Baterie do Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

#61 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Dobrá práce Tomáši :)

K tématu, máte někdo tip na nějaký 3S Tx LiPol accu, který má potřebný konektor už na sobě? Já jsem vyzkoušel zatím tři typy (z HC) a všechny bylo potřeba předělat...

Nevím o žádné 3S Tx LiPolce, která má pro T9X potřebný konektor už na sobě. Bude to nejspíš tím, že T9X to má řešeno poměrně dost nestandardním způsobem tj. namísto, aby v těle Tx byl pro silové vodiče dvoupinový protikus tak je tam použitý třípinový i když jsou u něj zapojeny jen dva piny. Zatímco všechny lipolky pro Tx co jsem viděl mají na silových vodičích jen dvoupinové konektory, které ovšem z hlediska umístění výřezu proti otočení nepasují do toho třípinového protikusu a pokud to tam přesto někdo narve tak si tím ten protikus může poškodit a pak se může stát, že to omylem otočí a odrovná si Tx jak už se to někomu stalo.

Ancistrus01 píše:Možná ho má tahle: viz tento odkaz

Ta má taky jen dvoupinový protikus tj. buď tam z hlediska výřezu proti otočení nebude pasovat vůbec nebo tam půjde zapojit i obráceně což rozhodně není dobré.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Bumpy_SK »

ten dvojpin sa tam dat da, ale o nejakej pevnosti sa hovorit neda
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od JASSoft »

RiMr píše:Dobrá práce Tomáši :)

K tématu, máte někdo tip na nějaký 3S Tx LiPol accu, který má potřebný konektor už na sobě? Já jsem vyzkoušel zatím tři typy (z HC) a všechny bylo potřeba předělat...

Pokud je problém jen ten konektor, tak přímo do TG9X lze bez úpravy použít http://www.rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=483&productname= - cena je příznivá (10$) a poštovné grátis. Kvalitu hodnotit nemohu, koupil jsem obdobnou http://www.leaderhobby.com/product.asp?ID=9394001220731, slouží zatím velmi dobře (2. měsíc) ale cena je dost nepříznivá (12$ + 15$ pošta].
Drondys

#64 Příspěvek od Drondys »

Bumpy_SK píše:ten dvojpin sa tam dat da, ale o nejakej pevnosti sa hovorit neda

Pokud se tam dá zapojit pak ovšem nemá zajištění tím výřezem proti otočení jelikož ten je v tom protikusu v Tx v místech kde je už v podstatě roh toho dvoupinového konektoru. Takže v takovém případě se pak ten dvoupinový konektor dá omylem zapojit obráceně a odpálit si tak regulátory v Tx. Někdo v jiné diskusi už psal, že tohle se mu stalo.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Ancistrus01 »

Můžu se ještě jednou zeptat jestli tato baterie jde také použít:
viz tento odkaz a jestli sní někdo lítá?
Drondys

#66 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:Můžu se ještě jednou zeptat jestli tato baterie jde také použít:
viz tento odkaz a jestli sní někdo lítá?

Vždyť už tady psal Pajik_CZ, že ji používá v T9X. Stačilo se podívat na stranu 2 v tomto vlákně a ušetřil by sis dotaz viz tento odkaz a citace.

Pajik_CZ píše:no anebo si kup tohle - http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... S-3C-8C-Tx
sám ji v T9x mám, vejde se úplně přesně, a kapacita je dostatečná
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Ancistrus01 »

NOJO vždyť to tady bylo já jsem ale ... no to je jedno tak děkuju
wilder01

#68 Příspěvek od wilder01 »

http://cgi.ebay.de/RC-11-1V-1500mAh-15C ... 3a671d08b7

Baterka s konektorom do turnigy/flysky

Neviem ako Vam ale mne sa nedari zavriet kryt pri origo drziaku a 8*AA baterkach.

Preto budem nuteny chtiac nechtiac kupit lipo aj ked som nedavno kupil Eneloop kvoli TX
chorche

#69 Příspěvek od chorche »

Jo presne tak, s originalni kleci na baterky se mi nedaril zavrit kryt. Momentalne tam mam lipolku Turnigy Tx-2560mAh u ktery jsem dle jednoho z prispevku na prvni strance serizl dvoupinovy konektor a prohodil vodice. Je to ale jen docasny reseni, uz je na ceste sada 10ks JST-XH 3-pin konektoru (tj. to co je na originalni kleci), ktery prijdou nakrimpovat misto puvodniho dvoupinoveho konektoru. Pajet to na kabelech se mi moc nezamlouvalo a sehnat tady v cesku JST-XH nenakrimpovany konektory byl nadlidskej ukol (GME, GES bez uspechu, v modelarskych prodejnach pouze konektory s uz nakrimpovanejma kabelama :? )
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
dokken

#70 Příspěvek od dokken »

Neviem ako Vam ale mne sa nedari zavriet kryt pri origo drziaku a 8*AA baterkach.

klec se musi upravit
Obrázek

bezpecnostni barva

Obrázek[/img]
Naposledy upravil(a) dokken dne čtv 14.07.2011 11:11, celkem upraveno 6 x.
Gluck

#71 Příspěvek od Gluck »

Trochu OT ,kde se da sehnat ten dil na vyvazeni vysilajdy ,jak je na tom obrazku se zlutou T9kou nevim jak se tomu rika tak nemuzu ani googlit diky
Earl
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Earl »

Gluck píše:Trochu OT ,kde se da sehnat ten dil na vyvazeni vysilajdy ,jak je na tom obrazku se zlutou T9kou nevim jak se tomu rika tak nemuzu ani googlit diky

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... utaba.html

http://shop.ebay.com/i.html?_from=R40&_ ... Categories
a nebo si ho nechat udělat.
wilder01

#73 Příspěvek od wilder01 »

dik za obrazok ale nie je mi z neho jasne ako presne treba tu klec na 8*AA upravit. Zrezat z vrchu a zpospodu toho zaoblenia? Ja som mal pocit ze samotne baterky su sirsie ako klec, takze brani ich sirka k zavretiu dekla.... no skusim a uvidim.
Ale idem objednat aj tu lipo s origo konektorom.. aj ked skoda tych Eneloopiek
chorche

#74 Příspěvek od chorche »

Dle obrazku ktery daval Dokken to vypada jen na vyrezani vnitrnich prepazek v kleci, tak aby baterky zalezly vic dovnitr a tudiz neprekazely v zavreni krytu. Klec s Eneloopama tam taky nezavru, ale jelikoz uz tam je lipolka tak to ani dal neresim.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
dokken

#75 Příspěvek od dokken »

ano je to tak, ostrejma bocnima stipackama vykousat tu vnitrni oddelovaci prepazku na obou stranach, aby se clanky dotykaly, zeslabeni nevadí a nahoni se takhle cenny desetinky milimetru. Pak to jde v pohode.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“