T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

#586 Příspěvek od OPR »

To drobet nechápu ....... jestli máš manuál a nejseš nahluchlej tak Elajňácký regli se programujou velmi dobře. Ano oproti kontroniku musíš víc mrskat pákou plynu ale i tak je to velmi jednoduché to nastavit.

PS: pořád mám pocit že jsi nepochopil podstatu ..... governor je věc kerá na tndle regl nepatří to ano. Ale VEEELMI důležití je abys odstranil tu tvoji křivku 65% všude. vystav ji lineárně dle zatížení (pokud nelítáš boudou dolu) pokud létáš i invert tak si na reglu vystav křivku připomínající písmeno "V".

100-90-80-90-100 ..... TŘEBA !!!
mbsped

#587 Příspěvek od mbsped »

Ale ano,já to chápu,že jakmile přidávám na kolektivu-zvyšuji zatížení pro motor,tak je potřeba přidávat i otáčky,abych ten motor nedusil. Mám to tak v dalších letových režimech. Jen pro to visení jsem si udělal tyto otáčky-přímku.
Např. tento regulátor http://www.modelarina.cz/stridavy-regul ... -p-76.html jsem nebyl schpný na pípání vůbec nastavit. Dopadlo to tak,že jsem za asi pětikilo přikoupil kabel a to nastavení udělal v PC. Ten Align regulátor jsem zatím nezkoušel,prostě jsem ho ponechal v továrním nastavení,třeba jde nastavit opravdu jednoduše...
Toro 900,Lynx-E,Absolution,MiniCorado,Addiction 3D - T6EX,T8FG
janac.marek

#588 Příspěvek od janac.marek »

Tak trocha OT:
Dnes som sa vrátil domov po dlhej ceste, unavený, ale chcel som si zalietať. Krásne počasie.
Udržal som to hore 30 sekúnd a pacol o zem. Moja nepozornosť (pozrel som sa ja debil na hodinky s tým, že som myslel, že heli je stabilizovaná).

T-Rexík spravil 2 kotrmelce. Videl som ako z neho odleteli 3 kúsky. Vravel som si koniec.
Naštastie servá prežili a poškodili sa len listy a odleteli pádla (+ sa skrivila tá tyč, čo ich drží) To je všetko.
Je to možno paranormálny jav, ale chvost mám stále ten prvý originálny. prežil už 3 pády :-D a pri dvoch z nich bola zadná vrtulka a kolieska špinavé od blata/prachu/hliny a prípadne sa vylomil ten zadný umelohmotný zúbok (dnes prežil aj ten).
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
harleyr

#589 Příspěvek od harleyr »

pánové myslite že pujde nacpst pročko do tohodle???prochymodel.novyshop.cz/maketove-trupy/2197-heliartist-ec135-bila.html :?: :idea:
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
pns

#590 Příspěvek od pns »

nemate nejaky figl , jak "jednoduse" dostat loziska co je v nich hlavni hridel, ven z toho jejich drzaku? zkousel, tlacit, pobouchat - jemne pak silneji, ale ani se nehnou... diky :)
EVIL IS BACK 15.5.2012
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od pkotatko »

Nahřát na el. plotně. Ale hlídej to. Mázneš si čárku mýdlem a když to mýdlo začne hnědnout, sundat a ložisko vyklepneš ven. Stejným způsobem i nové ložisko dovnitř.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od JirkaA »

pns píše:nemate nejaky figl , jak "jednoduse" dostat loziska co je v nich hlavni hridel, ven z toho jejich drzaku? zkousel, tlacit, pobouchat - jemne pak silneji, ale ani se nehnou... diky :)

Fouknout na ten držák horkovzduškou, hliník má větší tepelnou roztažnost než ocel ;)
OK2WY
pns

#593 Příspěvek od pns »

diky, bude se opekat :)
EVIL IS BACK 15.5.2012
Kenny McCormick

#594 Příspěvek od Kenny McCormick »

janac.marek píše:Tak trocha OT:
Dnes som sa vrátil domov po dlhej ceste, unavený, ale chcel som si zalietať. Krásne počasie.
Udržal som to hore 30 sekúnd a pacol o zem. Moja nepozornosť (pozrel som sa ja debil na hodinky s tým, že som myslel, že heli je stabilizovaná).

T-Rexík spravil 2 kotrmelce. Videl som ako z neho odleteli 3 kúsky. Vravel som si koniec.
Naštastie servá prežili a poškodili sa len listy a odleteli pádla (+ sa skrivila tá tyč, čo ich drží) To je všetko.
Je to možno paranormálny jav, ale chvost mám stále ten prvý originálny. prežil už 3 pády :-D a pri dvoch z nich bola zadná vrtulka a kolieska špinavé od blata/prachu/hliny a prípadne sa vylomil ten zadný umelohmotný zúbok (dnes prežil aj ten).
myslis?
Ked si rozflakal listy, budes mat v prd..li min. priecnu osku a nejake to lozisko v gripoch :wink:
Vsadim boty, pokial tie listy neboli drevene...
janac.marek

#595 Příspěvek od janac.marek »

Boli drevené.
Dnes som bol lietať. 4 sady.
Jediné ložisko čo odišlo bolo Tarot one way bearing.
Bola poškodená aj hlavná hriadeľ.

Sútam ešte nejaké vibrácie, a celkom silné, ale lieta to.
Zajtra dám dole chvost aj listy a roztočím to a skúsim vymeniť feathering shaft. Uvidím.

Každopádne dnes som lietal na carbon blades lebo drevenné už nemám a je to PARÁDA.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kenny McCormick

#596 Příspěvek od Kenny McCormick »

vibracie? Odstran to, lebo ti to vyklepe prevody v servach.
Co stopa listov, zrovnal si?
Zadna oska je OK? Poloz si vrtas na stol pred seba bokom, aby si videl na tu dierku v oske, a pomaly toc prstom rotor. Ked je kriva, uvidis to...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
janac.marek

#597 Příspěvek od janac.marek »

Neviem akú dierku myslíš, ale zajtra to skúsim nájsť.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kenny McCormick

#598 Příspěvek od Kenny McCormick »

janac.marek píše:Neviem akú dierku myslíš, ale zajtra to skúsim nájsť.
aha, neviem ci align oska ma na konci dierku/ci jamku/... Tarot ma :) na konci osicky, v mieste kde je prichyteny kamen s gripmi.
psena
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od psena »

Vymenil jsem dnes gumicky do hlavy, bohuzel jsem nemel Align tak jsem pouzil Tarot. Jsou tvrdsi uz na prvni ohmat... ted mam ale jako by zakmity celyho vrtulniku, po kazde rychle zmene cykliky.
Vzdy jsem myslel, ze podobny zakmity zpusobuji spis meky gumy, ne?
janac.marek

#600 Příspěvek od janac.marek »

Ja ani neviem o ake gumicky ide :)
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“