PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Ad prehrivani regulatoru:
Znovu potvrzuju, ze dodany regulator byl dost poddimenzovany. Dnes jsem regl vymenil za jeden noname z vrtulniku, prenastavil na letadlo a nemam zadny problem, let 8 minut (jen testovaci, ero vydrzi dyl) pri ostrem vetru, vetsina casu na 3/4 plynu az plny plyn. Noname regl je na 30A a po pristani je temer neznatelne vlazny. Myslim, ze 20A by bylo do Cessny akorat. Dodavanych 10A je nesmysl.
Mala poznamecka - s vymenenym reglem se mi zda, ze jeste o neco stoupnul vykon.
Znovu potvrzuju, ze dodany regulator byl dost poddimenzovany. Dnes jsem regl vymenil za jeden noname z vrtulniku, prenastavil na letadlo a nemam zadny problem, let 8 minut (jen testovaci, ero vydrzi dyl) pri ostrem vetru, vetsina casu na 3/4 plynu az plny plyn. Noname regl je na 30A a po pristani je temer neznatelne vlazny. Myslim, ze 20A by bylo do Cessny akorat. Dodavanych 10A je nesmysl.
scarabeus píše:Ad prehrivani regulatoru:
No mě mrzí, že jsem to taky tak neudělal a dal to na reklamaci. Už to tam mám skoro měsíc. U Pelikána mi přijde že vůbec nefungují. Je to druhá reklamace u nich co se mi takhle táhne. Každopádně už jsem z takhle levnýho setu vyléčenej.
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
jamel píše:No mě mrzí, že jsem to taky tak neudělal a dal to na reklamaci. Už to tam mám skoro měsíc. U Pelikána mi přijde že vůbec nefungují. Je to druhá reklamace u nich co se mi takhle táhne. Každopádně už jsem z takhle levnýho setu vyléčenej.
Ja marne cekam na odezvu po emailu, asi se dozvim kulovy ohledne motoru. Uz jsem objednal ale dva cinsky za par supu, zkusim je pak pomerit, jake maji parametry, ale az mi prijde E-logger od Congu
No a ze levnej set - az na ten regulator jsem spokojenej, za 3000 nemuze chtit clovek zazraky
scarabeus píše:No a ze levnej set - az na ten regulator jsem spokojenej, za 3000 nemuze chtit clovek zazraky
Ale jo za ty prachy je to docela pěkný letadlo. Jenom myslim, že kdyby to bylo třeba o 1000kč dražší a byly tam kvalitnější komponenty tak by to bylo lepší.
Já bych neřekl, že jsou tam komponenty vyloženě šmejd, ale uznávám, že regler je poddimenzovaný. Na druhou stranu není problém koupit si za pár stokorun čínský regler pro větší proud (18-20A) a tento 10A si schovat pro jiný model s menším odběrem. Pokud člověka modelařina chytne, bude se po jiném modelu brzy poohlížet. Jinak rozdíl ceny za silnější regulátor bude do 200 Kč a je možné, že se brzy objeví inovovaný set s novým regulátorem 
stanos píše:Já bych neřekl, že jsou tam komponenty vyloženě šmejd, ale uznávám, že regler je poddimenzovaný. Na druhou stranu není problém koupit si za pár stokorun čínský regler pro větší proud (18-20A) a tento 10A si schovat pro jiný model s menším odběrem. Pokud člověka modelařina chytne, bude se po jiném modelu brzy poohlížet. Jinak rozdíl ceny za silnější regulátor bude do 200 Kč a je možné, že se brzy objeví inovovaný set s novým regulátorem
Pravdu dis, vcera jsem objednal Turnigy 18A a hodim ho tam misto onoho 30A, ktery je opravdu zbytecny
Kdyby byl ale Pelikan co k cemu, tak se k tomu problemu postavi celem a komunikuje, vysvetli. To mne i mnohym dalsim chybi. Nereaguje respektive ignoruje emaily. Motor je stale jedna velka hadanka, info nedohledatelne.
Ahoj,jako úplný začátečník s létáním mohu z vlastní zkušenosti jen potvrdit vše co jsem si přečetl o Cessně od Pelikána.Takže jen pro úplnost. Nastavení ovládání i trimování je jednoduché i pro začátečníka.Opravdu jen bacha na vyčnívající páčky trimů-snadno se o ně zavadí a éro jde k zemi…. V motoru se mi po pádu ohnula hřídel,dá se ale vyrobit z podvozkového drátu 3mm což jsem také udělal,pelikán ji nemá...Vzpěry křídel snadno prasknou zrovna jako vrtule pokud přistanete do trávy s nebo roští ve větší rychlosti nebo i bez podvozku a s roztočenou vrtulí. Jdou snadno vyrobit ze stahovací elektrikářské pásky-pár vás tak přijde na 12 Kč místo 50 korun za origo a hlavně příště už vydrží.Těžiště opravdu není potřeba moc řešit.Jako úplnému nekňubovi co o létání nic nevěděl a mnoho zatím asi neví mi prodali druhou Lipolku abych se nenudil při nabíjení a jen střídal zdroje v letadlu když vše nerosflákám po prvním letu-chyba byla v tom,že se jiná baterie nevešla do trupu(podle prodavače jistojistě měla,originální neměl…).No poradil jsem si a přimotal jsem baterii lepenkou ze spodu na trup a vyzkoušel si tím i změnu těžiště.Opravdu se toho moc neděje když těžiště není přesně v místě jak udává návod a alespoň jsem si tím vyzkoušel jak se změní chování letadla přávě při malé změně těžiště.Ještě se mi vyskytnul problém vypínání motoru při maximálních otáčkách kdy regulátor ještě nemohl být přehřátý ale závada byla prostá-špatný(volný)konektor připojené baterie-oprava jednoduchá… Takže závěrem bych i přes malé potíže Cessnu jako první model doporučil(zvládl jsem ji i já bez někoho kdo by mi poradil),létá i plachtí i bez motoru myslím dobře a já se naučil ovládat letadlo za cca 500 Kč škod při pádech:-)(1křídlo,2kryty motoru,2 vrtule-původní jsem nahradil GWS 8x4 a i régl se pak nepřetěžoval,lepidlo Uhupor,lepenka).Cessnu jsem po 2 měsících prodal a přemýšlím co dalšího,jakou vysílačku,jaké letadlo-akrobatického větroně na svah-elektrolet Mám na vše limit tak do 12000 Kč abych ještě mohl dělat jiného koníčka který se s létáním výborně doplňuje.No a myslím,že bych rád létal na 2,4Ghz abych neřešil,že někomu sfouknu éro nebo se stane to samé mě!Prostě mě to létání chytlo:-) Mazáci poraďte něco
Marťák
- jedelsky
- Kontaktovat uživatele:
Walhalla píše:jedelsky píše:-------------------------------------------------------------------------------------
Moje modely:http://galerie.rcserver.cz/index.php
sice trochu offtopic.. ale to "tvoje modely", ktere odkazuje do rootu rcserveru...to jako ze vsechny odely co tam jsou jsou tvoje?
-------------------------------------------------------------------------------------tak to sorry až pak jsem zjistil že to je všeobecné
scarabeus píše:Hod sem foto, aby nevypadal uplne stejne jako ten, co mi vypinal)) Cert vi, co tam jsou schopni dat
Teť nemám možnost to nafotit, ale ten původní regl byl v modrý smršťovačce a tenhle je v průhledný a rozměrově je myslím trochu menší.
já mám v cesně od skyartec motor 1530Kv. Již jsem ho nahradil kvůli dřívější havárii motorem 1800Kv a max 18A. Dal jse mmu vrtuli s menším stoupáním 8x4 a je to v pohodě. Osičky tam pasujou s pojezdů CD romek. Určitě každý nějakou doma najde. Sice nemá drážku na zajištění segrovkou ale motor nemá větší tah než je síla potřebná k odtrhnutí od síly kterou drží magnety. Jinými slovy nestane se, že by rotor za letu opustil letadlo... Na osičku jsm až k tělesu motoru ,,dorazil,, kužel a ta kse nemá ani při pádu co uhnout...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz