Vákuovanie krídla

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
crazy nemo

#61 Příspěvek od crazy nemo »

epoxid1 napsal:
já myslím že ano. Mám známou a ta je používá na oblečení. A vážně je to pořád vycuclí i po zimě. Nechce to někdo zkusit?

zkoušeli jsme ale opravdu to nejde.....

taky jsem zkoušel a je to sázka do loterie povedlo se tak 1 ze 4 pokusů
ikar
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od ikar »

no leda tužšší (silnější) folií.. ale o to tam bude muset být více epoxidu... polystyrenový křídla sou prostě křivý to je vlastnost... a myslim že to ničemu nevadí. Teda ne nějak zásadně. A rozhodně to nezačne lítat líp to je o prstech!!.. :)

Mám zkušenost, že čím více epoxidu,tím větší hrboly. Napadlo mne nahradit vatelín látkou, třeba flanelem. Jednak nevím kde bych vzal tužší fólii a jednak by se asi špatně udělala náběžka a konce křídel.
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od GWSka »

tak na křídla používám pytelna mrtvoli. podle mího je tak akurát tlustej že udělá krásnou náběžku i odtokovku. Skoušel jsem i celofán, ale není to to nejlepší, strašně se protahuje a krabatí se.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od ikar »

GWSka píše:tak na křídla používám pytelna mrtvoli. podle mího je tak akurát tlustej že udělá krásnou náběžku i odtokovku. Skoušel jsem i celofán, ale není to to nejlepší, strašně se protahuje a krabatí se.

To musíš mít ale ještě více hrbaté, ne? Je to poměrně měkké. Já používám slídové fólie z papíráku a slepuju A4 páskou. Sice jsou patrné přechody, ale pro mne to stačí a ve velkém formátu je to drahé na moje blbnutí.
zami

#65 Příspěvek od zami »

GWSka píše:tak na křídla používám pytelna mrtvoli. podle mího je tak akurát tlustej že udělá krásnou náběžku i odtokovku. Skoušel jsem i celofán, ale není to to nejlepší, strašně se protahuje a krabatí se.

Můžeš prosím blíže specifikovat "pytel na mrtvoli" ? Díky.
Miloš.
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od GWSka »

Jednoduše pytle na mrtvoli. Táta někde tenkrát dostal pytle na mrtvili že se nám to může hodit na era, třeba jako podložka pod ero. No a to sem využil na křídla. Jde to krásně a co jsem si nedávno dělal ocasky na noví káčko tak sem použil folii z tažky Albert. :D a taky to šlo.
tks
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od tks »

GWSko promiň, ale vy v Praze nemáte předmět "Český jazyk"? :roll:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od ikar »

GWSka: A jakou používáš přítlačnou tkaninu? Já mám na povrchu vždy lehký pomeranč. Je to trochu vidět na směrovce u sočasné stavby éra zde: http://flying.isgreat.org/index.php?opt ... mitstart=6
bolekkrutor
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od bolekkrutor »

A kam se vám poděl durofol?Co pak ho nepoužíváte jako přítlačnou vrstvu?
Já měl zato,že je to při této technologii zažitý standard...
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od GWSka »

No tkaninu mám 30 g, ale musím sehnat někde 25 g, kterou stříhám na nějakých 45 stupňů. Jinak sem taky skoušel durofol, ale byl problém s náběžkou a odtokovou hranou.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od ikar »

Bolekkrutor: A kde seženu durofol?

GWSka: Vše na laminování ti prodají u Havla i v malém množství: http://www.havel-composites.com/clanky/2-Novinky.html Měl jsem namysli tkaninu, kterou dáváš mezi pytel a mrtvolu.
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od GWSka »

Jak mezi ? Mám polistirénový jádro na která prdnu tkaninu, která je na tužším igelitu a dávám to do takoví zvláštní textilie. Nevím co je to zač, dostali jsme to k autu a je to super. No a pak to dám do pytle to vysát.
ikar
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od ikar »

No mám na mysli tu zvláštní super textilii co jste dostali k autu. Snad si ho k ní taky nebudu muset koupit!! :) Máš nějakou fotku odlesku?
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od GWSka »

Měl sem za to že jí mám, ale nikde jsem jí nenašel. Jinak opravdu netuším kde se ta textilie sehnat.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Polynom »

tks píše:GWSko promiň, ale vy v Praze nemáte předmět "Český jazyk"? :roll:

připojuji

vím, že to nemá s tímto vláknem nic společného, ale čtěte si to po sobě.... to co je tu k vidění je už celkem masakr....
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“