ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#586 Příspěvek od Troll »

Ancistrus01 píše:... Troll i Johny se nejspíš pletou ;) Nemyslím Y, ale dáš normálně quadcopter. A tam je orientace ramen. + X V Tak dej V...

X ani mě nelítalo! :)

Tohle je na diskuzích to nejzábavnější , když mi třináctiletý klouček co před půl rokem neměl ani páru o copterech říká, že se pletu :lol: :lol: . Pravda je, že staršímu člověku už hlava neslouží jako kdysi, ale ještě si pamatuji co jsem zadal do konfigurátoru. A zdá se mi, že oba moje quady s Arduflyerem i létají. Jestli se tedy taky nepletu .Možná, že to co dělají není let ale plavba . :lol: Další copter si tedy nechám nakonfigurovat od Tebe. :wink:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od Ancistrus01 »

Troll píše:Tohle je na diskuzích to nejzábavnější , když mi třináctiletý klouček co před půl rokem neměl ani páru o copterech říká, že se pletu :lol: :lol: . Pravda je, že staršímu člověku už hlava neslouží jako kdysi, ale ještě si pamatuji co jsem zadal do konfigurátoru. A zdá se mi, že oba moje quady s Arduflyerem i létají. Jestli se tedy taky nepletu .Možná, že to co dělají není let ale plavba . :lol: Další copter si tedy nechám nakonfigurovat od Tebe. :wink:

Ale já ti neříkám že se 100% pleteš.. Ale vysvětli mi, proč se mi stejný quad jako má thegrid s X choval úplně stejně jako jemu a s V lítá bezvadně...

Čím to asi bude? :mrgreen:
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od thegrid »

Netřeba to tu dramatizovat. Možná to bude v novém softwareu 3.1 u kterého je varování že je velice důležité redukovat vibrace, možná to bylo jen ve vibracích a špatném uložení desky a možná mám někde ještě nějakou kravinu. Každopádně nechápu, proč mám pořád prohozený ty kanály. Zkusil jsem všechno i vrátit soft 2.9 a udělat factory reset a furt je prohozený smysl 2 páček.
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
kekro

#589 Příspěvek od kekro »

thegrid píše:Ahoj,už jsem fakt bezradnej...

No mna co len napada:
Ten revez som musel robit aj ja, smer dopredu a dozadu. Ja ho mam spraveny v mission planeru.

Co sa tyka toho ze ti to taha nastranu:
skusil by som ako prve kalibraciu osi a nasledne vzlietat z vodorovnej plochy. Neviem preco, ale niekedy ked pripojim baterku na coptere a je sikmej ploche ma tendenciu ist smerom do strany kde je naklonena nahor. proste berie rovinu aj ked to nie je rovina.
Co sa tyka toho videa uplne by som suhlasil s Trollom - vibracie + PID - co s tym spravit eliminovat vibracie a hlavne sa pohrat s PID zalezi od vahy, znizit zlozku P - ta sa snazi co najviac vratit do vodorovnej polohy a tou silou prestreli do opacnej strany a zasa naspat az kym nie je na zemi. Mne sa toto tiez stalo.
Popripade este mozno ak by bol copter zle vyvazeny a tahal to nastranu.
Tod co ma tak narychlo napadlo :-)
bzukyn

#590 Příspěvek od bzukyn »

je možná kontrola vibrací on line?
Vytáhnout a kouknout na vibrace na log?.
podle videa snížit Pidy-rozklepalo se to..
máš nějaký log se spotřebou?takle podobně jsem ěx spad na vadný konektor mezi ESC a motorem..
johny107

#591 Příspěvek od johny107 »

Chalani potreboval by som odpoved na moju jednoduchu otazku..Lietam s multiiwii ale teraz potrebujem odpoved na dosku arduflyer,ci sa da naprogramovat aby letela jednou trasou, strat a pristatie to iste..
Toto by malo ist co som sa docital..
Len problem je v tom,ze ci by za dal copter odstartovat bez rc supravy, za pomoci ineho bezdratoveho rozhrania napr s 433MHz modulom medzi USB a riadiacou doskou arduino.
Je mi jasne ze copter treba dostat do vzduchu,odarmovat motory a nejakym kanalom spinacom na rc suprave mu dat pokyn aby letel po stanovenej trase..Dalo by sa toto vsetko ovladat za pomocou PC a toho bezdratoveho rozhrania.???
Nechel som zakladat nove vlakno,tak len takto sa opytam..Zatial dakujem..
bzukyn

#592 Příspěvek od bzukyn »

Tak jsem si dneska poprvé zatočil s motorem.
Mám rctimer V a I senzor V1.0.
ukazuje v podstatě podle toho ,co mu napíšu do kalibrace,takže výsledek je nepoužitelnej.rozskákaný cca o 1V.Nějaká rada?

/edit : pří dalším zapojení baterky shořel skoro jasným plamenem

Používáte ATTo senzor? funguje dobře?

Sonar (MB1240) nasucho vyzkoušený funguje nad vším ,schoulenou dekou,kobercem a nad hliníkovym kufrem s takovejma piramidkama.i hučící nabíječku pod ssebou bez problému.

výška se ale umoudřila až po překrytí bara TMAVOU pěnou.
Naposledy upravil(a) bzukyn dne pon 23.09.2013 0:53, celkem upraveno 1 x.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#593 Příspěvek od jamesgsf »

Johnny107 asi by to šlo. odarmovat to jde v planneru, nacvakat trasu taky a zadat auto. V parametrech vypnout failsafe na signál vysílačky. Teoreticky to co pozadujes je možný. Ale nezkousel jsem to.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
johny107

#594 Příspěvek od johny107 »

Dakujem za nazor,myslel som ovladat celu copteru cez usb za pomoci tohto
telemetrickeho modulu: http://www.rctimer.com/product_834.html
bez pouzitia rc supravy!!!
Obratil sa na mna jeden chlapik,ktory by chcel za pomoci copter sledovat polovny
revir proti pitliakom.Trasa by bola stanovena viacmenej pevna od posedu k dalsiemu a navrat k mieste startu.
Bolo by teda mozne aby coptera vedela prikazom cez PC za pomoci toho modulu vzlietnut na istu vysku a lietat plne autonomne cez tieto body a vratit na miesto startu???Poprosim este nejake nazory,ci by to bolo mozne.
Bolo by pouzitych viacero copter,ktore by leteli po istom case za sebou a tym sa to
este komplikuje.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od jamesgsf »

Ano to jsem pochopil. Jen 433 modul a pc nebo mobilní telefon, tabletu s androidem. Asi by to bylo realné co od toho požaduješ. Dokonce by mělo jít ovládat i coptera pomocí jen telefonu s androidem a modulu. Mrkni na play.google.com a hledej Andropilot nebo Droidplanner a mrkni na videa. Sice toto ovládání je fázi vývoje a je jako pokusné. Otazka druhá je krátý letový čas a omezení na signál (odhaduji ze ta 433 bude mít tak kolem kilometru). Pokud to poletí dle naplánované trasy mělo by se to i bezpečně vrátit do místa vzletu, i když to nebude mít signál. Jen v případě poruchy už asi tu copteru nikdo nenajde.
Asek
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od Asek »

Trochu to tu usnulo, tak vznesu dotaz. Quadrocoptera může být kromě + v konfiguraci X, ale taky H, což jsem si myslel, že je v podstatě totéž. V Mission Planneru je ale uvedeno, že to zaměnitelné není. Jediné, čeho jsem si všiml je, že H má opačný smysl rotace všech vrtulí, než X. Vždyť tam jde jen o tvar rámu, ne? Motory jsou na stejných místech. Nebo je to myšleno tak, že H je obdélník a X čtverec?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
johny107

#597 Příspěvek od johny107 »

X copter,Hcko alebo Tbs discovery je stale x copter v nastaveni.
Elektronika si si s tym poradi.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od Ancistrus01 »

johny107 píše:X copter,Hcko alebo Tbs discovery je stale x copter v nastaveni.
Elektronika si si s tym poradi.

TBS Je V s X to pořádně (alespoň mě) nelítá!
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od jamesgsf »

Zkoušel někdo měnit loiter_speed ? Chtěl bych aby se to pohybovalo rychleji v loiter, ale když zvýším rychlost klidně na max 2000 tak copter má tendenci skluzu. Prostě nezastavi na pozici, ale jede dál dokud pomalu nazastavi. Nemí to jako by na pozici osciloval, ale jak kdyby to bylo na ledě, prostě mu trvá než zastaví jenže je to pak třeba o 5m jinde nez bych ho chtěl mít. Zvýšit loiter I? Při zhruba 600 to nedělá to drží jak přibitej.
tomashr

#600 Příspěvek od tomashr »

jamesgsf píše:Ano to jsem pochopil. Jen 433 modul a pc nebo mobilní telefon, tabletu s androidem. Asi by to bylo realné co od toho požaduješ. Dokonce by mělo jít ovládat i coptera pomocí jen telefonu s androidem a modulu. Mrkni na play.google.com a hledej Andropilot nebo Droidplanner a mrkni na videa. Sice toto ovládání je fázi vývoje a je jako pokusné. Otazka druhá je krátý letový čas a omezení na signál (odhaduji ze ta 433 bude mít tak kolem kilometru). Pokud to poletí dle naplánované trasy mělo by se to i bezpečně vrátit do místa vzletu, i když to nebude mít signál. Jen v případě poruchy už asi tu copteru nikdo nenajde.

Upřímně řečeno moje zkušenosti s telemetrií jsou dost rozpačité a posléze jsem došel k tomu, že si raději nechávám předávat data z APM po Mavlink do OSD a telemetrické přenosy přestávám osazovat.
Telemetrie mi přijde občas trochu opožděná, dosah taky není zázračný (jde hodně vylepšit anténami, ale je to práce navíc, nehledě k tomu, že už se určitě dostaneme mimo rozsah legislativy).
Z hlediska řízení dává smysl po telemetrii poslat údaje o waypointu atd., to reálné je, ale řízení přímo přes telemetrii tím "virtuálním vysílačem" bych fakt moc neradil, koleduje si to o značné problémy.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“