va-models Pitts z EPP
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Škoda, že jsem toho Pittse neviděl ve vzduchu abych ho mohl porovnat s mým. Musel jsem dříve jet domů. Já tam mám totiž Axi 2217/12, 1380 ot/v s vrtulí Ikarus 9x5 šokflyer.
Myslím, že z krizovek tenhle motor člověka vytáhne dost dobře. Bohužel nemám jiné srovnání a tak si to můžu jen myslet.
O vhodnosti použití spíše nepoužití této vrtule a podobných se to probíralo v jiných vláknech, ale mě to vyhovuje a navíc mě ušetřila dost peněz za zlámaný APC kdybych je tam měl
Ovšem daní za tohle je odběr 29A na plnej plyn a po půl roce jsem musel už na vysílačce nastavit o minutu méně. Když nedělám kraviny tak 12min. v pohodě, ale s kravinama jen 7min.
Myslím, že z krizovek tenhle motor člověka vytáhne dost dobře. Bohužel nemám jiné srovnání a tak si to můžu jen myslet.
O vhodnosti použití spíše nepoužití této vrtule a podobných se to probíralo v jiných vláknech, ale mě to vyhovuje a navíc mě ušetřila dost peněz za zlámaný APC kdybych je tam měl
Ovšem daní za tohle je odběr 29A na plnej plyn a po půl roce jsem musel už na vysílačce nastavit o minutu méně. Když nedělám kraviny tak 12min. v pohodě, ale s kravinama jen 7min.
Co neubrzdíš neukecáš.
Filian píše:Takže tam dám asi ten Turnigi mám s nimi dobré zkušenosti akorát nevím který z těch dvou TR 35-30A 1700kv nebo ten TR35-30C 1100KV můžete poradit dík
Z těchto dvou bych tam dal třetí - Turnigy TR 35-36C 1100kv a zmiňovanou APC-E 11x5,5E s 3S LiPol.
EDIT 35-30C s APC 10x5 mám v Belance 1243mm, 920g a je to tak akorát na maketový let s rezervou pro starty.
Naposledy upravil(a) powder dne ned 13.09.2009 11:30, celkem upraveno 1 x.
Abu píše:Ze ses neozval, mohli jsme si pripit nealkoholickym pivem![]()
Doufam ze ty fotky a videa vystavis casem nekde k nahlednuti (rikal jsem si, kde Petr sehnal tak nadseneho fotografa, ktery misto aby sam sel litat, tak cely den neunavne mackal spoust).
Příště připijem
Přijel jsem hlavně fotit; v kufru čekala Belanka, ale protože je čerstvě po opravě a nejsem si jistý vyosením motoru, tak jsem se rád vymluvil na boční vítr
Fotky už selektuju, videa je přes dvě hodiny, takže zpracování potrvá déle (nejsem příznivcem dlouhých "střiháků").
Filian píše:Ale ten TR35-36 je skoro o 30g těší to už se mi zdá moc rači by jsem tam hodil tu TR 35-30 akorát nevím jestli ten 1700Kv nebo 1100Kv jeden má kolega ve větroni 1300g a letí mu kolmo nahoru
Dej si tam samozřejmě co chceš. Třeba chcíplou kočku.
Já jen říkám, že Pitts váží (až) 750g, pro přebytek výkonu potřebuješ tak 1kg+.
To znamená s vrtulí 11x5,5 na tvrdé 3S (2200mAh) 1,1kg při účinnosti mizerných 63% (= výkon 150W). Říkám jen, že to je (pro mě) málo a nebude to nic namotorovaného, navíc bude motor pracovat na hranici své zatižitelnosti.
Ta čísla nemám vycucaná z prstu. Motor vlastním, mám ho odměřený v laborce.
S 35-36C máš rezervu, těch "pár" gramů uvezeš a pro dodržení těžiště stačí serva dát do ocasu (to má i další výhody). Nehledě na účinnost, která při jinak stejné konfiguraci vzroste nad 70% - takže se i sníží odběr a zvýší výkon (cca 170W).
Navíc zde bude ještě drobná rezerva pro další varianty (větších/rychlejších) vrtulí.
EDIT: BTW já mám (mnohokrát odzkoušené) pravidlo pro první "nástřel" pohonu: Hmotnost letadla / 10 = kategorie hmotnosti motorů (bezkartáčové) ve kterých hledám.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Filian píše:Pot 200w je prý slabý
Kolikrat si ten model videl litat s Pot200 ??
Ja ho provozuju uz 2 roky, s kvalitnima cerstvejma baterkama je vykonu dostatek, odlet z visu kolmo nahoru. Ted, kdyz uz jsou baterky vic nez rok stary, je to uz horsi, ale porad jeste visi a 3 vykruty kolmo nahoru taky da. Na nejake "poletovani a sem tam lopas a vykrut" se staci v teto konfiguraci pohybovat s plynovou pakou max do poloviny.
Jako vykonnejsi variantu nez POT bych videl jedine motor velikosti 3536 (a nejlepe Dualsky nebo nejakou podobnou "lepsi" chinu).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- LosNegros
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem zajel TR35-36C 1100kv.
Vřele ho doporučuju. Měl jsem sice doma jen 10x4,7 SF.
Myslím si, že by byla lepší ta zmiňovaná APC 11x5,5E
Byl to ale fakt neskutečnej hučák. Celou dobu jsem měl rohlík na ksichtě.
Dělalo to neuvěřitelný věci. Je to sice na úkor váhy, ale stojí to za to.
Vřele ho doporučuju. Měl jsem sice doma jen 10x4,7 SF.
Myslím si, že by byla lepší ta zmiňovaná APC 11x5,5E
Byl to ale fakt neskutečnej hučák. Celou dobu jsem měl rohlík na ksichtě.
Dělalo to neuvěřitelný věci. Je to sice na úkor váhy, ale stojí to za to.
EasyStar, Toro900, P51D Mustang - LM,
Pitts 2SCX - VA, Flash - RC Faktory, YAK55 3DProfile - Hyperion
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
- LosNegros
- Kontaktovat uživatele:
Filian píše:Ale ten TR35-36 je skoro o 30g těší to už se mi zdá moc rači by jsem tam hodil tu TR 35-30 akorát nevím jestli ten 1700Kv nebo 1100Kv jeden má kolega ve větroni 1300g a letí mu kolmo nahoru
určitě ten míň otáčkový
EasyStar, Toro900, P51D Mustang - LM,
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád
Všechny v aktivní službě
mám ty kuličky rád