Mad_Box píše:Ano vše je to o nastavení. Já napřiklád na Beastu nastavuji nejižší možný zisk tak aby se mi s tím dobře létalo, jakmile zisk zvednu což mohu tak je helina horzně umělá a mě nepříjemná. Díky tomu se helina chováním podobá pádlům ale chodí přesněji. Jinak mojí 450 pro s BX jsem půjčoval hodně lidem co lítají pádla a nikdo si nestěžoval že by to bylo v řízení odlišné.
Beasta jsem koupil na zkousku a musim taky uznat, ze chodi opravdu velmi dobre. Nejvetsi parada je to nastaveni, clovek netaha notebook a zadny dalsi bazmek. Namontoval jsem ho na T700, projevem bych rekl, ze se blizi V-Baru. Reakce mi prijdou rychlejsi nez s V-Barem.
Co si myslíte o servech Power HD právě na cykliku 500ky FBL? Doufám že síla 2,3 - 2,8kg/cm bude stačit a rychlost 0,08 - 0,07sec/60° je super. Nelítal jste někdo s nimy?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS Futaba T8FG,GT3C
1. tomuto prodejci už neuvěřím ani pozdrav.
2. sílu těchto serv bych do pětistovky vrtulníku považoval za právě tak akorát bez rezervy. Navíc neuvádí při kolika voltech. A rychlost serv je taky relativní pojem. Já bych požadoval od 3kg/cm výše. Jestli se bavíme o cyklice.
Naposledy upravil(a) Mikelo dne ned 18.07.2010 22:13, celkem upraveno 1 x.
Papírové parametry jsou hezké, ale......
Nikde není napsáno, jestli ty parametry nejsou až při napájení těmi 7,2V.
Pozor na to. A taky dost záleží na rychlosti pod zátěží. Ta obvykle dost padá na hubu.
Ale snad by to fungovat mohlo.
Power HD serva s tahem 2.2-2.5 kg/cm jsem dával do vrťase nedávno, ale do 450. Na cykliku 500 bych dal něco silnějšího, to na které odkazuješ plánuju na vrtulku...
Já už ty serva mám objednaný z HC za půlku ceny, tak doufám že stačit budou, přinejhoršim postavim nějaký éro, nebo je budu mít v záloze na vrtulku Na HC maj tyto prametry: Speed @ 6V: .07sec, Torque @ 6V: 2.8kg/cm. Ale je mi divný, že jsem je našel i na jiných shopech a tam maj zas úplně jiný parametry viz: http://www.heliservis.eu/51%7C.d.hd3688 ... .str2.html Nejspíš teda budou dva druhy jedno na rychlost a druhý na tah, ale nenašel jsem rozdíl v označení...
Jak je to vůbec s napětím z přijímače DSM2 AR6110? Ten pouští 4,8V? Jakým způsobem bych mohl pustit 6V?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS Futaba T8FG,GT3C
O napájení palubní sítě se ti přece stará BEC v regulátoru. Přijímač s tím nemaá co dělat. Kolik do přijímače pustíš, tolik z něj vyleze.
Prostuduj si paramerty tvého regulátoru.
Ano, správně. Napájení bude v tomto případě 5,5V.
SBEC znamená spínaný BEC. Vyrábějí se ještě lineární. Nechtěj po mě objasnit technické rozdíly zapojení a funkce.
Spínaný BEC je většinou schopen dát větší proud. Prostě si lépe poradí s úbytkem napětí aniž by se tolik zahříval. Zase, pokud je špatně udělán, může způsobovat rušení přijímače nebo přímo serv. U lineárního by toto hrozit nemělo, ale zase se víc hřeje a dá menší proud.
Asi tak. Laicky.
gamer007 píše:Co si myslíte o servech Power HD právě na cykliku 500ky FBL? Doufám že síla 2,3 - 2,8kg/cm bude stačit a rychlost 0,08 - 0,07sec/60° je super. Nelítal jste někdo s nimy?
Mel jsem jeste asi starou verzi Power HD 3688, byla to klasicka cervena krabicka. Mel jsem je v Protosovi a chodily docela slusne. Pouzival jsem je s gyrobotem. Ale po dvou mesicich zacinal lehce ujizdet stred. Prevody pasuji ze Savoxu.
Porad ve me hloda cervik ze bych si taky nejakou tu bezpadlovku poridil a jak tak ctu tak beast vychazi dobre a cenove je prijatelnej. A ted par dotazu
Mam v planu predelat T-Rexe 600 nitro. Nejake problemy s vibracema? Budou stacit serva hitec 7965MG (0.1s, 10kg, 6V)?
Jak je to s prepakovanim u nitro verze, nevadi prepakovani push-pull?
Jakou hlavu pouzivate (popripade upravu)?
Nevite jeste nekdo jakou sirku pulzu pouziva logictech u 6100 gyra? Chtel bych zachovat vrtulkove servo. Tusim ze je to 960uS coz by beast mel umet, ale nejsem si jisty.
Myslím že rychlost těch serv stačit bude. A 6100 umí také v návodu je napsáno jaké servo jak nastavit.
PushPull v základu vadí. Je nutné dát kratší páky na serv tak aby šly táhla nerovnoběžně. D8le se musí dát nové kuláky na desku cykliky. Gripy bych doporučil z 3G a to včetně táhel, protože 3G má jinou velikost kuláků.
Kámen hlavy můžeš zachovat a úprava proti protočení se dá doma dobastlit, ale záleží jakou máš verzi(zda kov či plast)