jak ji vytunit. Problém je vítr, i malý wind dělá problém. Příště bych si na aukru koupil hned 2ks tohoto vrtulníku (momentálně je za 935Kč) a s jedním lítal a z druhého bral náhradní díly. Jsem začátečník s Heli ale vidím že tyhle čínský hračky jsou plný kompromisů.....
SilverCrest10102

#70 Příspěvek od SilverCrest10102 »

Ahoj Zdenku (ZZ) co jsi vsechno potreboval na ten kokpit co se tyce toho skla co je vse potreba na to pac uz jsem rozflakal jeden a obednal jsem si ho z ciziny za cca 85 kc ale i tak unas stoji cca 250 kc a to se neoplati jinak taky si ze sveho DH 9104 delam 4 CH mam uz vse obednane tak cekam mno jsem zvedavy jak to bude fungovat :) dekuji ze vsechny rady toh HELI :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“