Logo 600 - zkusenosti I
Re: Logo 600 - zkusenosti
používám taky EC5 z hobbykingu
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
nepouzivam, a trosku me neni jasne jak to presne funguje. Jen pozor bude to chtit asi silnejsi nabijecku. Ja nabijim baterky po jedne
EDIT: od te doby co sem spojil dve baterky 3300 6s do sebe a ozehlo me to prsty tak nic jineho ne ec5 (pripadne jine ale se zamkem) neosadim. Me to ozehlo malo protoze se pouzival shotozni 4mm goldy, videl sem i spojeni dvou 4000 5s do sebe s kvalitnima MP-jetama a to ozehlo ruku teda kvalitne, vsak Honza muze poreferovat.
Logo 600 + spirit
Funguje to na principu paralelniho zapojeni baterkek. Sam takhle nabijim 4 baterky (6S) na dvoukanalove nabijecce najednou ... je to rychlejsi 
a jak se to balancuje ?
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
jako nic , to neřeš
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Lada1 píše:a jak se to balancuje ?
Balancerem
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Takže to opravdu vybalancuje všechny připojené paky ??? To je nějaký divný ne? PS neznám to ale nějak se mi to nezdá. Jak to může vybalancovat každý článek všech sad? to by tam muselo být něco co by přepínalo mezi kanály jednotlivých článků. se mi nějak nezdá.. 
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Proc by nevybalancovalo ? Vzdyt nejen cele sady, ale i jednotlive clanky mas zapojeny paralelne. Tim se napeti mezi dvojicemi (trojicemi atd) clanku srovna samo a ty to cele balancujes jako normalni jednu sadu. Ne tech deskach co mam je jen neco jako teplotni pojistka. Pokud by jsi neco zapojil spatne, tak se odpoji.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Proc by nevybalancovalo ? Vzdyt nejen cele sady, ale i jednotlive clanky mas zapojeny paralelne. Tim se napeti mezi dvojicemi (trojicemi atd) clanku srovna samo a ty to cele balancujes jako normalni jednu sadu. Ne tech deskach co mam je jen neco jako teplotni pojistka. Pokud by jsi neco zapojil spatne, tak se odpoji.
Aha děkuji Petř
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Asi ne. Ale to jsem nikdy nezkousel. Nejsem moc teoretik. Na me nabijecce (PL8) vidim vnitrni odpory jednotlivych clanku, Takze kdyz je neco v neporadku s odporem, tak nabiju paky samostatne a sleduju co se deje. Kdyz se mi cokoliv nezda, tak takovou baterku uz nepouziju. Mozna jsem posera, ale zase jsem jeste nevyhorel.
- DaveLister
tomasvrx1 píše:Aha děkuji Petřno aco když jedna ze sad bude mít nějaký článek který nebude ok ? A ten se bude balancovat výrazně pomaleji? Nebudou se tím ostatní přebíjet ?
To je právě nevýhoda toho paraelního nabíjení.. Když jeden článek odejde vezme s sebou nejspíš všechny.. Navíc musí být všechny baterky podobně vybité, jinak ta nabitější bude nabíjet vybitější.
Ja paraelně nabíjím jenom 2x6s z 12s packu. Tam je jistota že jsou baterky stejně vybité a navíc i v podobném stavu(co se týče vnitřního odporu).
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
DaveLister píše:tomasvrx1 píše:Aha děkuji Petřno aco když jedna ze sad bude mít nějaký článek který nebude ok ? A ten se bude balancovat výrazně pomaleji? Nebudou se tím ostatní přebíjet ?
To je právě nevýhoda toho paraelního nabíjení.. Když jeden článek odejde vezme s sebou nejspíš všechny.. Navíc musí být všechny baterky podobně vybité, jinak ta nabitější bude nabíjet vybitější.
Ja paraelně nabíjím jenom 2x6s z 12s packu. Tam je jistota že jsou baterky stejně vybité a navíc i v podobném stavu(co se týče vnitřního odporu).
Omlouvám se, to jsem už asi nepatří. Ale přijde mi to jako zajímavé vždyť Logo má také baterky
Nabíjet a neřešit, stejně jako krtek. Na letišti nabíjím po dvou, doma po jednom šestičlánku->času dost.
Třeba tak.
Krtku už mám Rapidy na 600
nepojedeš někdy okolo praglu, že bys je testnul?
Třeba tak.
Krtku už mám Rapidy na 600
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
No, asi to nebude uplne pravda. Vyrobce primo uvadi, ze se takto daji nabijet i baterie o ruzne kapacite. Jen stejny pocet clanku musi byt zachovan.
Ja pisu o jine veci. A to o tom, pokud je v sadach jeden vylozene vadny clanek.
Ja pisu o jine veci. A to o tom, pokud je v sadach jeden vylozene vadny clanek.