ASW-28

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od lubo1 »

Diabolek píše:No, není to nic moc... Ale také žádná hrůza - samozřejmě by předělání serv ke křidélkům jen a jen prospělo, ale i tak se s tím dá bez problémů lítat - samozřejmě píšu jen svůj pohled na věc...

lubo 1 - A to zablokování křidélka - čím to bylo prosím způsobeno? Nevysmeklo se třeba táhlo z páky u serva?

Zablokoval sa ten "švédsky pánt" pod tou modrou krytkou.
Diabolek

#62 Příspěvek od Diabolek »

Aha - rozumím - díky moc za info...

Juknu se na to...
Turnigy 9X V2 a k tomu 3x Rx Turnigy a 1x Rx FlySky.
Letový park: "Bobík" - středoplošník na stříďák, F-18 Hornet - dmychadlo, Muligen, ASW 28 - 2 metry rozpětí...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od RiMr »

Tak jsem ho vybalil a... To bude práce jak na kostele :D
Jen tak narychlo, je to skutečně prcek :) takže se vykašlu na zatahovací podvozek :P
Co se týká elektrinstalace kompletně, tak to je bastl nehorázný (reg má skoro přecvaknutý holý silový vodič), vrtulový kužel je teda děsný :), serva ve mě moc důvěry nevzbuzují, snad se mě je podaří vykopat, náhon výškovky jde ztuha, na jeho pohyb (jen drát naprázdno) jsem naměřil potřebu 220g tahu! Možná až to máznu zlehka, tak se to zlepší, ale nevim nevim... Laškuju s myšlenkou dát nějaké malé lepší servo přímo k výškovce, jestli se mi to podaří protáhnout. Trup je trochu prohnutý ve smyslu že nepřiléhá ke kabině (cca 3mm), snad to při laminování trochu srovnám. Moc bych nedal za to, že je ten trup i trochu stranově prohnutý. Ale jestli, tak trošičku. Křídla mají už teď pár seků které nejsou moje práce, ale jsou to malé sekance, pár mm. Serva to samé co jsem psal výše, náhon je dlooooouuhý, to půjde pryč, pominu (když to budu vykopávat) že ty kulaté krytky náhonu u křidýlka trčí z křídla asi 3mm. Taky nevím jak je z tama budu páčit... Vůbec bude na křídle dost práce, nejen k tomu že tam chci nacpat celkem šest serv, ale třeba zalepené uhlíkové (asi) trubičky na koncích křídla jsou v hloubi křídla a vzniklé škvíry nejsou nijak zaslepené. Povrch křídla krásný, jsem překvapen, otřeby po lisování na dělící rovině značné, ale to se snadno obrousí. Wingletky jsou jak papír, stejně tak odolné proti ohybu.
Bude to pěkná drbačka, paráda! :D :D
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:Bude to pěkná drbačka, paráda! :D :D

Servo dozadu nedávaj - asi to nevyvážiš. Tie náhony na krídelká som včera vyoperoval. Krytky na tom prevode pod krídlami trča, lebo krídlo je dosť tenké a stejne ti nude servo trčať z krídla von, takže tá trčiaca orúhla krytka je to najenšie......
Skúsim niekde hodiť fotky tej krytky.
robotmz

#65 Příspěvek od robotmz »

Už si ho teda operoval ? :lol: :lol:
-operácia sa podarila, pacient umrel :D :D
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od RiMr »

lubo1 píše:
RiMr píše:Bude to pěkná drbačka, paráda! :D :D

Servo dozadu nedávaj - asi to nevyvážiš. Tie náhony na krídelká som včera vyoperoval. Krytky na tom prevode pod krídlami trča, lebo krídlo je dosť tenké a stejne ti nude servo trčať z krídla von, takže tá trčiaca orúhla krytka je to najenšie......
Skúsim niekde hodiť fotky tej krytky.

Fotky hoď, jaké tam dals serva?
Ono já to asi dovážím (to servo vzadu), mám o něco těžší motor, tříčlánek místo dvoučlánku, budu to trochu zpevňovat... Váha naroste, ale když to bude trošku těžší přežiju, aspoň to bude trochu pronikavější, i když klouzavost půjde dolů. Ale přehnat to nesmím, je to fakt prcek... :-)
robotmz

#67 Příspěvek od robotmz »

servá tam pôjdu zatiaľ pôvodné.
Mám na ceste HXT900 ale tie ideme dávať do TORA 900.
Som rozmýšľal že ktovie či to zaseknutie bolo tým pántom alebo je voľný ten tisíchran na ktoré sa to tam nasúva /neviem ako sa to volá to, čo si mi už menil - žeby prevod?/...
Možno ich bude treba ešte kedy meniť za druhé, ale však to uvidíme asi až časom...
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše: :-)

Tie odoperované krytky a pánt vyzerá takto
http://fotoalba.cz/fotky/22834232
http://fotoalba.cz/fotky/22834234
http://fotoalba.cz/fotky/22834233
Krytky sú zapustené aj dovnútra, takže jedine obrezať.
Pokiaľ budeš chcieť vytiahnúť ten mechanizmus - nervať na silu. Opatrne obrezať po bokoch a tú časť, co je v krídle potom už odtrhneš. V krídelku to drží trošku lepšie. Obrezať po bokoch - vyhnúť krídelko na maxa a podrezať zospodu. Je to prilepené veľmi kvalitne - takže ak by si len trhal - roztrhneš krídelko.Servá som zabudol vyfotiť. Tam som na tej rozšírenej časti krídla, čo ide do trupu rozrezak lepenie - trochu nadvihol a obrezal servo po bokoch, protom cez "koreňové rebro" som podrezal servo zospodu.
Spodok / vrch - tak ako leží na stole - Spodok - horná časť krídla - Vrch spodná časť krídla
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od lubo1 »

robotmz píše:servá tam pôjdu zatiaľ pôvodné.
Mám na ceste HXT900 ale tie ideme dávať do TORA 900.
Som rozmýšľal že ktovie či to zaseknutie bolo tým pántom alebo je voľný ten tisíchran na ktoré sa to tam nasúva /neviem ako sa to volá to, čo si mi už menil - žeby prevod?/...
Možno ich bude treba ešte kedy meniť za druhé, ale však to uvidíme asi až časom...

Tie servá sú podobné ako HXT....
Mechanizmus chodil v strede ľahko - u krajov to išlo ztuha. Bowden chodil zdtuha. Takže dohromady to bol problém. Viac som toho včera neurobil - bolo mi strašne zle......
robotmz

#70 Příspěvek od robotmz »

na tej poslednej fotke to položené je to "ústrojenstvo" toho pántu?
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od lubo1 »

robotmz píše:na tej poslednej fotke to položené je to "ústrojenstvo" toho pántu?

Áno.
V tej časti krídla sa tá kovová tyčka otáča na čape a zasahuje až do druhej polovice pántu v krídelku. V tej krídelkovej časti je šikmá drážka.....
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:

Ja by som ho najskôr skúsil zprevádzkovať bez veľkých úprav. Upraviť len to, čo funguje zle. Potom by som ho pár krát preletel, aby si vedel, čo s tým tá úprava urobila a ako sa zmenili letové vlastnosti.....
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od RiMr »

Díky za fotky Lubo! :)
Servo na výškovku jsem vybral toto, mělo by se dát slušně zapustit do směrovky:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... &111Smula11144954
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:. Moc bych nedal za to, že je ten trup i trochu stranově prohnutý. Ale jestli, tak trošičku.

Ja som roviny kontroloval takto:
http://fotoalba.cz/fotky/20214427
Miesto krídla rovnú uhlíkovú trubku. Tú som zaistil gumičkou popod trup. Treba je nataviť kolmo na trup a už môžeš vidieť rovinnosť výškovky s krídlom. U tohto kusu bola na krivo kýlovka. Má odklon v dvoch rovinách. S tým sa už toho moc nedá urobiť, ale aspoň som zrovnal uloženie výškovky a teraz je v rovine s krídlom. Pôvode bola nakrivo.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše:Díky za fotky Lubo! :)
Servo na výškovku jsem vybral toto, mělo by se dát slušně zapustit do směrovky:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... &111Smula11144954

S náhonom výškovky som tiež niečo robil - išlo ztuha, ale už si nepametám čo....
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“