Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Niky Boom

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#586 Příspěvek od Niky Boom »

prochel píše:tak nepoužívej reverz a nastav všude 100-100-100-100-100 a máš to to samý
pak nechápu proč sis kupoval mcpx když to ovládáš jak msr

No on je tam vlastně podle nastavení z manuálu. Ono to asi vyjde na stejno, ale vyzkouším to. A proč to ovládám jako mSR? Mám dva důvody.
1. chci maketovou kabinku která je mnohem těžší než lexanka - takové mSR by na to nestačilo - těžko bych tam cpal stříďák (nebo možná jo ale u mCPX je to jednodušší) a můžu nastavit náběh listů - je u něj zkrátka více možností úprav a nastavení.
2. Mám blbý návyk z tříkanálů a myslím že je těžší se přeučit z tříkanálu na čtyřkanál než začít s čtyřkanálem rovnou. Navíc jako přeučený levák mám problémy s jemnou motorikou - prostě mám doslova obě ruce levé a ovládat klasický čtyřkanál je trošičku lehčí - postupně budu přidávat výkon a až se naučím dobře ovládat ovládání klasického čtyřkanálu, tak už nebude takový problém přejít na klasický nastavení tak jak má být.
E-Fly mSP 190, E-Flite Blade mCX2, E-Flite Blade mCP X, Spektrum DX6i
prochel
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od prochel »

Niky Boom píše:
prochel píše:tak nepoužívej reverz a nastav všude 100-100-100-100-100 a máš to to samý
pak nechápu proč sis kupoval mcpx když to ovládáš jak msr

No on je tam vlastně podle nastavení z manuálu. Ono to asi vyjde na stejno, ale vyzkouším to. A proč to ovládám jako mSR? Mám dva důvody.
1. chci maketovou kabinku která je mnohem těžší než lexanka - takové mSR by na to nestačilo - těžko bych tam cpal stříďák (nebo možná jo ale u mCPX je to jednodušší) a můžu nastavit náběh listů - je u něj zkrátka více možností úprav a nastavení.
2. Mám blbý návyk z tříkanálů a myslím že je těžší se přeučit z tříkanálu na čtyřkanál než začít s čtyřkanálem rovnou. Navíc jako přeučený levák mám problémy s jemnou motorikou - prostě mám doslova obě ruce levé a ovládat klasický čtyřkanál je trošičku lehčí - postupně budu přidávat výkon a až se naučím dobře ovládat ovládání klasického čtyřkanálu, tak už nebude takový problém přejít na klasický nastavení tak jak má být.
no ale naučíš si špatný návyky , mcpx sis koupil pro to aby si se naučil ovládat kolektivní řízení , u toho vrtulníčku s kabinkou jako maketa bude určitě lepší ovládání kdaž budeš mít konstantní otáčky a a budeš ho ovládet nkolektivem náběhy listů , jinak se ti taky ůže stát že ti mcpx veme vítr a ty a by si ho dostal dolu tak stáhneš plyn rotor se zastaví a máš vymalováno a je po maketě
Niky Boom

#588 Příspěvek od Niky Boom »

Ok, dám na radu zkušenějšího :D Jenom musím nějak vychytat nastavení aby mi sedlo (ještě tak vědět co k čemu slouží). Jinak můj původní dotaz stále platí.
E-Fly mSP 190, E-Flite Blade mCX2, E-Flite Blade mCP X, Spektrum DX6i
Yety
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od Yety »

Tak potvurka nebyla 2mesice ve vzduchu a už zase zlobi.
Mam setovou vysilačku 3x sparovana pořad to same.

Napojim aku atd.. chvili trva než se inicializuje potom klasicky dioda sviti , jenže listy jsou naklopeny dolu (tzn. na let na zadech)
Vypinač ktery přepina z 3D na klasiku nereaguje (když je přepne na on nebo off je to bez reakce) pouze pokud stisknu a držim tlačitko train/bind listy se překlopi nahoru (max) když ho pustim zase slezou dolu (na min) , doufam že to neni v <> řidici jednotka.
Zkoušel sem na vysilačce ruzně reverovat ,prakticky bez reakce.
DaveLister

#590 Příspěvek od DaveLister »

Mas to sparovane v modu pro pocitacova radia(mozna se ti to samo "preplo").

BTW: Uz to do tohodle tematu nekomu pisu asi popaty, mozna by neuskodilo trochu hledat :lol:
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
morphix69

#591 Příspěvek od morphix69 »

zdravim lidi
chci se zeptat jake mate zkusenosti s kovovymi soucastkami..hlava, drzaky listu, deska cykliky...
chci si koupit do zalohy desku, utrhl se mi kloubek co je v ramecku na zadni zacti desky..sikovne jsem pridelal spendlik se zbrousenou hlavickou tak aby pasovala akorad do sponky od tahla serva
ale na te pohyblive casti desky uz mam utrzenej jeden kloubek, nastesti tam jsou krizem takze porad jeste muzu letat ale az se ulomi dalsi kloubek uz nebude moznost..
je u te kovove desky cykliky treba moznost koupit nahradni kloubky v pripade ulomeni kdyz jsou sroubovaci...
take mi uz vrtulnik vybruje..je to zrejme tou pricnou hridelkou...nepodarilo se mi drzaky listu rozebrat moc utazene akorad sem vohlodal krizovej sroubek ale nepovolil...
ma teda smysl nakoupit kovovy soucasti nebo to vyjde skoro nastejno zadne letove zlepseni ani vydrz materialu?
diky
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
baui

#592 Příspěvek od baui »

Kovovou cykliku jednoznacne doporucim. Vymena kloubu neni v podstate nutna, vydrzi to hodne. Je nutne DUSLEDNE pouzivat throttle hold pri padech a to tak, abys nesel nikdy do zeme pod plynem. Zadne tance mrtvych kurat. Pak se nema pri tehle hmotnosti temer co stat.
Srouby v pricne hrideli jsou zalepene malym mnozstvim zajistovace sroubovych spoju - threadlocku. Ted uz ti to je se strzenym sroubem asi prd platne, ale pro priste spoj staci poradne nahrat treba mikropajkou a lepidlo povoli. Pak pri zpetne montazi spoj nezapomen zajistit znovu (Loctite 242 / Loctite 243 / ZAP Z-42 nebo jiny kvalitni zajistovac stredni pevnosti), at ti listy nenaplacaji do obliceje.
Tom
morphix69

#593 Příspěvek od morphix69 »

zdravim
asi blba otazka ale musim se zeptzat jestli je normalni ze se vrtulnik sam nevyrovna a nevysi sam?
de o to kdyz stojim za nim tak to v pohode vyrovnavam i na 90 stupnu to jeste dokazu..ale jakmile vrtulnik natocim celem k sobe mam velek problemy vyrovnavat...
kdyz zarotoju kolem osy jednou tak se to proste dost rozhodi a rozleti se do nejakeho smeru..
treba to je normalni nvm proto se ptam..
jsem zvykli jenom na dvourotorove vrtulniky to je jednoduchy ovladani a vsechny ostatni vrtulniky s jednou vrtuly a flybarem se sami vracely do puvodni polohy..ikdyz teda moc dobre nelitaly
ze se deska cykliky sama nevraci do puvodni vodoroven polohy..
treba chci letet kousek dopredu tak trosicku vychylim packu a vratim do stredu ale vrtulnik leti porad dopredu musim ho zastavit vychylenim packy dozadu..
je to normalni?
diky
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od Gattor »

:)
kamarade, tak to te ceka pekny peklo, protoze tohle je presne u 1rotoru normalni. zatim si lital hracky, ted se to budes muset naucit.
zkus radeji nejprve simulator, nez to uplne zlikvidujes.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
seltino

#595 Příspěvek od seltino »

Ahoj ano je to normální, MCPX není hračka, a chování se blíží velké helině, takže je potřeba jej neustále řídit...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
morphix69

#596 Příspěvek od morphix69 »

v poradku dobre...je mi jasny ze se clovek musi naucit to vyrovnavat v jakykoliv pozici vrtulniku...
jenom jsem se chtel ujistit..
ten simulator asi nejde ovladat vysilackou co mam Dx7se
ma jenom konektor na nabijecku tak nvm
prochel
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od prochel »

morphix69 píše:v poradku dobre...je mi jasny ze se clovek musi naucit to vyrovnavat v jakykoliv pozici vrtulniku...
koupil jsi vrtulník s kolektivním řízením ten musíš řídit :D a DX7SE nemá výstup na sim :( simulátor máš teď MCPX
Filip

#598 Příspěvek od Filip »

morphix69 píše:v poradku dobre...je mi jasny ze se clovek musi naucit to vyrovnavat v jakykoliv pozici vrtulniku...

Můžeš na DX7SE lítat na simu, ale musíš si pořídit toto: http://www.helihobby.cz/cs/simulatory/1 ... jmac-.html
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
morphix69

#599 Příspěvek od morphix69 »

zadni moturek mi strasne rezonuje...skrpe to jakoby hlavni hridel o neco drela ale poznal jsem ze to je zadni moturek kdyz jsem drzel vrtulnik v ruce a pokousel jsem se prijit na to co to je tak jsem za chodu chytil ten moturek pevne a hned to skripeni prestalo..
nedela to nekomu taky? jak to resit? jestli nebude vadit kdyz to cely zalepim lepidlem..je to hrozne hlasity a neprijemny skripeni...
baui

#600 Příspěvek od baui »

Nemas ohnutou hridel toho motoru po nejakem padu? Jinak ty zadni motory jsou do jiste miry spotrebni zbozi, klidne kup jeden do zasoby a zkus.
Tom
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“