Začátečník si chce zalítat
Myslím, že jsi nevybral špatně. Já mám DX6i a jsem zatím úúplně spokojenej. Jako začátečník oceňuju, hlavně to, že se v ní vůbec vyznám a dokážu ji jednoduše nastavit včetně křivek. Pokud budeš toužit po těch stopkách navázaných na plyn, tak Ti to někdo zdejší upraví za pár stovek.
No až mi jednou nebude stačit (7.kanál u spalováku), tak ji třeba vyměním, ale to určitě nebude letos ani příští rok.
No až mi jednou nebude stačit (7.kanál u spalováku), tak ji třeba vyměním, ale to určitě nebude letos ani příští rok.
Protos, Blade 400, Blade mCX, Spektrum DX7, Phoenix RC
Wasek píše:Kurňa, začínám si připadatr za vola, že jsem vzal radio bez stopek plynu. Toliko reakcí na tuto vychytávku jsem tu před tím, než jsem objednal DX7 nenašel... Tak teď mi nezbývá, než se s tím naučit žít... Protože v nejbližší době neplánuji dalších 7 000 do rádia vrazit
Buď v klidu, ono to není zas tak horký. U běžnýho motoráka jdeš málokdy úplně bez plynu, takže to spojení stopek na plyn není zase takový dogma. Já to mám na DX6i dodělané a jako největší výhodu vidím v tom, že ty stopky potom nemůžu zapomenout zapnout.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
mikvalik píše:Pultovka- rádio máš na pultu zavěšeném popruhy a řídíš palcem a ukazováčkem.
Jestli si ale první koupíš nějaký ten sim, tak pochybuju že k tomu dostaneš pultový "rádio"Ale to je celkem jedno.
A ptal jsi se jaký RC? No záleží jestli chceš jít s nejnovějšími trendy, a sice 2.4GHz, nebo by ti vyhovovalo 35/40MHz. A taky podle peněz.
Já osobně bych se ale vyhnul DX6i. Nepříjde mi tak skvělá, na to kolik se tu o ní píše. A o pár řádek výš jsem se dozvěděl že namá ani stopky! No na co takový rádio potom je?
![]()
![]()
Podívej se třeba na rcm-pelikan.cz Tam si něco o těch RC přečti at si uděláš trochu představu nejen o ceně. A dočteš se tam i jaký jsou mody
DX6i samozrejme stopky ma. ale ne na plynu... ale jde do toho pridelat udelatko a pak mi i stopky na plynu. resilo se to hooodne tady na foru
- Wasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem hledal a to udělátko je řešené tady na fóru, ale bohužel to je na Dx6i. Takže na Dx7 si to prostě budu zapínat ručně, hold budu zkoušet svoji paměť.... No uvidíme... Btw. vlákno s tou úprvou
Multiplex Easy Star
Multiplex Mentor - neustále opravován...
Spektrum DX7
Spektrum DX7
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem vloni začal (znova po 30-ti letech) s EasyStarem (na radu ukušeného kamráda-modeláře) a s DX7-kou. Dobře mi poradil a naučil jsem se s tím jakš-takš poletovat ve vzduchu a i přistát tak, že jsem ho nerozbil...naopak mi uletěl !!! Postavil jsem druhého a ten je taky zatím bez šrámu. Mezitím jsem postavil dvě skoro-makety dvojplochů a ty visí na stěně. Je mi jasné, že ještě dlooooouho s nima nepoletím, nebo aspoň já ne.
Včera jsem si pořídil simulátor RC System s FMS za 690,-Kč a začal trénovat...vřele všem doporučuji začít i s tímhle jednoduchým simulátorem!!! Je to dost dřina a hlavně nic fyzicky nerobiješ (maximálně vzteky ten ovladač...) a dost se na tom dá naučit. EasyStar se dá stáhnout na netu a i dokonce verze s křidélky. A až s tím odstartuješ a hladce přistaneš, tak si uvědomíš, kolik času a peněz jsi ušetřil. Ale komu není radno, tomu není pomoci...
P.S. Vloni jsem v Bohuňovicích viděl na vlastní oči debila, který se díval na pilota, co lítal se stíhačkou (tuším L-39 s turbínou) a když přistál, zeptal se ho, co ten model stojí komplet i s rádiem. Částka o něco převyčovala 100 litrů...ten blb přišel za chvilku, v ruce balík peněz a že to bere. Řekl, že sice nikdy v životě s ničím nelítal, tak buďto to rozseká a nebo si to pověsí do kanceláře.... No jsou lidé různé...
Včera jsem si pořídil simulátor RC System s FMS za 690,-Kč a začal trénovat...vřele všem doporučuji začít i s tímhle jednoduchým simulátorem!!! Je to dost dřina a hlavně nic fyzicky nerobiješ (maximálně vzteky ten ovladač...) a dost se na tom dá naučit. EasyStar se dá stáhnout na netu a i dokonce verze s křidélky. A až s tím odstartuješ a hladce přistaneš, tak si uvědomíš, kolik času a peněz jsi ušetřil. Ale komu není radno, tomu není pomoci...
P.S. Vloni jsem v Bohuňovicích viděl na vlastní oči debila, který se díval na pilota, co lítal se stíhačkou (tuším L-39 s turbínou) a když přistál, zeptal se ho, co ten model stojí komplet i s rádiem. Částka o něco převyčovala 100 litrů...ten blb přišel za chvilku, v ruce balík peněz a že to bere. Řekl, že sice nikdy v životě s ničím nelítal, tak buďto to rozseká a nebo si to pověsí do kanceláře.... No jsou lidé různé...
- Wasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak to máme skoro stejné začátky... Já to sice začínám úplně, ale výběr Dx7 a Easy Star je naprosto totžný... Teď mi to vysí na poště a čekám na pondělí jak na smilování boží... Snad to o víkendu dám v pohodě dohromady... A pak to nějak zkusím nastavit, případně někoho poprosit, jestli by se mi na to nepodíval 
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
Spektrum DX7
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
WASEK: Já si myslím, že jsi si vybral dobře a budeš mít radost z lítání. A určitě se nebudu mylit, když tvrdím, že ta DX7-ka ti vydrží hodně roků, než využiješ všechny možnosti, které nabízí. Znám několik starých modelářů, kteří prodali stará FM rádia s daleko více kanály a koupili si DX7-ku a jsou maximálně spokojení! A mimo jiné také proto, že už se nechodí prát o kolíky na letišti a nebojí se blbců, co příjedou na letiště, vybalí éro a zapnou vysílač...a pak se strašně diví, že jim někdo vynadá a vykope je z letiště.
- Wasek
- Kontaktovat uživatele:
Mezi náma, přiznám se, že osobně jsem se taky bál toho FM... Začínám s tím a žádné takové návyky nemám vypěstované, tak bych nerad něomu sestřelil éro... Takhle jsem rád, že když budu létat, nikoho tím neohrozím. Jen sebe a své nervy, které budou při každém střemhlavém pádu vyšponované jak.... , tap 220 a spocenej až na prde** 
Multiplex Easy Star
Spektrum DX7
Spektrum DX7
Pucmeloud píše:P.S. Vloni jsem v Bohuňovicích viděl na vlastní oči debila, který se díval na pilota, co lítal se stíhačkou (tuším L-39 s turbínou) a když přistál, zeptal se ho, co ten model stojí komplet i s rádiem. Částka o něco převyčovala 100 litrů...ten blb přišel za chvilku, v ruce balík peněz a že to bere. Řekl, že sice nikdy v životě s ničím nelítal, tak buďto to rozseká a nebo si to pověsí do kanceláře.... No jsou lidé různé...
To si delas srandu ne?