martinenecek píše: 3. Neumim nastavit a vyladit Autopilota který by toto mel vyresit ?! Muze mi prosim někdo presne popsat kazdou hodnotu v Autopilot na NAZA-M ? Nasel jsem doporucene hodnoty, ale netusim, jake pouzit a nacem zalezi.. na hmotnosti ?!
Prostuduj si návod ještě jednou a pořádně. Nechápu jak někdo může mít problém s nastavením Nazy, jednoduší a osekanější už to být nemůže... Nastav si to a zalítej nejdřív bez GPS(máš ji správně natočenou?-kvůli kompasu, udělal si kalibraci?) Vylaď acr a stabilní mód. Přelep si tu stranu kde je bar. čidlo. Musíš postupovat systematicky. Jsou motory ok? jsou ESCs ok? atd...
martinre píše:3. Neumim nastavit a vyladit Autopilota který by toto mel vyresit ?! Muze mi prosim někdo presne popsat kazdou hodnotu v Autopilot na NAZA-M ? Nasel jsem doporucene hodnoty, ale netusim, jake pouzit a nacem zalezi.. na hmotnosti ?!
Reakce na slunce je jiná než popisuješ, coptr se hlavně propadá nebo stoupá (vlastní zkušenost). Zisk je nejlepší nastavovat po 10 procentech a zkoušet. Záleží na váze, rozteči motorů... Napadlo mne jestli jsi copter vyvážil, jestli neni těžkej na předek.
Naza ma este jeden nedostatok a to riadenie gimbalu. Na roll ma lag. Da sa to celkom slucne vyladit ale odporucam na stabililzaciu kamery externu riadiacu dosku. Dufam ze tento problem doriesia v dalsom frmwr.
alexik46 píše:tak dnešní zálet nazy dopadl dobře ...černá páska na levém boku vše vyřešila
Super ja sa dostanem ku testovaniu asi az cez weekend... Preco lepite len lavy bok?Ja som chcel spravit "krytku" na celu krabicku...mohol by to byt problem?
Já dnes taky záletával.. Paráda rovnou z krabice! Jen sem nastavil gps osazení na coptere a parádně létalá i přesto že docela foukal narazový vítr tak se létalo velmi pohodlně. Ještě musim doladit nastaveni varovani vybité baterie a bude to cajk. Kolik tam máte zhruba u 3S článku první varování a kdy druhé? Mám ještě standardní akustické varování nastaveno na 3.3V článek.
Kdyz chci zrusit fail safe mode, musim prepnout letovy rezim z GPS ATTI na Manual nebo ATTI, nebo staci pouze prepinacem fail safe mod vypnout ? Mel jsem dnes karambol, kdy jsem tento rezim vynutil prepinacem, ale nedokazal jsem se z nej dostat, quad vyletela do 20 metru a potom litala chaoticky a nedokazal jsem zpatky prevzit ovladani, takze nasledna havarka, ale nic vazneho. GPS polohu jsem mel ulozenu pri startu. Bohuzel jsem v panice zkousel pouze prepinat prepinac na fail safe mode (on/off) ale bez uspechu.
Kdyz chci zrusit fail safe mode, musim prepnout letovy rezim z GPS ATTI na Manual nebo ATTI, nebo staci pouze prepinacem fail safe mod vypnout ? Mel jsem dnes karambol, kdy jsem tento rezim vynutil prepinacem, ale nedokazal jsem se z nej dostat, quad vyletela do 20 metru a potom litala chaoticky a nedokazal jsem zpatky prevzit ovladani, takze nasledna havarka, ale nic vazneho. GPS polohu jsem mel ulozenu pri startu. Bohuzel jsem v panice zkousel pouze prepinat prepinac na fail safe mode (on/off) ale bez uspechu.
Taky jsem po tom pátral a dopátral jsem se k tomu, že se musí přepnout zpět ten přepínač kterým jsi zapnul RTH/FS a přepínač letových režimů se musí zapnout na Atti. Pokud zústane na GPS/Atti, tak se RTH/FS nezruší. Osobně jsem to ale ještě nezkusil.