Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mik

#61 Příspěvek od Mik »

josef kraček píše:Zdravím nová zkušenost s cb180 Přesně po týdnu poletování skončil motorek zadního rotoru přitom se nepřehříval po každém cyklu jsem ho osahával a byl jen vlažný Nic mě tak rychle neopustilo jako tohle nadšení z Walkery Pošlu ho na reklamaci a budu chtít vrátit peníze Vím že je to levná mašinka ale stejně týden je moc málo To jen aby jste věděli co vás možná čeká Rotvíku pochvala Walkery nebude

Nazdárek,
kolik jsi toho nalétal? Mám za sebou ca. 20 letů (baterek) tj. ca. 3 hodiny létání a zatím žádné problémy.

Mik
V provozu: PicooZ, Walkera 5G6, Easy Star (stříďák, křidélka), T-REX 500 ESP, Akrobat MX2 včetně plováků, RC buggy (stříďák), Walkera V200d01, RC rychlostní člun
Prodáno: PC Focus, Walkera CB180D, Walkera CB180Q
RIP: Kestrel 500SX, Walkera Creata 400
josef kraček

#62 Příspěvek od josef kraček »

Ahoj nevím to přesně lítal jsem tak 4 baterky denně tak že asi 28x To že ti to chodí je fajn Ono se to nijak neprojeví je to náhlá smrt Dnes jsem volal prodejci a ten už má několik reklamací na zadní rotor a chce ji stáhnou z prodeje
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Cibulka_J »

Ahoj, koupil jsem na www.kup-rc-modely.cz za krásných 3350,- Kč a 2 dny potom, co mi došla domů jsem koukal, že začali mít CB180Q a ten dodávaj s vysílačem WK-2402 :-(. To je docela pech, ty digitální trimy by se mi docela hodily...
Jinak je to krásně stabilní a přechod z koaxiálu na jednorotorák se mi docela poved! :-)
josef kraček

#64 Příspěvek od josef kraček »

Tak když mně opustil vztek a koupil nový zadní motorek visím s ní doma deně a zatím dobrý Ted zase přemýšlím že by to chtělo střídák na předek ale nevím jaký Máte někdo nějakou zkušenost ?
Mik

#65 Příspěvek od Mik »

Nazdárek,
tak tento vrtulník začala dovážet Astra jako Scorpio 1&21. Sice za větší peníze, ale alespoň bude další zdroj rychle dostupných náhradních dílů až zase něco rozbiji.

Mik

P.S. Zatím jsem měnil jen to co jsem zničil. :-)
V provozu: PicooZ, Walkera 5G6, Easy Star (stříďák, křidélka), T-REX 500 ESP, Akrobat MX2 včetně plováků, RC buggy (stříďák), Walkera V200d01, RC rychlostní člun
Prodáno: PC Focus, Walkera CB180D, Walkera CB180Q
RIP: Kestrel 500SX, Walkera Creata 400
josef kraček

#66 Příspěvek od josef kraček »

No jo má to jiný barvy na boudě a displej na rádiu a hnedka je cena o litr vejš
Tomtom8

#67 Příspěvek od Tomtom8 »

k těm stříďákům:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1140393
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 18&page=36
docela hezky popsané, zvlášť ten zadní stříďáček umístěný na ocase u vrtulky místo kardanu je roztomilý.
Jinak si myslím, že bohatě stačí dát jen hlavní motor střídavý a parády je až až. A podle mne je použitelný ten kit, co má RC zona pro Free Spirit za cca 1100,-Kč se vším (kovertor, regl i motor).
Jinak je na čínských webech double brushless za 60,-USD + pošta, což vyjde samozřejmě líp, ale v RC zoně vám s tím když tak i poradí, což číňan asi neudělá :D
josef kraček

#68 Příspěvek od josef kraček »

Mám střídák na F Spiritu taky mně napadlo ho tam zkusit ale mám strach že ho spálím Přeci je to větší a těžší stroj Ten odkaz je je moc fajn dík
fotrik

#69 Příspěvek od fotrik »

V patek mi dorazil kousek z rc711 a bohuzel jsem mel narozdil od Mika odvahu zaletavat i v mistnosti, takze jsem hned znicil obe sady listu. :wink:

Nez jsem vybral zrovna tenhle model na zkousku po koaxialu, dukladne jsem cetl zkusenosti na webu a vrtulnicek ma dva nesvary - zminenou poruchovost ocasniho motoru, ktery velmi casto vydrzi jen 30-50 letu, a velmi krehke originalni listy. V pondeli snad dorazi pruzne Airy AX-07 a uvidime, co rozflakam pri prvnim letu venku. :)
josef kraček

#70 Příspěvek od josef kraček »

Ty listy Airy nejsou také zrovna moc pevné štípou se podélně :cry:
fotrik

#71 Příspěvek od fotrik »

Jo, tak dnes v silnem zavanu vetru na zmrzle pude jsem na to prisel taky...
Zdeněkhr
Kontaktovat uživatele:

WK-2402

#72 Příspěvek od Zdeněkhr »

Dnes jsem si koupil 180Q s vysílačem WK-2402 a málem jsem ho při prvním zapnutí rozsekal. Doporučuji před prvním zapnutím kouknout na nastavení jak módu tak reverzů. Já mám 2 a byla tam, plyn stáhnutý tak proč jej nezkusit. Po zapojení bat. se rotor rozběhl na max. výkon a já skoro nestačil zírat !!! Zkrátka plyn byl od výrobce nastaven na reverz (tak že knypl od sebe). Nevím zda to byl jen můj kus (Čínský soudruh si udělal srandu). Pozor na to! Jinak zatím super, létá to krásně i přes devadesátky futra.
martin z

#73 Příspěvek od martin z »

mě taky dnes dorazil konečně z rc711.com cb180d, mám to s tímto novějším vysílačem wk-2402. byl tam přiložen papír A4 s upozorněním jak pro 180d/180q je třeba mít nastaveny reverzy, zkontroloval jsem to a bylo to správně, jen jsem si nastavil svůj mode3. jedinej reverz je na klopení.

jinak co se týče stability, tam s ostatními uživateli zas tak moc nesouhlasím, je pravda že to aspoň takhle v pokoji lítá líp než ten úplně první hornet FP který jsme měli v 2001 hned po moskito basic a který mi elektroheli na dlouho zošklivil, ale asi jsem zmlsanej lítáním s 4taktem s rotorem 177cm a tak mi to prostě tak hodný nepřipadá. ale jako trenažér prima a na dvoře určitě ještě lepší. A na co že je na RX ten spodní trim? snažil jsem se tím snížit citlivost řízení vrtulky a strašně rychle jsem to vracel na původní hodnotu! Jo a baterku nemám vraženou až dopředu, ale nakonec jsem tam nechal asi centimetrovou mezeru, pořád jsem heli musel držet ve visu na pákách, načež jsem trimoval cykliku dozadu abych to nakonec všechno zase vrátil do přesnýho neutrálu.
Alesgsxr

CB 180 D

#74 Příspěvek od Alesgsxr »

Pokud by měl někdo zajem tak CB 180 D je naprodej je ktomu par nahradních dílu
Abrams

#75 Příspěvek od Abrams »

Zdarec co máš za díly, potřeboval bych Rotor Head Set. Nepřežil pátý vzlet :cry:

http://www.helipal.com/hm-cb180-z-05-rotor-head-set.html
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“