Futaba T8?
-
JmX
- Kontaktovat uživatele:
Hodim, hodim, už se taky celý třesu, ale musíme vydržet.
Jinak kolega co má T7 mi říkal, že taky musel přehazovat mód na 1. Futaba se s tím totiž zjevně nepárá a má to jednoduše vyřešeno, včetně user-friendly softwaru.
Ještě musím zmínit jednu věc: jsem úplně odvařenej z přijímačů, jednak sqělá nabídka (no mohly by být levnější) ale hlavně ty rozměry a hmotnost!!! Super.
Jinak kolega co má T7 mi říkal, že taky musel přehazovat mód na 1. Futaba se s tím totiž zjevně nepárá a má to jednoduše vyřešeno, včetně user-friendly softwaru.
Ještě musím zmínit jednu věc: jsem úplně odvařenej z přijímačů, jednak sqělá nabídka (no mohly by být levnější) ale hlavně ty rozměry a hmotnost!!! Super.
-
JmX
- Kontaktovat uživatele:
Futaba T8FG přehození módu
Tamtadam:
Přehození z mode 2 na mode 1.
Takže slovně: zadní dekl drží 5 šroubků (vrutů), aretační destičku 2. Odšroubuje se, destička se přendá na druhou páčku, přičemž se otočí o 180° a zase se všechno zašroubuje. Ještě jsem před tím trochu namazal tu řehtačku původní vazelínou (odborně jsem jí prstem přenesl z původního místa na nové). Nastavení v menu obsahovala asi tři kroky. Neuvěřitelné, leč pravdivé. Kdo chce vidět fotky, nechť následuje tlačítko web.
Vevnitř toho není moc vidět, je tam pořádek, žádná změť kabelů. Mé nadšení nezná mezí.
Takže slovně: zadní dekl drží 5 šroubků (vrutů), aretační destičku 2. Odšroubuje se, destička se přendá na druhou páčku, přičemž se otočí o 180° a zase se všechno zašroubuje. Ještě jsem před tím trochu namazal tu řehtačku původní vazelínou (odborně jsem jí prstem přenesl z původního místa na nové). Nastavení v menu obsahovala asi tři kroky. Neuvěřitelné, leč pravdivé. Kdo chce vidět fotky, nechť následuje tlačítko web.
Vevnitř toho není moc vidět, je tam pořádek, žádná změť kabelů. Mé nadšení nezná mezí.
- dudo44
- Kontaktovat uživatele:
Re: Futaba T8FG přehození módu
Prehodenie modu je totožné z Futabou FX-18 a zdaju sa aj trochu si podobné až na ten softvér. T8FG ho má omnoho viac precíznejší a tak sa radí medzi kvalitné vysielače.JmX píše:Tamtadam:
Dušan
JmX píše:Tamtadam:
aretační destičku 2. Odšroubuje se, destička se přendá na druhou páčku, přičemž se otočí o 180° a zase se všechno zašroubuje.
na co tam je ta "pryžová destička"v rohu na tom druhým šroubku?
-
JmX
- Kontaktovat uživatele:
frontier píše:
na co tam je ta "pryžová destička"v rohu na tom druhým šroubku?
Domnívám se, že to je pružná výplň mezi aretační deskou a zadním deklem.
-
JmX
- Kontaktovat uživatele:
frontier píše:Ptám se proto že u T10 nic takového není, ale destička je naprosto stejná.
Zkoušel si dát ten druhý plíšek, ten rovný bez "rachtačky"? je daleko příjemnější a přesnější na ten plyn...vyzkoušej
jasná zpráva, že vyzkouším, ještě nejsem úplně rozhodnutý co budu používat, řehtačka taky není špatná.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
frontier píše:Ptám se proto že u T10 nic takového není, ale destička je naprosto stejná.
Zkoušel si dát ten druhý plíšek, ten rovný bez "rachtačky"? je daleko příjemnější a přesnější na ten plyn...vyzkoušej
Rovný pliešok je pre vrtulníkarov. Pri akro zúbky potrebuješ
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
JmX píše:frontier píše:Ptám se proto že u T10 nic takového není, ale destička je naprosto stejná.
jasná zpráva, že vyzkouším, ještě nejsem úplně rozhodnutý co budu používat, řehtačka taky není špatná.
Pržinku jsem trošku napružil a je důležité aby dosedací ploška seděla na zoubkách rovně tj. prostředkem, někdy se stává po našroubování že tam sedí jen tak hrankou a to je špatně, je dobré to zkontrolovat.
Udělal jsem si na desítce ten plyn tak precizní že ani na třicítce mi nejde tak pěkně, teda jde...no ale ne tak
-
JmX
- Kontaktovat uživatele:
Futaba T8FG
Akorát ještě nevím, na co smysluplně využít ty dva otočné čudlíky (potenciometry) na vrchu T8. Jestli to někdo využíváte, tak budu vděčen za inspiraci.
T8FG
Malo by sa to dať použiť napr. podobne ako MixTrim modul na FC-16, t. j. napríklad pri aktivácii mixu Flaperon - výškovka sa dá za letu dolaďovať veľkosť "namixovanej" výchylky výškovky, alebo pri mixe krídelká-smerovka sa dá nastavovať veľkosť výchylky smerovky. Ale ešte neviem, čo kde treba aktivovať. S FC-16 to bolo jednoduchšie. Tam ten MixTrim modul fungoval systémom "plug and play", tu treba všetko aktivovať, priraďovať....Ale je to zaujímavé 
-
JmX
- Kontaktovat uživatele:
Futaba T8FG
Nastavení mixů mi přijde snadné a intuitivní. To s tou velikostí výchylek promyslím, hlavně musím ještě nastudovat z manuálu, jestli to tak půjde. Bylo by to asi dobré.
T8FG
Samozrejme sa to dá nastaviť aj ako proporcionálny kanál, ale nemá to podľa mňa zmysel. Pre mňa teda, aby som bol presný, mne stačia tie bočné proporcionálne ovlátače LS a RS. Skôr to trimovanie je zmysluplnejšie. Na FC-16 som to využíval. Momentálne nemám model, kde by som to využil, iba ak by som sa pohral s tou MiniKatanou a naprogramoval potrebné mixy. Ak bude čas a "politická vôľa" ... 
LV píše:A druhá vec, prečo T10CG a nie T8FG ? Zaujíma ma, či to navýšenie v cene cca. 3.600 KČ stojí za to uprednostniť T10CG...
Záleží od aplikácií. Na heli určite nie, na plošníky ano
Muzes to prosim te nejak upresnit? Dik
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
- LV
- Kontaktovat uživatele:
happy_cz píše:LV píše:A druhá vec, prečo T10CG a nie T8FG ? Zaujíma ma, či to navýšenie v cene cca. 3.600 KČ stojí za to uprednostniť T10CG...
Záleží od aplikácií. Na heli určite nie, na plošníky ano
Muzes to prosim te nejak upresnit? Dik
http://lilsfutaba.net/wp-content/uploads/2009/T8FZG.pdf
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk