Spektrum DX5e
Já měl v setu jen vysílač, přijímač a ten párovací konektor, s tím, že je to už spárované od výrobce.
Ale serva ani vyp. u toho nebyly.
Dál - nic neříkající návod tak nevím jestli musím mít regulátor když loď má dva motory třídy380. Jinak jsou motory bez označení loď je Atlantic Yacht.
Nevím kam se regulátor zapojí a k čemu je. Původní souprava žádný nemá.
Ale serva ani vyp. u toho nebyly.
Dál - nic neříkající návod tak nevím jestli musím mít regulátor když loď má dva motory třídy380. Jinak jsou motory bez označení loď je Atlantic Yacht.
Nevím kam se regulátor zapojí a k čemu je. Původní souprava žádný nemá.
Naposledy upravil(a) Aon dne sob 20.11.2010 15:49, celkem upraveno 2 x.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak budes potrebovat 3 serva, jedno na kormidlo, druhy na naklad a treti na to lano. Pak budes potrebovat obousmernej regulator na motory lodi zapojeny paralelne. Obousmetnej, urcite budes chtit i couvat. Jakej proud regulatoru, to netusim, nejlepsi by bylo zmerit odber z baterie. No a protoze pochybuju, ze existuje obousmernej regl, ze kteryho se da napajet prijimac, tak kabel s vypinacem a baterku. Bacha na konektory serv a vypinace a baterek.
Jirka
Jirka
Jo a na tom přijímači je AILE 2x
takhle
AILE
GEAR
RUDD
ELEV
AILE
THRO
BATT/......
kam se zapojí napájení pri párování, když ten konektor zabere párovací propojka?
Ještě bych chtěl vědět jaký odběr se dá zapojit přímo na přijímač. Myslím jestli tam jde přímo el.motor jako to mám u dvoukanálu. U lodí není nutný regulátor otáček, ty jezdí rovnou naplno.
Dá se někde zjistit kolik je V a A na výstupu přijímače??
takhle
AILE
GEAR
RUDD
ELEV
AILE
THRO
BATT/......
kam se zapojí napájení pri párování, když ten konektor zabere párovací propojka?
Ještě bych chtěl vědět jaký odběr se dá zapojit přímo na přijímač. Myslím jestli tam jde přímo el.motor jako to mám u dvoukanálu. U lodí není nutný regulátor otáček, ty jezdí rovnou naplno.
Dá se někde zjistit kolik je V a A na výstupu přijímače??
Regulator napr. od Dsys, su urcene aj na auta/lode...vystup z reglu ide potom do THROttle.
Pri bindovani sa zapaja akku do kanalu plynu (Thottle), alebo hocikde na volnu poziciu, podmienka je, aby napätie bolo bud z vystupu BEC regla, alebo samostatnym prijimacovym akku - 4x NiMH - t.j.4,8V (prip. 5-clanok 6V), nikdy nie pohonny akku!
Po sparovani sa zapoji regulator na plyn (THROt), serva kormidla na smerovku (RUDD) pripadne na kridelka (AILE)..Ostatne funkcie podla potreby bud na proporcionalny kanal - paku, alebo na prepinac - bude fungovat Zap-Vyp.
Pri bindovani sa zapaja akku do kanalu plynu (Thottle), alebo hocikde na volnu poziciu, podmienka je, aby napätie bolo bud z vystupu BEC regla, alebo samostatnym prijimacovym akku - 4x NiMH - t.j.4,8V (prip. 5-clanok 6V), nikdy nie pohonny akku!
Po sparovani sa zapoji regulator na plyn (THROt), serva kormidla na smerovku (RUDD) pripadne na kridelka (AILE)..Ostatne funkcie podla potreby bud na proporcionalny kanal - paku, alebo na prepinac - bude fungovat Zap-Vyp.
Díky za odpověď. To znamená že motory nemohou být napájeny přímo z přijímače?
Kde bych sehnal nějakou literaturu, schemata atd. Nechápu proč výrobci RC neuvádí vlastnosti výstupů volty/ampéry atd.
Co se stane, když zapojím motor přímo na přijímač?
Jak zjistím co potřebuju za regulátor pro motory třídy 380.
Kde bych sehnal nějakou literaturu, schemata atd. Nechápu proč výrobci RC neuvádí vlastnosti výstupů volty/ampéry atd.
Aon píše:Díky za odpověď. To znamená že motory nemohou být napájeny přímo z přijímače?
Príjmač sa napája napätím 5V a motor sa doň nedá zapojiť.
Modelársky motor žerie vysoký prúd a baterky majú bežne viac voltov ako potrebuje príjmač. Preto tam je regulátor - je pripojený na baterky, spína vysoký prúd do motora, a vyrába z napätia bateriek potrebné napätie 5V pre príjmač a servá.
Z príjmača ide len signál, má zanedbateľný výkon, je to poloha určená časom trvania pulzu (od 1 do 2 milisekundy a opakuje sa 50x za sekundu).
Napájanie serv môže ísť cez príjmač, ale to len prechádza prepojenými konektormi, aby to bolo na jednom kábliku.
Aon,
ve stavu v jakém to máš a při zkušenostech, které s tím zatím máš, to tady takhle nevyřešíš.
Napácháš příliš mnoho škod než to pojede a doma v krabici se Ti budou válet čudlíky, které jsi nakoupil nevhodně. Najdi nějakého zkušenějšího modeláře ve svém okolí, tohle není nijak složité, ale sám to teď nezvládneš.
ve stavu v jakém to máš a při zkušenostech, které s tím zatím máš, to tady takhle nevyřešíš.
Napácháš příliš mnoho škod než to pojede a doma v krabici se Ti budou válet čudlíky, které jsi nakoupil nevhodně. Najdi nějakého zkušenějšího modeláře ve svém okolí, tohle není nijak složité, ale sám to teď nezvládneš.
Zcela určitě máš pravdu. Koupil jsem loĎ dvoukanál 27 MHz. Má dva motory 380 bez kormidla. řídí vypínáním jednoho motoru a rozjezd taky nemá. Prostě sepne hned na plný výkon. Jezdí výborně, ale já ji chci předělat pro mě jako pro rybáře, na zavážení krmení a odtah háčku s vlascem místo nahazování. Prostě kde vyklopí krmení tam uvolní háček s návnadou. Můžu tak chytat uprostřed rybníka kam bych jinak nedohodil.
Tedy dostal jsem se k problému výcekanálu. Rovnou jsem koupil soupravu Spektrum DX5e s přijímačem AR 500. zatím tři serva obyč. 3kg tah (Monza)
Zatím čekám a zbírám zkušenosti a rady než půjdu do dalšího. Zkušený modelář by se hodil. Já bydlím V Praze 4 Na Kamýku, tak kdyby někdo v blízkosti měl náladu tak prosím na qquatro@centrum.cz
Jde jen o zprovoznění elektriky, vše mám nové ještě nezapnuté.
Jinak ta původní souprava 27MHz nemá žádný regulátor. Jen přijímač a v něm dvě rele, vypínač batt a dva motory 380 velmi výkonné. Jen to neumí další funkce. jinak bych to neměnil. Kdo mi pomůže, může si tu 27MHZ i s vysílačem nechat. Na auta stačí. Ta loď je na
http://rckane.cz/rc-lod-atlantic-yacht- ... -1172.html
Zatím díky za rady
Tedy dostal jsem se k problému výcekanálu. Rovnou jsem koupil soupravu Spektrum DX5e s přijímačem AR 500. zatím tři serva obyč. 3kg tah (Monza)
Zatím čekám a zbírám zkušenosti a rady než půjdu do dalšího. Zkušený modelář by se hodil. Já bydlím V Praze 4 Na Kamýku, tak kdyby někdo v blízkosti měl náladu tak prosím na qquatro@centrum.cz
Jde jen o zprovoznění elektriky, vše mám nové ještě nezapnuté.
Jinak ta původní souprava 27MHz nemá žádný regulátor. Jen přijímač a v něm dvě rele, vypínač batt a dva motory 380 velmi výkonné. Jen to neumí další funkce. jinak bych to neměnil. Kdo mi pomůže, může si tu 27MHZ i s vysílačem nechat. Na auta stačí. Ta loď je na
http://rckane.cz/rc-lod-atlantic-yacht- ... -1172.html
Zatím díky za rady
Aon píše:..................Prostě kde vyklopí krmení tam uvolní háček s návnadou. Můžu tak chytat uprostřed rybníka kam bych jinak nedohodil..............
Z Prahy je tady modelářů dost, takže s tím problémem určitě půjde za někým dokráčet.
Ale Aon,
já Ti radit nebudu, protože používat takovou ojebávku na ty nevinné tvory se mi nezdá.
(Představ si, že si přijdeš dát do hospody řízečky a v tom posledním bude háček, za který Tě přitáhnou do kuchyně, naporcují a sežerou)