Luzr píše:Motor je standardní ze stavebnice a vyosení je tam od výrobce (klasika doprava dolů), takže tam bych problém hledal až nakonec.
Tam problém hledej v první řadě.. Pokud máš těžiště a trimy v pohodě na klouzavý let, motorový let doladíš jen úpravou vyosení motoru. BTW z celé řady stavebnic, které mi prošly rukama, jsem nemusel na vyosení motoru sáhnout u jediné. Stačí změnit vrtuli a všechno je jinak .
To ze je motor nejak vyosen od vyrobce jeste vubec neznamena ze je vyosen spravne. Pokud je chovani v kluzu uspokojive a dive test taky (tzn pokracuje po primce dolu a zhruba za 5-6s vybere do vodorovneho letu, ne driv!), tak bych na teziste nesahal a resil bych to vyosenim motoru vic dolu.
Teď jsem ještě trochu googloval a našel jsem několik referencí o tom jak je potřeba u různých větroňů při stoupání potlačovat... a že to nemá cenu řešit.
Tak možná jen přidám mix motor-výškovka... Motorová přepážka je vlepená a nějak si nedovedu představit jak bych to vyosení realizoval...
OT: tak nějak se snažím nutit svoje spolupracovníky, aby ten čas, který obvykle věnují zdůvodnění v čem je problém a PROČ to nejde udělat, věnovali raději přemýšlení JAK to udělat, výsledkem je obvykle vyřešený problém .
Ahoj s tím vyosením u tohohle éra asi podložka nepomůže lože obepíná motor a to tak že s minimální vůlí jakékoli vyosení nepřichází v uvahu jedině s celým lože tj.tu ubrat elapor a tu zase přidat skrátka nic moc práce o nějaké přesnosti nemluvě spíš pokus omyl ale jak se říká všechno jde když se cce jen chcíplá koza ne.
Apropo spíš řeším že s tříčlánkem a dodanou vrtulí 9x6"si to bere nějakých ubohých 20 ampér na to že je to motor na 2S tak sem čekal o dost víc mimochodem tahle vrtule je psaná u verze motoru 3S asi skusím jinou vrtuli a pak budu laborovat s tím vyosením motoru až budu spokojený s tahem
PATE:
to budes mit asi spis nakou slabou baterku. Se starsi baterkou tp bralo tak do 30 amper, pak s novym 3-clankem polyquest to s vrtuli 9x6 bere na zemi skoro 40 amper. A kdyz jsem ten motor zkousel v jinym eru, s pevnou vrtuli APC E 9x6, bylo to podobny, pak s novou baterkou Hyperion to prekvapive dalo pres 50 amper. I s vrtuli 8x6 to porad dalo s tou posledni baterkou skoro 40 amper.
Takze na baterce zalezi docela dost.