plány na DLG samokřídlo

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
diri
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od diri »

to Ikar: Ako to myslis s tym kolikom? Tiez myslim ze by to pomohlo, ale.... - Ak je samokridlo z EPP a spevnene len paskou a uhlikovymi trubkami tak neviem na com bude ten kolik drzat.

btw: som rad ze ti to lieta, mna to tiez prekvapilo! Na kus polystyrenu je to super....

Este by som sa rad spytal ci by mi niekto vedel poradit aky vplyv ma lomenie (vzopetie) na "plavanie" po vyhodeni. Mam dojem ze tzv hadovitost vzostupneho letu moze byt sposobena prave lomenim kridla pretoze smerovka je podla mna dostatocne velka...
ikar
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od ikar »

to Diri:
Já to mám z olaminovaného styra s páskem uhlíku jako klasické káčko a vlepený kolík. PO hodu to letí nahoru jako střela a stejně i na svahu :) Na našich stránkách pod čarou je na titulní straně a pak str. 3 a 4několik fotek a článků

Jinak žádný problém s vlněním nemám, ale nemá to žádné vzepětí, je to placka. Jen když přitáhnu hodně za výškovku, začne vzduch před sebou jakoby hrnout a poskakovat na něm a to v jakékoliv rychlosti. Lopingy se musí dělat o velikém poloměru.
diri
Kontaktovat uživatele:

to ikar

#63 Příspěvek od diri »

vyzera to pekne! Kolko Ti to vazi? Ake casy bez termiky robis? Tiez mas rozpatie 900? Ja problem s "poskakovanim" nemam. Prudnice sa zrejme odtrhaju plynulejsie - mozno je to povrchom.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od ikar »

JJ rozpětí 900mm a letovku jsem docpal naschvál olovem na 330g. Na klasické DLG to nebylo, protože to nedrží ve vzduchu, tak jsme Poštolky přikrmili. Na svahu jsou jako blesk a krásně adrenalinově nestabilní :)
Jo ono se pozná, že je Poštolka sokolovitý pták. To jsou rychlíci. :lol:
diri
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od diri »

Co myslis tym ze to "nedrzi" vo vzduchu? Ja mam letou vahu okolo 180g a lietam s tym aj termiku na rovine. Som s nim spokojny a uz mam rozrobenu Sondu 2 :) aj ked vysky ani casy sa nedaju porovnavat s F3K.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od ikar »

Je to ohromný rychlík a když to nemá rychlost, tak se propadá. Po hodu je to tak na 2 zatáčky a domů.
Tohle video je ještě s nenakrmenou Poštolkou. S olovem je to ještě mnohem rychlejší.

http://www.youtube.com/watch?v=3uOm8lJKkbo

Pokud chceš vidět i jak taková poštolka loví kameremana tak mrkni tady a zaměř se na ten krásný styrodurový zvuk na konci :lol: Jsem holt jelito, ale ona si moc nevybírá.

http://www.youtube.com/watch?v=KHxrmipq ... re=related
diri
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od diri »

Ta moja tiez lieta podobne rychlo ale vie aj pekne pomaly, bude to tou vahou. Ale mal som na zaciatku trochu problem sa s nou zlietat lebo na rozdiel od klasickej koncepcie sa taketo samokridlo dostava do padu takmer bez varovania...
ikar
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od ikar »

JJ trochu přibrzdíš a jsi o kus níže, ale zase celkem rychle nabere rychlost a vzpamatuje se. Není to jako některá éra, která padnou po křídle a nejdou z toho vytáhnout. Líbí se mi, že je to celkem nerozbitné a nemusím se s tím bát přistávat. A i kdyby, za dva večery a pár korun mám novou.
diri
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od diri »

Tak predvcerom som prvy krat stopoval casy na rovine, vecer, bez termiky. Velmi ma prekvapili lebo maxima sa pohybovali okolo 45-47s. Podla mna to je na polystyrenove samokridlo velmi pekne...

Len ruku uz mam zrelu na amputaciu :)
ikar
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od ikar »

diri píše:Tak predvcerom som prvy krat stopoval casy na rovine, vecer, bez termiky. Velmi ma prekvapili lebo maxima sa pohybovali okolo 45-47s. Podla mna to je na polystyrenove samokridlo velmi pekne...

Len ruku uz mam zrelu na amputaciu :)

Nebo jsi tak šikovný. :lol:
diri
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od diri »

Tak dnes som bol zalietat druhy prototyp samokridla. Tentokrat uz z EPP, potiahnuty paskou. Casy boli v totalnom oleji okolo 35 - 40s. Dufam ze to bude este lepsie. Potvrdilo sa mi to co pisal Ikar, tazisko musi dalej ako 22mm za nabezku.
mat

#72 Příspěvek od mat »

pánové, za celé kléto jsem ALULU neodladil. Nakonec pro samé zalétávání jjsem to dost rozmlátil. I když mám ještě jedny výřezy, tak to vzdávám. Máte někdo na propdej výřezy z kterých se dá postavit opravdu létající DLG samokřídlo. Díky
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
diri
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od diri »

To mas original stavebnicu? Ako si mal tazisko? A preco to nelietalo? Ja budem robit asi par vyrezov z EPP mojho 1-metraka.
mat

#74 Příspěvek od mat »

nechal jsem si vyříznout toto: http://alain.zutter.free.fr/Ailes/salAZ/index.html . Bohužel, ten kdo to řezal špatně pochopil plán a uříznul křídla o něco kratší. Možná je to ten problém. Ale létat jsem to nenaučil. Takže scháním ověřené výřezy a zkušenost kam přesně dátř těžiště. Máš něco?
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
diri
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od diri »

Ja som tiez rezal podla toho SALAZA ale prvy kus bol z extrudaku - ako prototyp. Urobil som tam par zmien, najdes ich v tomto vlakne. Lietalo to super. Druhy kus som urobil s rozpatim 1 m z EPP. Lieta to o cosi lepsie ale az ked som to polepil paskou.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“