Surprise na 6s lipol

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
JMalik

#61 Příspěvek od JMalik »

TomasC píše:............. A motorování 5sec je super :-)

Než odešel ten 6s 4000mAh, tak stačily 3sekundy a mizelo to z dohledu :cry:
m2
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:nano - tech

Ááá, ďalší, čo poďahol nanomarketingovej mánii.

Mimochodom, keď sa sústreďuješ na tú kapacitu - tak využiteľná kapacita Nanotechu 3000 je 2700mAh ... a tých dvojmiliohmových Turnigy 2650, o ktorých píše Dalibor, tiež 2700mAh (4,2->3,66V). A to konzistentne, už dva roky (teda ak UH zrovna nepošle inú baterku s totuto nálepkou).

Nano je skvelý marketingový ťah UH.

Už sú na pošte dve TGY 2650/40C 2s, tak držte palce, nech to nie sú nano, ale staré dobré dvojmiliohmovky. Ak tento zajíc v pytli vyjde, bude 7s Xcalibur na 3kW...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
graup15

#63 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:Napětí je ta šedivá, co začíná na 20V. Pokles je na 17V, to tak souhlasí. Data jsou z druhého startu bez dobíjení, neměl jsem s sebou noťas, abych stáhnul ten první start, takže napětí naprázdno odpovídá těm cca 20V.
Až bude trochu počasí, tak dám data z prvního startu při 4,2V/čl.
Ri úplně nové baterky v uspořádání 6s je 45mOhm, po jednom cyklu vybití a nabití to bylo 35 mOhm (nechtěl jsem tomu dát rovnou knedlík někde kolem 250A, tak jsem to udělal takhle. Potom jsem to musel stejně rozebrat na 5s :cry: )
S plně nabitým aku to odhaduji někam dost přes 4,5kW příkonu.
Nejslabší místo je ta kapacita. Nedostanu tam víc než těch 3300mAh v 5s, nebo kolem 2650v 6s. Od toho se pak odvíjí maximální možné proudy.
to Graup15:
Pokuid budeš porovnávat parametry jednotlivých aku lipol, sleduj rozměry článků. Pokud je u nějakého rozměru udaná kapacita vzhledem k max možným vybíjecím proudům, je nemožné za současného stavu téhle technologie sehnat stejné parametry v menším rozměru ( a obráceně - pokud je ten článek menší a má stejnou kapacitu je vyloučené, aby to dosáhlo větších vybíjecích proudů)

Mám tu i 4S-3300mAh...při pokojovce má 8.9mOhm...tak si to přeber na Nanosráč....než jsem přišel na to, že je to podvrh...tak to stálo dvě sady.
Zapomeň na Nanotech!!! Je to podvod...staré modré Turnigy 40/50C jsou prokazatelně o dost lepší.
graup15

#64 Příspěvek od graup15 »

Mimochodem....Super Hyper Hyperion 45C..je taky bejkárna. Když se někdo bude pohybovat v proudech 20C nepozná nic....jak z např 2600mAh začne tahat 150A...ejhle, zase jeden nanokrypl s nálepkou z oddělení ..(Jak ojebat zákazníky).
Ač mám nabíječ co zvládne 1400W nabíjení...stejně jsem nikdy to ultrarychlé nepotřeboval...proto mi je údaj o nabíjení 6C naprosto k hov... když baterka není schopná, ač se schovávající pod ohromujícími čísly ratingu C to prostě díky svému Ri dát.
Prostě zatím naprosto nejlepší řada co jsem tu měl...a mám, je Turnigy modré 40/50C..normální nabíjení 2C.
m2
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Mimochodem....Super Hyper Hyperion 45C..je taky bejkárna ... ejhle, zase jeden nanokrypl s nálepkou z oddělení ..(Jak ojebat zákazníky).

Ku cti Hyperionu slúži, že aspoň potvrdil, že v jeho nanobaterkách o žiadne nanotechnológie nejde, že je to len marketingový nǎzov. Na rozdiel od Hextroniku, ...

Ale věd AXI Gold edition by si v zberných surovinách tiež nepredal za cenu zlomkového zlata... :twisted:
m2
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:proto mi je údaj o nabíjení 6C naprosto k hov...

to je ďalší marketingovo-obchodný fenomén. Nabíjal som 3C, keď na baterkách bývalo napísané 1C. Dnes mám na baterkách napísané 2C a nabíjam 10C. A nič svetoborného sa nedeje. Akurát niekto zmení papierik, napíše tam 5C a ohlási novú produktovú radu (stačí mi, že UH prelabelovalo 30C sériu na 40C a pod 30C strčilo iné produkty bez zmeny objednávkového čisla)...

Sranda je, že každého najviac zaujíma ten farebný papierik čo je na zmršťovačke. Čím farebnejší je a čím vyššie čiselká na ňom sú, tým viac ho to láka kúpiť si to. No veď nekúp to, keď je to Omega-matched! :twisted:

Čo je horšie, nekriticky potom tie baterky vychvaluje, aj keď ich používa hlboko pod deklarovanými prevádzkovými parametrami. Z nejakej falošnej príslušnosti k akože značkovému tovaru alebo za pár centov za akože recenziu, neviem. Ale je to tak. Tým pádom dopátrať sa k reálnym parametrom je temer nemožné, ten balast a zavádzajúce informácie sa už nedajú ani rozumne filtrovať.

P.S. dodnes neviem, čo to znamená to Omega-matched, ale je to všade. No využiteľnú kapacitu či vnútorný odpor budú tajiť ako partizáni pri výsluchu a niekedy pre istotu utaja aj reálne rozmery baterky a jej skutočnú hmotnosť.

Tiež biznis.
graup15

#67 Příspěvek od graup15 »

Jo..přesně tak. Souhlas. Aspoň, že strejda Neu mi udělal radost, poslední dodávka motůrků byla v provedení...Excelentní. A to jsem mrcha hnidopich, neb za ty prachy to vždy popitvám :-) :-)
tks
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od tks »

Turnigy 40C menších kapacit (u mě konkrétně 2200mAh) se nejen mi ale i lidem v blízkém okolí nafukují i při srandovním používání nějakých 10-15C. Jedna se mi nafoukla i při nepoužívání jen tak v šuplíku. Stejně dopadly i kapacity 1000-1600mAh ve variantě 30C. Takže nevím... že by ty modré Turnigy měly nějakou speciální chemii a vyžadují krátkodobé obrovské odběry a při normálním použití se nafukují nudou?

Já už mám jasno - pro další LiPol jdu do svého kamenného obchodu a vezmu Dualsky či opět Hyperion.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
graup15

#69 Příspěvek od graup15 »

tks píše:Turnigy 40C menších kapacit (u mě konkrétně 2200mAh) se nejen mi ale i lidem v blízkém okolí nafukují i při srandovním používání nějakých 10-15C. Jedna se mi nafoukla i při nepoužívání jen tak v šuplíku. Stejně dopadly i kapacity 1000-1600mAh ve variantě 30C. Takže nevím... že by ty modré Turnigy měly nějakou speciální chemii a vyžadují krátkodobé obrovské odběry a při normálním použití se nafukují nudou?

Já už mám jasno - pro další LiPol jdu do svého kamenného obchodu a vezmu Dualsky či opět Hyperion.

Brácha je létá v Mentorovi..Tři sady, a cyklů fakt děsně moc. Odhad tak 100 každá. No problém...nedávno jsem je kontroloval PowerLabem. Už nemají svoje staré dobré Ri, mají skoro dvounásobek (cca 6mhm na článek), ale pořád v Mentorovi kde je odběr cca 35A jedou. Tak taky nevím...
PS..čím to nabíjíte?
tks
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od tks »

graup15 píše:PS..čím to nabíjíte?

Já nabíjím na iCharger1010B+. Kolega má nějaký Graupner. Pokud vám to v čechách i na slovensku funguje, tak vám to všem přeju. Nám na moravě se prostě nafukujou...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
m2
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od m2 »

tks píše:Turnigy 40C menších kapacit (u mě konkrétně 2200mAh) se nejen mi ale i lidem v blízkém okolí nafukují i při srandovním používání nějakých 10-15C. Jedna se mi nafoukla i při nepoužívání jen tak v šuplíku.

Detto kolegom z klubu. Modré 2200-ky im odchádzajú.

Moja modrá TGY 1000mAh/30C má exkluzívnych 33mOhm / článok - horšie to snáď ani nemôže byť. Paradoxne ju ale nabíjam 10C a vybíjam krátkodobo 25C, má 70 cyklov a nič jej nie je.

Tá baterka, čo je skutočne výnimočná, dvojmiliohmová, je v súčasnosti marketovaná ako 2650/40C. Pred uvedením 40C na trh ju marketovali ako 2650/30C. Dnes je 2650/30C iná, desaťmiliohmová. Nemyslím si ale, že jednak celá 40C rada má tie isté vlastnosti a ani to, že keď dva krát kúpiš na UH ten istý partnumber, dostaneš ten istý výrobok.

Oni predávajú farebné papieriky. Je len na Tvojej šikovnosti alebo náhode, či z tej objednávky vytrieskaš čo potrebuješ alebo nie. Väčšine objednávateľov je to jedno, oni potrebujú "lacnú baterku", lebo ajtak parametre nikdy nevyužijú a vytešia sa z toho, akú nízku cenu dostali. Aj preto je nanotech tak populárny (3000/25C, čo mám doma, je ťažko podpriemerný produkt, ale ruku na srdce - tomu Acromastrovi, čo v priemere žerie 7C je to fakt jedno). Ak ale potrebuješ 100A+, narazíš...
JMalik

#72 Příspěvek od JMalik »

m2 píše:

Ááá, ďalší, čo poďahol nanomarketingovej mánii.............

Ani ne.
Jenom do Surprise nedostaneš rozměrově jiné baterky (nakonec tam vlastně ani tenhle 6s o nějaký milimetr, dva nevlezl).
Když si projdeš pozorně celou nabídku lipolek všech možných výrobců, tak zjistíš, že jen ty rozměrově největší články jsou schopné (nebo pro to mají aspoň předpoklad :wink: ) dávat vysoké vybíjecí proudy. Dál je to ještě limitované absolutní velikostí. Prostě jsou k dispozici nějaké baterky např. 40/90C v 5000mAh, ale není to možné zatím vyrobit v kapacitě 500mAh.
K těm hodnotám Ri kolem 2mOhm u článků 2650mAh se osobně stavím skepticky.
d.jirik

#73 Příspěvek od d.jirik »

Pokud je to S16,tak zkus zavolat na 736 775 148 nebo napsat p.Kostkovy na vkostka@kostkamodelcentrum.cz ,ten S16 má a závodně lítá F5B,třeba Ti poradí
JMalik

#74 Příspěvek od JMalik »

d.jirik píše:Pokud je to S16,tak zkus zavolat na 736 775 148 nebo napsat p.Kostkovy na vkostka@kostkamodelcentrum.cz ,ten S16 má a závodně lítá F5B,třeba Ti poradí

Dík,
zkusím to.
graup15

#75 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:
m2 píše:

Ááá, ďalší, čo poďahol nanomarketingovej mánii.............

Ani ne.
Jenom do Surprise nedostaneš rozměrově jiné baterky (nakonec tam vlastně ani tenhle 6s o nějaký milimetr, dva nevlezl).
Když si projdeš pozorně celou nabídku lipolek všech možných výrobců, tak zjistíš, že jen ty rozměrově největší články jsou schopné (nebo pro to mají aspoň předpoklad :wink: ) dávat vysoké vybíjecí proudy. Dál je to ještě limitované absolutní velikostí. Prostě jsou k dispozici nějaké baterky např. 40/90C v 5000mAh, ale není to možné zatím vyrobit v kapacitě 500mAh.
K těm hodnotám Ri kolem 2mOhm u článků 2650mAh se osobně stavím skepticky.

Můžeš být klidně skeptik, ale nejenom údaj na Powerlabu to jasně ukazuje, ale i proudy-napětí a oteplení této baterky. (2650mAh). Jen tak mimochodem...tato baterka je o dost větší než např Hyperion 2600mAh...a to o dost!!!!

Do Energica jde právě tato baterka ve provedení 4S-kdy si pohon pápne 230A....
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“