Multiplex Royal EVO 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
OldaS
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od OldaS »

lubo1 píše:Menu Servo Servo Assignn
1 -Delta
2 Ailreon+
3- Throttle
4- Rudder
5- SMEROV+
6 -Spoiler
7- Motor+
8- Flap
9 - L. Gear

To žiješ v těžkém omylu
1 -Delta = MIX
2 Ailreon+= MIX
3- Throttle = to není MIX ale control
4- Rudder = to není MIX ale control
5- SMEROV+= MIX
6 -Spoiler = to není MIX ale control
7- Motor+ = MIX
8- Flap = to není MIX ale control
9 - L. Gear = to není MIX ale control

Máš přiřazené jenom 4 mixy.
Naposledy upravil(a) OldaS dne pon 02.05.2011 23:07, celkem upraveno 1 x.
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od lubo1 »

OldaS píše:To žiješ v těžkém omylu
1 -Delta = MIX
2 Ailreon+= MIX
3- Throttle = to není MIX ale control
4- Rudder = to není MIX ale control
.....

Pravdu máš.... To som si neuvedomil....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
coro

#63 Příspěvek od coro »

OldaS píše:...V EVO jde přiřazovat mixy na střídačku (např. křídélka) a při každém přiřazení se otáčí smysl výchylky. Je jenom potřeba zachovat to že se přiřadí v např. všechny levé a pak všechny pravé serva.
...

Ale aj toto je nepresné,
- netreba ich priradzovať najprv ľavé a až potom pravé, normálne to funguje aj keď sa priradí 1-lavé krídelko, 2-pravé krídelko, 3-ľavý motýl, 4-pravý motýl ALE tretie priradenie 5-MOTý JE ZNOVU ĽAVÝ a až 6-motýl je znovu pravý atď atď.
- A otáča to zmysel vstupnej hodnoty do mixu a aj to len pre vstupy (controls) ktoré podľa názvu rozozná ako hore-dole (to sú tie čo treba obracať, napr klapky či výškovka) a aj to obracia len v mixoch ktoré majú v názve krivky "2"- two directions.

To že na servo sa dá priradiť rovno "control" ako napríklad plyn, a to že pre párové funkcie sa použije len jeden mix, znamená že tých 5 mixov normálne stačí pre EVO/PRO 9.
Možno pri 12 a 16 servových verziách EVO/PRO to môže už začínať byť málo.
bitovod

Re: Multiplex Royal EVO 9

#64 Příspěvek od bitovod »

Tak jsem si dneska u EVO 9 trochu naběhnul - chtěl jsem zalítnout letadlo po opravě, prakticky nový zálet, všechno bylo jinak. Tak jsem si říkal, že bych si na nějaký přepínač tak nějak pro jistotu přidal expa. OK, zalezu do menu (herdek, teď nevím do kterého - do stejného, jako jsou D/R), naklikal jsem tam 50%. OK, zalezu do setupu, jakože bych v šabloně modelu přiřadil pro expa přepínač - a helo ho, ono nic, v přiřazení přepínačů jsou vidět ty D/R, ale expo nee.

Já je doteď na ničem nepoužíval, tak mě to trochu překvapilo. Zatím jsem všechno, co jsem si vymyslel, na EVO naklikal i na poli, ale tohle ne. To se fakt nedá vypnout a je to nafurt?

V tuhle chvíli je to už jedno, v průběhu záletu po opravě to letadlo prakticky přestalo existovat (vylomila se spojka křídla, asi prasklina, kterou jsem přehlídnul viz zde), ale třeba pro příště.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
OldaS
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od OldaS »

Expo je svázáno s letovými režimy, D/R se dá přepínat samostatně. Dá se to samozřejmě nastavit i tak aby se i D/R měnilo s letovým režimem.
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
bitovod

#66 Příspěvek od bitovod »

Mám dojem, že ačkoli tři režimy jsem tam napípané měl, u expa se mi číslíčko režimo nezobrazovalo, ráno na to kouknu. Není to rozdíl mezi EVO a Pro?

Jak jsem psal - doteď mi expo nechybělo, takže jsem v tomhle oboru neexperimentoval, ale chtěl jsem jen "pro sichr" expa na přepínač. Jestli to nejde, přežiju to.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Louda

#67 Příspěvek od Louda »

bitovod píše:Mám dojem, že ačkoli tři režimy jsem tam napípané měl, u expa se mi číslíčko režimo nezobrazovalo, ráno na to kouknu. Není to rozdíl mezi EVO a Pro?

Pokud se dobře pamatuji tak změna přišla s Evo PRO , původní Evo možno nastavení expa pro jednotlivé letové režimy nemělo. Jelikož už Evo nějakou dobu nemám nevím sekterou verzí software se to lámalo.
OldaS
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od OldaS »

bitovod píše:Není to rozdíl mezi EVO a Pro?

To je dost pravděpodobné.

Já jsem svoje EVO hned po pořízení poslal do německa na upgrade na verzi Pro. Stačí vysílač dopravit do RCM-Pelikán. Zbytek zařídí oni. Stojí to jenom poštovné do a z RCM nebo se tam musíš stavit osobně pak je to zcela gratis. Upgrade doporučuji.
bitovod

#69 Příspěvek od bitovod »

Měl bych ještě jeden dotaz:

Dneska mě málem učesal motor, tak bych si rád nastavil "bezpečnostní vypínač" na motor, ideálně na přepínač J (dvoupolohový, vpravo nad plynem při Modu 1, jestli se nepletu) a nějak se v tom dneska ztrácím.

Tedy jde o to, aby přepínač v jedné poloze "přepsal" hodnotu plynu na 0% bez možnosti přidat plyn kniplem, v druhé poloze by plyn normálně proporcionálně fungoval. Současně s tím bych (tímtéž přepínačem, mám nastaveno na J) spouštěl letové stopky - jen orientační čas ve vzduchu, často se mi stává, že je při startu neklapnu a tím blokováním motoru bych se k tomu donutil celkem snadno (a jestli mi to napočítá o deset vteřin víc nebo míň je mi u celkem jedno).

Nějak se mi nedaří, nakopnete mne někdo správným směrem?

Díky. Bit
coro

#70 Příspěvek od coro »

Najednoduchšie je v nastavení vysielača - ovládacích prvkov - prepínačov priradiť ten prepínač funkcii Throtle Cut. Bude platiť pre všetky modely..
bitovod

#71 Příspěvek od bitovod »

coro píše:Najednoduchšie je v nastavení vysielača - ovládacích prvkov - prepínačov priradiť ten prepínač funkcii Throtle Cut. Bude platiť pre všetky modely..

Já tušil, že to jde nějak jednoduše. Přes T.Cut je to v pohodě a funkční, já se to pořád snažil nějak mixovat a nedobíral jsem se rozumného výsledku, díky moc.
vodvi

#72 Příspěvek od vodvi »

Ahoj "Evíci" , je mezi vama někdo,kdo přehrával novější verzi FW na starší?(3.41 na 2.52,nebo2.62).Jsou s tím nějaké komplikace?
Nějak nemám odvahu se do toho pustit...
coro

#73 Příspěvek od coro »

ja, skúsil som v3.30 že či mi naozaj nebude fungovať starý FM 40MHz modul, a naozaj... :)
Vtedy ešte nebola v2.62 pribalená k novšiemu, a nedovolilo ju to nahrať "normálne" - ponúka to len novšie. Musel som premenovať súbor na názov novšieho (presne toho ktorý mal 3.30). Trochu nejasné bolo, že kde je schovaná anglická verzia, ja som dal DE/EN. Tak ani neviem či teraz to je inak, čítal som že ano ale detaily neviem.
Inak 2.52 či koľko to presne bolo, nemám archivovaný, ale nevnímam to ako problém a na v2.62 fungujem normálne.
vodvi

#74 Příspěvek od vodvi »

coro...Musel som premenovať súbor na názov novšieho (presne toho ktorý mal 3.30). ...

To jsi přepsal to číslo souboru z 2.52 na 3.30???

Stáhnul jsem si Data Manager a tam jsou všechny verze(myslím od verze 2...po 3,41) pro Tx 7 až 16.
Musím se v tom ještě pohrabat.
Jinak jsem se ještě dočet,že když se vezme signál z konektoru DIN (učitel/žák)na zadní straně deskyTx,tak ani nevadí,že je tam verze 3...Tam se PPM generuje.(Jen se musí letovat na desku a to se mi moc nechce...)
coro

#75 Příspěvek od coro »

vodvi píše:coro... To jsi přepsal to číslo souboru z 2.52 na 3.30???

Ano vtedy to bolo tak. (ale v2.62).
Neviem ako to je presne dávno, ale je to dávno.
Ak to je teraz už normálne - ok, super. Ale pýtal sa na reálnu skúsenosť.
Aby bolo jasné - bol to postup ktorý bol popísaný na nete,
nerobil som pokusy s cieľom zničiť si vysielač.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“