elektropohon na 1,8m akrobat

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Mirek12 »

jak se znám a lepil bych takové ero tak bych na lepidle nešetříl a sakra by to nabralo na váze :lol: :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od LV »

Specimen píše:LV:
Mám s touto velikostí modelů nulové zkušenosti, takže jsou ty moje kalkulace možná zcestné. Ale pak nerozumím tomu, kde by ta hmotnost měla naskočit??? Každá rada je proto vítána ...

Kdyby byl výpočet hmotnosti opravdu reálný, je ta kalkulace pohonu OK?

Buďto postavíš EPP halolet s rozpätím 2m a bude to pod 5 kíl, alebo postavíš lietadlo a bude to nad 5 kíl
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Specimen

#63 Příspěvek od Specimen »

LV:
Jinými slovy říkáš, že při dostatečně pevné konstrukci to prostě musí přes 5kg vylézt?
JMalik

#64 Příspěvek od JMalik »

Specimen píše:LV:
Jinými slovy říkáš, že při dostatečně pevné konstrukci to prostě musí přes 5kg vylézt?

Ano
Specimen

#65 Příspěvek od Specimen »

Chjo ... a to jsem si myslel, že konstukce je víc než v pohodě a že budu řešit jen motor / regl / aku ... :roll:

Už začínám mít pocit, že k připravenému 6S 5000mAh dokoupím ještě 2S nebo 3S a půjdou do série .... ale to už bude taky na jinej motor a tím pádem jsem u úplně jiného pohonu ...
LV
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od LV »

Specimen píše:Chjo ... a to jsem si myslel, že konstukce je víc než v pohodě a že budu řešit jen motor / regl / aku ... :roll:

Už začínám mít pocit, že k připravenému 6S 5000mAh dokoupím ještě 2S nebo 3S a půjdou do série .... ale to už bude taky na jinej motor a tím pádem jsem u úplně jiného pohonu ...

Obrázek
www.elektromodely.sk
Specimen

#67 Příspěvek od Specimen »

no jooooo ... já vím, že jsi mi to říkal už před ....

ale stejně mám nutkání ten experiment provést. A především jsem zvědavej na tu výslednou reálnou hmotnost!
LV
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od LV »

Specimen píše:no jooooo ... já vím, že jsi mi to říkal už před ....

ale stejně mám nutkání ten experiment provést. A především jsem zvědavej na tu výslednou reálnou hmotnost!

Držím palce
www.elektromodely.sk
liborius
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od liborius »

zaujalo ma video su-29 140e od sebarta s axikom 5320/18......zacal som uvazovat nad tymto setupom:

vaha prazdneho modelu: 2450g (vratane vsetkych drobnosti, ako su paky, srubky...)
motor Axi 5320/18: 495g
regulator Basic Opto 100A-7 (satria) - 165g
baterky lipol 6S zippy 5000mAh: 754g
serva: 280g (pripadne 228g)
prijimac QPCM hitec: 36g
vrtula + kuzel: cca 150g
NIMH na serva: 175g

celkova hmotnost: 4505g s variantou tazsich serv - nepredpokladam uz nejake extremne zvysenie hmotnosti.....v tom pripade by tento setup mohol byt vcelku dostupny a realny
ak sa zmestim do hmonosti 4650g ako je uvdene vo videu, tak by to snad slo, na tom videu mal model celkom slusny vykon, ktory predpokladam ze by mi stacil...

mate niekto skusenosti s tymto motorom? jedna sa o to, ze je stavany len na 6S lipol, takze usudzujem, ze na tych 6 lipol by mal mat maximalny vykon teda so spravnou vrtulou a vtedy by mal utiahnut akrobata s max. hmotnostou 5,5kg....
prosim zhodnotte

zacinam smerovat k tejto moznosti, pretoze vsetko je dostupne v SR a CR.....z hobbycity to uz bude pravdepodobne problem, ked nam idu zaviest CLO nad 150 euro a dph nad 22 euro....preto hladam moznosti samozrejme co najmensej vahy a najvyssieho vykonu a hlavne co najmenej financii.....

bude teda tento setup realny v mojom pripade?
Specimen

#70 Příspěvek od Specimen »

Kdyz pouzijes 2S A123 1100mAh na serva tak usetris dalsich cca 100g proti tvemu rozpoctu. Je to snad uz vice nez overene reseni (LV to jiste rad potvrdi ... )
Ten Axik je na 6S staveny. Vidim tam mozne drobne komplikace u tvrdosti baterek (6S 5000 Kokam bude asi troochu tvrdsi nez 6S 5000 Zippy). Ja jsem to kalkuloval "aspon" se Zippy-H.

Pokud bude sedet ta kalkulace hmotnosti tak nevidim duvod proc by ten pohon nemel byt optimalni. U meho Staudachera je to stejne - jen mi stale vsichni naznacuji, ze se pod 5kg nedostanu. U tveho (predpokladam) ARF asi dokazes vyslednou hmotnost lepe odhadnout. Navic mas o trochu mensi velikost modelu ...
liborius
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od liborius »

ja som ratal na serva nimh nejake 2000mAh, lebo ani neviem aka kapacita by mala byt....ale nebranim sa A123 na serva. lipol baterky som dal tieto, lebo som ich nasiel v hobbyarene za celkom slusnu cenu. tie baterky pripadne poriesim este, resp si necham poradit. takze radsi zohnat baterky 25C?

ja mam model ARF, ako sa pise, je na 90% hotovy a vsetko ostatne prislusenstvo je zabalene v sacikoch, takze som odvazil vsetko a vyslo mi to na 2450g.

Specimen: pisal si tusim, ze baterky uz mas, mam pocit ze 6S 5000mAh, kde si ich zohnal? hobbycity?
Specimen

#72 Příspěvek od Specimen »

Nevim co mas za serva, kolik bero a kolik letu s tim chces udelat. Ja mam 5 digitalu a mely by mi ty A123 1100mAh stacit bezpecne na 4 - 5 letu (vic pri jednom vyjezdu na letiste stejne urcite nepoletim)
Zippy-H jsem sehnal na Hobbycity. A neni vyloucene ze jeste pred jejich usazenim do modelu budou na prodej :-) (pokud to bude vypadat ze ta moje letova hmotnost fakt vyleze na 5kg a vice - musel bych pak resit vice clanku nez 6S)
liborius
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od liborius »

ja uvazujem serva analogove s kovovymi prevodmi a sice Power HD 6001MG 4x a 1x Power HD 9001MG. tiez mi bude stacit, ked to vyzdri na jeden vyjazd na take dva lety...viac letov asi ne, kedze neplanujem mat dve sady bateriek......medzi dobitim polietam s niecim mensim.......
LV
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od LV »

Specimen píše:Nevim co mas za serva, kolik bero a kolik letu s tim chces udelat. Ja mam 5 digitalu a mely by mi ty A123 1100mAh stacit bezpecne na 4 - 5 letu (

ja dobíjam po 4 letoch cca 600 mAh. V Katane má 5ks digitály 10kg
www.elektromodely.sk
JMalik

#75 Příspěvek od JMalik »

liborius píše:zaujalo ma video su-29 140e od sebarta s axikom 5320/18......zacal som uvazovat nad tymto setupom:

vaha prazdneho modelu: 2450g (vratane vsetkych drobnosti, ako su paky, srubky...)
motor Axi 5320/18: 495g
regulator Basic Opto 100A-7 (satria) - 165g
baterky lipol 6S zippy 5000mAh: 754g
serva: 280g (pripadne 228g)
prijimac QPCM hitec: 36g
vrtula + kuzel: cca 150g
NIMH na serva: 175g

celkova hmotnost: 4505g s variantou tazsich serv - nepredpokladam uz nejake extremne zvysenie hmotnosti.....v tom pripade by tento setup mohol byt vcelku dostupny a realny
ak sa zmestim do hmonosti 4650g ako je uvdene vo videu, tak by to snad slo, na tom videu mal model celkom slusny vykon, ktory predpokladam ze by mi stacil...

mate niekto skusenosti s tymto motorom? jedna sa o to, ze je stavany len na 6S lipol, takze usudzujem, ze na tych 6 lipol by mal mat maximalny vykon teda so spravnou vrtulou a vtedy by mal utiahnut akrobata s max. hmotnostou 5,5kg....
prosim zhodnotte

zacinam smerovat k tejto moznosti, pretoze vsetko je dostupne v SR a CR.....z hobbycity to uz bude pravdepodobne problem, ked nam idu zaviest CLO nad 150 euro a dph nad 22 euro....preto hladam moznosti samozrejme co najmensej vahy a najvyssieho vykonu a hlavne co najmenej financii.....

bude teda tento setup realny v mojom pripade?

K té vypočtené hmotnosti přidej 200g (třeba vzduch v trupu), ať nejsi v závěru zklamaný. Tohle osazení je jistota, že to poletí jak má. Jenom bych nedával ( v žádném případě) ty NiMh.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“