TomasC píše:............. A motorování 5sec je super
Než odešel ten 6s 4000mAh, tak stačily 3sekundy a mizelo to z dohledu
JMalik píše:nano - tech
JMalik píše:Napětí je ta šedivá, co začíná na 20V. Pokles je na 17V, to tak souhlasí. Data jsou z druhého startu bez dobíjení, neměl jsem s sebou noťas, abych stáhnul ten první start, takže napětí naprázdno odpovídá těm cca 20V.
Až bude trochu počasí, tak dám data z prvního startu při 4,2V/čl.
Ri úplně nové baterky v uspořádání 6s je 45mOhm, po jednom cyklu vybití a nabití to bylo 35 mOhm (nechtěl jsem tomu dát rovnou knedlík někde kolem 250A, tak jsem to udělal takhle. Potom jsem to musel stejně rozebrat na 5s)
S plně nabitým aku to odhaduji někam dost přes 4,5kW příkonu.
Nejslabší místo je ta kapacita. Nedostanu tam víc než těch 3300mAh v 5s, nebo kolem 2650v 6s. Od toho se pak odvíjí maximální možné proudy.
to Graup15:
Pokuid budeš porovnávat parametry jednotlivých aku lipol, sleduj rozměry článků. Pokud je u nějakého rozměru udaná kapacita vzhledem k max možným vybíjecím proudům, je nemožné za současného stavu téhle technologie sehnat stejné parametry v menším rozměru ( a obráceně - pokud je ten článek menší a má stejnou kapacitu je vyloučené, aby to dosáhlo větších vybíjecích proudů)
graup15 píše:Mimochodem....Super Hyper Hyperion 45C..je taky bejkárna ... ejhle, zase jeden nanokrypl s nálepkou z oddělení ..(Jak ojebat zákazníky).
graup15 píše:proto mi je údaj o nabíjení 6C naprosto k hov...
tks píše:Turnigy 40C menších kapacit (u mě konkrétně 2200mAh) se nejen mi ale i lidem v blízkém okolí nafukují i při srandovním používání nějakých 10-15C. Jedna se mi nafoukla i při nepoužívání jen tak v šuplíku. Stejně dopadly i kapacity 1000-1600mAh ve variantě 30C. Takže nevím... že by ty modré Turnigy měly nějakou speciální chemii a vyžadují krátkodobé obrovské odběry a při normálním použití se nafukují nudou?
Já už mám jasno - pro další LiPol jdu do svého kamenného obchodu a vezmu Dualsky či opět Hyperion.
tks píše:Turnigy 40C menších kapacit (u mě konkrétně 2200mAh) se nejen mi ale i lidem v blízkém okolí nafukují i při srandovním používání nějakých 10-15C. Jedna se mi nafoukla i při nepoužívání jen tak v šuplíku.
m2 píše:JMalik píše:nano - tech
Ááá, ďalší, čo poďahol nanomarketingovej mánii.............
d.jirik píše:Pokud je to S16,tak zkus zavolat na 736 775 148 nebo napsat p.Kostkovy na vkostka@kostkamodelcentrum.cz ,ten S16 má a závodně lítá F5B,třeba Ti poradí
JMalik píše:m2 píše:JMalik píše:nano - tech
Ááá, ďalší, čo poďahol nanomarketingovej mánii.............
Ani ne.
Jenom do Surprise nedostaneš rozměrově jiné baterky (nakonec tam vlastně ani tenhle 6s o nějaký milimetr, dva nevlezl).
Když si projdeš pozorně celou nabídku lipolek všech možných výrobců, tak zjistíš, že jen ty rozměrově největší články jsou schopné (nebo pro to mají aspoň předpoklad) dávat vysoké vybíjecí proudy. Dál je to ještě limitované absolutní velikostí. Prostě jsou k dispozici nějaké baterky např. 40/90C v 5000mAh, ale není to možné zatím vyrobit v kapacitě 500mAh.
K těm hodnotám Ri kolem 2mOhm u článků 2650mAh se osobně stavím skepticky.