Dam potom vediet v com bola chyba.
MZK TWIN 2,4GHz je něco nového ?
holda29 píše:Jde tam zatim nastavit tri ruzna rozlozeni, nejak jde i menit velikost pisma, to jsem zatim nezkoumal, ted me zajima ta sila signalu, rano zkusim test dosahu.
Jinak me by se libilo mit na stranach displeje ukazatele kvality spojeni neco jako carky na mobilu, ale to je asi ve vyvoji, vzhledem k tomu, ze je ta moznost v nabidce ze?
Co znamena ta nabidka grafu? To bude terminal zobrazovat napr. prubeh napeti prijimacovky v grafu?
Přesně tak a nejen tohle
Dzordzik píše:OK, stay tunedmimochodem, někde padlo, že MZK terminál má stejně jako Jetibox obyč displej a není vidět na slunci, není to pravda. MZK terminál má transreflective displej a navíc podsvícený a na slunci jde vidět výborně, vyzkoušeno
Dnes večer hodím sem http://lmk-cmelak.ic.cz/blog/ pár fotek terminálu a menu.
Ako je to s veľkosťou znakov - ako je to možné nastavovať ? Podľa tých fotiekm vyzerajú zobrazované hodnoty pomerne malé....
Zaujímavou funkciou by bol neaký definovateľný "user screen", kde by sa v neakom zaškrtavacom menu zaškrtlo od 1 do xx zobrazovaných veličín, ktoré by boli zobrazované a čím by ich bolo menej - tým by boli večšie. Čiže ak by sa zobrazovala len jedna hodnota - bola by cez celú obrazovku... No a v prípade nastaveného alarmu by sa tento zobrazil na X sekúnd a zase zmizol a zobrazil sa User screen.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
hlasování o čidlech
Dzordzik píše:m2 píše:aha ... asi som tam mal nacacheovanú starú stránku, už je tam tá anketa. ď.
Tak tak. Kluci, napadá vás nějaké čidlo, které by měřilo nějakou smysluplnou veličinu, na které jsem zapomněl a není v anketě uvedeno? jinak hlasujte, čím víc hlasů, tím přesnější výsledky ...
mohl bys dát to hlasování přímo na rcmanii jako anketu, jestli to pobere rcmania. Nebo bys mohl založit spešl vlákno a tamdát třeba zkrácenou anketu a odkaz na ty stánky s hlasováním. A proč vlastně nemá takový hlasování na svém webu MZK, to nevím?
MZK terminal
Terminál má grafický LCD
, nebyla by fotka nějakého grafu.
text na grafickém zobrazovači je mono zvětšovat dle potřeby, ale graf rychleji upozorní na změny.
Jestli se nepletu tak na fotce se ohlásil přijimač rxC5 s verzí SW 1.4
, donedávna se prodávala verze SW 1.2.5 která je stále v nabídce prodejců, jak to je s kompatibilitou, a počítá se s možností upgrade SW přes MZK terminál, nebo to znamená nakoupit vše s novou verzí.
Nový JETI terminál už má jednoduchou grafiku i když na menším a horším LCD, ale umožňuje konfiguraci přijimače, dalo se předpokládat že nový terninál MZK nabídne víc než jen texty.
Navrhuji rozšířit hlasování i o možnosti grafického výstupu, dle mého je to důležitější mít než vlastní MZK senzory - ktré se navíc dají zatím použít od konkurence, ale kupříkladu vario již obsahuje u MZK 10k příjimač. vývoj SW je prakticky stejně nákladný jako vývoj HW jen ho lze snadněji updatovat a distribuovat, a pro většinu měření by byl vhodný telemetrický modul s výměnnými čidly (u jednočipů je to naprosto běžná praxe) dnešní součástková základna navíc nabízí celou řadu sensorů komunikujících po standardizované sběrnici (od tepoloměru až po kameru) navíc sběrnice podporuje několik čidel najednou, návrh HW je tedy velice jednoduchý, vše potom záleží na SW a zobrazovači.
Výsledkem řešení s komunikační sběrnicí by mohl být MZK telemetrický modul
+ množina připojitelných čidel
+ SW v MZK terminálu
trochu se to podobá řešení od HITEC. Pro výrobce by to znamenalo jen jednoduchoý plošný spoj s čidlem a update SW v terminálu - a ne konstruovat složitý modul s vlastním SW + SW pro terminál.
Druhou stránkou věci je spotřeba samostatných telemetrických modulů s vlastními procesory, není lepší přenést toto do vysílače kde není potřeba hlídat hmotnost a kapacitu akumulátorů nebo dokonce prostorové dispozice trupu a rušení (prostě v letové části posbírat hodnoty a poslat je dolů a teprve tam je počítat).
A teď trochu tnem do živého
, když bude daná standartní sběrnice tak si to čidlo na čtyři dráty přibastlí každý sám
a SW si stáhne z internetu, no a výrobce nebude vyrábět tak rozmanitý sortiment drahých čidel jako u JETI
.
text na grafickém zobrazovači je mono zvětšovat dle potřeby, ale graf rychleji upozorní na změny.
Jestli se nepletu tak na fotce se ohlásil přijimač rxC5 s verzí SW 1.4
Nový JETI terminál už má jednoduchou grafiku i když na menším a horším LCD, ale umožňuje konfiguraci přijimače, dalo se předpokládat že nový terninál MZK nabídne víc než jen texty.
Navrhuji rozšířit hlasování i o možnosti grafického výstupu, dle mého je to důležitější mít než vlastní MZK senzory - ktré se navíc dají zatím použít od konkurence, ale kupříkladu vario již obsahuje u MZK 10k příjimač. vývoj SW je prakticky stejně nákladný jako vývoj HW jen ho lze snadněji updatovat a distribuovat, a pro většinu měření by byl vhodný telemetrický modul s výměnnými čidly (u jednočipů je to naprosto běžná praxe) dnešní součástková základna navíc nabízí celou řadu sensorů komunikujících po standardizované sběrnici (od tepoloměru až po kameru) navíc sběrnice podporuje několik čidel najednou, návrh HW je tedy velice jednoduchý, vše potom záleží na SW a zobrazovači.
Výsledkem řešení s komunikační sběrnicí by mohl být MZK telemetrický modul
Druhou stránkou věci je spotřeba samostatných telemetrických modulů s vlastními procesory, není lepší přenést toto do vysílače kde není potřeba hlídat hmotnost a kapacitu akumulátorů nebo dokonce prostorové dispozice trupu a rušení (prostě v letové části posbírat hodnoty a poslat je dolů a teprve tam je počítat).
A teď trochu tnem do živého
Re: MZK terminal
RCmichal píše:...dle mého je to důležitější mít než vlastní MZK senzory - ktré se navíc dají zatím použít od konkurence...
Nedaji, specificky jsem se na to ptal, pujde to az s vydanim FW s emulaci Jetiboxu.
lubo1 píše:Dzordzik píše:OK, stay tunedmimochodem, někde padlo, že MZK terminál má stejně jako Jetibox obyč displej a není vidět na slunci, není to pravda. MZK terminál má transreflective displej a navíc podsvícený a na slunci jde vidět výborně, vyzkoušeno
Dnes večer hodím sem http://lmk-cmelak.ic.cz/blog/ pár fotek terminálu a menu.
Ako je to s veľkosťou znakov - ako je to možné nastavovať ? Podľa tých fotiekm vyzerajú zobrazované hodnoty pomerne malé....
Zaujímavou funkciou by bol neaký definovateľný "user screen", kde by sa v neakom zaškrtavacom menu zaškrtlo od 1 do xx zobrazovaných veličín, ktoré by boli zobrazované a čím by ich bolo menej - tým by boli večšie. Čiže ak by sa zobrazovala len jedna hodnota - bola by cez celú obrazovku... No a v prípade nastaveného alarmu by sa tento zobrazil na X sekúnd a zase zmizol a zobrazil sa User screen.....
Je v plánu, neboj
Uz jsem vykoumal ten vetsi font, ale jeste by se fakt libilo to cyklovani nastavenych hodnot pres cele LCD
Jinak jsem delal Rangetest a bez problemu na cca. 50 m a bez problemu. Nicmene na plny vykon mi to v mestske zastavbe po nejakych 100 metrech co se tyce zobrazovaneho signalu kleklo. Muzete mi nekdo pokusne rict jaky zisk mate na 5 ci 8 rekneme na 20-30 metru?
Jinak jsem delal Rangetest a bez problemu na cca. 50 m a bez problemu. Nicmene na plny vykon mi to v mestske zastavbe po nejakych 100 metrech co se tyce zobrazovaneho signalu kleklo. Muzete mi nekdo pokusne rict jaky zisk mate na 5 ci 8 rekneme na 20-30 metru?
Naposledy upravil(a) holda29 dne ned 03.10.2010 10:03, celkem upraveno 1 x.
JETI senzory se nedají zatím použít, to nevadí, u MZK rx10 mi zatím stačí vario
a stav Rx napájení .
Jinak co se týče JETI mini boxu tak do toho nepudu, po zkušenostech s SW ošizeným v ninulé dvouřádkové verzi kde už není ani servotester, jim nedávám prostě důvěru.
Jak bude MZK terminál v obchodě kam chodím nakupovat tak jdu do něj, nikdy jsem nemohl proti nim říct nic špatného (no až na rx8 kde nešel 4tý kanál, takže ani programování, teď je už třetí týden na reklamaci
), asi mi jen chybí možnost u rx5 nastavit 5tý kanál na 6tý, (1,2,3,4,6)ale to je jen nepodstatná vada, prostě jsem koupil rx6 (váha +0,5g).
a TWIN mi prostě sedí lepší než DUPLEX, nemám potřebu něco programovat nadvakrát
.
Jinak co se týče JETI mini boxu tak do toho nepudu, po zkušenostech s SW ošizeným v ninulé dvouřádkové verzi kde už není ani servotester, jim nedávám prostě důvěru.
Jak bude MZK terminál v obchodě kam chodím nakupovat tak jdu do něj, nikdy jsem nemohl proti nim říct nic špatného (no až na rx8 kde nešel 4tý kanál, takže ani programování, teď je už třetí týden na reklamaci
a TWIN mi prostě sedí lepší než DUPLEX, nemám potřebu něco programovat nadvakrát
přijímač twin10 vario jsem si včera nechal koupit na výstavě spolu s terminálem, ale kamarád přivezl jen terminál, twin10vario sice vidím už rok v nabídce, ale bude prý až na konci roku.
taky se vám tak blbě mačká levé horní tlačítko? jde asi o zvyk. ve skutečnosti tlačítko pod folií není tak utopené nahoře v rohu, to jen to bílé kolečko je na folii vytištěné trochu výš - zanedbatelná prkotina.
usb kabel jsem si k tomu koupit nenechal protože jsem předpokládal že v návodu na netu uvedený kablík usb-mikro usb přece mám k foťáku a z pc mi vede ještě další velikost usb. pak jsem koukal jak trubka na konektor který jsem v životě neviděl, ale zachránil mě brácha který to má na mobilu a kablík má.
taky se vám tak blbě mačká levé horní tlačítko? jde asi o zvyk. ve skutečnosti tlačítko pod folií není tak utopené nahoře v rohu, to jen to bílé kolečko je na folii vytištěné trochu výš - zanedbatelná prkotina.
usb kabel jsem si k tomu koupit nenechal protože jsem předpokládal že v návodu na netu uvedený kablík usb-mikro usb přece mám k foťáku a z pc mi vede ještě další velikost usb. pak jsem koukal jak trubka na konektor který jsem v životě neviděl, ale zachránil mě brácha který to má na mobilu a kablík má.
holda29 píše:Uz jsem vykoumal ten vetsi font, ale jeste by se fakt libilo to cyklovani nastavenych hodnot pres cele LCD
U 6ky a 7čky jsem po zkušenostech s 10kou ani range test nedělal, rovnou je nacpal do F3Kčka a šel lítat. Prostě důvěra. 10ka má v režimu sníženého výkonu dosah na hranici 100m, na plný výkon něurekom, malé rx budou mít dosah asi menší, ale rozhodně desítky metrů a na plný výkon stovky metrů rozhodně. Na "kvalitu signálu" moc nehleď, i když ti vypadne dosah telemetrie od modelu na zem, tak pořád ještě ve směru zem model máš velkou rezervu dosahu. tx část přijímače má mnohem menší výkon než vysílač, takže rx se na zem už nedobouchá, ale vysílač do modelu ještě dlouho ano. TO jen na vysvětlenou. Stejné je to u Duplexu a dalších systémů s telemetrií.
Tak ako som slubil, zasielam riesenie mojho problemu (vid par prispevkov vyzsie).
Nakoniec sa ukazalo, ze moj problem sposoboval stary FW vysielacieho modulu. Tento mi bol na stanku MZK vymeneny kus za kus, za co chcem MZK podakovat. Toto je pristup na jednicku.
Este raz dakujem
PS: dnes mi bol predvedeny FW Terminalu, kde bolo naemulovane cidlo "prud,napatie,kapacita" a vyzeralo to super.
Nakoniec sa ukazalo, ze moj problem sposoboval stary FW vysielacieho modulu. Tento mi bol na stanku MZK vymeneny kus za kus, za co chcem MZK podakovat. Toto je pristup na jednicku.
Este raz dakujem
PS: dnes mi bol predvedeny FW Terminalu, kde bolo naemulovane cidlo "prud,napatie,kapacita" a vyzeralo to super.
holda29 píše:Uz jsem vykoumal ten vetsi font, ale jeste by se fakt libilo to cyklovani nastavenych hodnot pres cele LCD
Toto je maléeeeeeeeeeeeee.
Máš to na jednej trtine / štvrtine výšky displeja..... Ide o to, aby to nedopadlo ako u Potemkina. Displej meter x meter a jediný podstatný údaj, ktorý ťa za letu zaujíma - stopky sú neaké pidičíselka, ktoré aby si čítal lupou....
Naproti tomu u MPX Evo máš tri prepínateľné obrazovky s rôznymi informáciami a štvrtú len pre stopky, ktoré sú cez celú obrazovku. Čiže menší displej - asi ako MZK terminál, ale podstatné údaje ďaleko večšie a človek to prečíta aj letmým pohľadom.....
Preto by sa mi viac páčilo miesto 10 nepodstatných riadkov tam mať trebárs len dva, ale festovné... a to, čo je pre mňa podstatné by som si mohol určiť JA
http://lubo111.rajce.idnes.cz