Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
opravdu diky moc za snahu pomoc..
nastavil jsem a uvidim zitra jak poleti
musim se do toho nastavovani dostat co co presne znamena a dela abych si finalne nastavil vrtulnik presne podle tohao jak bude vyhovovat
jeste jednou diky
nastavil jsem a uvidim zitra jak poleti
musim se do toho nastavovani dostat co co presne znamena a dela abych si finalne nastavil vrtulnik presne podle tohao jak bude vyhovovat
jeste jednou diky
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
Zdravíčko. Tak jsem také pořídil tuto potvůrku a poprvé si dneska zalítal - celkově asi tak 10 startů ale většinou jsem nedolítal kvůli nějakým problémům
S čím mám ale největší problém je, že při pádu ve kterém se mi nějakým způsobem setkají listy se zemí, tak vyjíždí ozubené kolečko z hřídele a to tak, že nahoře vyjede celé ložisko. Lepit kolečko k hřídeli je asi blbost. Nemáte někdo nějaký tip jak to zajistit?
Jinak jsem velmi spokojený. Několikrát jsem letěl s MSR X který jsem si chtěl pořídit, ale pak jsem si řekl že když už prcka, tak pořádného
Akorát si teda nemůžu zvyknout na to, že při kontrolovaném pádu nesmím stáhnout plynovku na nulu ale jenom do půlky jinak to občas udělá paseku. Ale hodněkrát mě už zachránil tréninkový kříž.
Jinak jsem velmi spokojený. Několikrát jsem letěl s MSR X který jsem si chtěl pořídit, ale pak jsem si řekl že když už prcka, tak pořádného
E-Fly mSP 190, E-Flite Blade mCX2, E-Flite Blade mCP X, Spektrum DX6i
To že ti to ozubené kolo po pádu sjede z hřídele ber jako plus, pohltí se tím dost energie a zamezí to oškození jiných částí. Nauč se před pádem motor vypínat přes TH a budeš v pohodě 
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Koukám,že nás stále přibývá
.Jen dneska 2 nové přírůstky EvzEn a Niky Boom
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Tak jsem dnes obdržel new mcpx2, ale nedaří sem i to napárovat 
potupuju stejně jako na tomhle videu http://www.youtube.com/watch?v=4tuWmJX_H-I, ale v bodě kdy jemu přestane blikat LED me nepřestane a furt bliká, pomozte prosím!!
Když hejbu kniply, kolektiv pracuje ale neroztočím rotor...
Sakra, venku tak krásně a já nelítám
Vše mám nastavené podle návodu..
potupuju stejně jako na tomhle videu http://www.youtube.com/watch?v=4tuWmJX_H-I, ale v bodě kdy jemu přestane blikat LED me nepřestane a furt bliká, pomozte prosím!!
Když hejbu kniply, kolektiv pracuje ale neroztočím rotor...
Sakra, venku tak krásně a já nelítám
Vše mám nastavené podle návodu..
Zdravím vespolek,
O pár řádků výše jsem řešil že mi mcpx nekontrolovaně začne stoupat vzhůru a nejde ubráním kolektivu stáhnout - prostě šla nekontrolovaně nahoru.
Záhada odhalena: na doporučení jsem se zaměřil na náběhy listů a celou závadu způsobovala deformovaná příčná hřídel kterou jsem navíc předtím ještě trošinku zapiloval aby neměla vůle.
Nevím jak u koho ale asi tam má ta vůle bejt a na novou hřídelku to lítá zase super, mrňous mě jen udivuje.
Závěrem dotaz: po pár malejch havárkách kdy mi mcpx někde zmizne zase pozoruju vibrace - je jasný že je to od listů - příčné hřídele, lítá to super jen se lehce chvěje zadní křidýlko takže vím že je hřídel zase přihnutá, jaký stím máte kdo zkušenosti, kolik jste kdo měnil příčnejch hřídelek - máte na heli vibrace od listů???
O pár řádků výše jsem řešil že mi mcpx nekontrolovaně začne stoupat vzhůru a nejde ubráním kolektivu stáhnout - prostě šla nekontrolovaně nahoru.
Záhada odhalena: na doporučení jsem se zaměřil na náběhy listů a celou závadu způsobovala deformovaná příčná hřídel kterou jsem navíc předtím ještě trošinku zapiloval aby neměla vůle.
Nevím jak u koho ale asi tam má ta vůle bejt a na novou hřídelku to lítá zase super, mrňous mě jen udivuje.
Závěrem dotaz: po pár malejch havárkách kdy mi mcpx někde zmizne zase pozoruju vibrace - je jasný že je to od listů - příčné hřídele, lítá to super jen se lehce chvěje zadní křidýlko takže vím že je hřídel zase přihnutá, jaký stím máte kdo zkušenosti, kolik jste kdo měnil příčnejch hřídelek - máte na heli vibrace od listů???
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
Trex 600E Pro
DX 7
- vylizplech
Janek78 píše:Zdravím vespolek,
Zkus dát listy s výstupkama,gumičky na kloubky od cykliky,prodloužit ocas o 1 až 1,5 cm,pokud teda máš tu první verzi a mělo by to být bez vibrací,pokud bude stále vibrovat tak může být prasklá svislá hřídel,nebo příčná ohnutá a jestli už s tím chvíli lítáš tak zasraná serva,která je nutno časem čistit.
Tak dneska jsem dolítal - ne, neroztřískal jsem to, ale jak na to už nevidím tak jsem vletěl k sousedům 
Potřebuju ale poradit s jednou věcí. Zatím mi nějak nesedí ty ultrarychlé reakce - pohnu páčkou o milimetr a letí to dopředu jak splašené, pohnu o milimetr na opačnou stranu a letí to zase dozadu a je pro mě celkem problém zastavit na místě a viset. A toho se týká můj dotaz. Nechci nějak extra snižovat výchylky - mám u klonění i klopení 60% + 30% (mimochodem - co znamená to + 30%?) jinak všechno podle manuálu. Jde nějak nastavit aby cyklika nenastupovala tak rychle u středové polohy a já tak měl možnost i pomalejšího letu? Líbí se mi spíš maketový let než extrémní akrobacie - mám objednanou i plastovou kabinku Airwolfa (tu samozřejmě nasadím až budu mít stříďák).
EDIT: Jo, zapomněl jsem napsat že mám DX6i
EDIT 2: Ještě jedna věc. Pokusil jsem se nastavit ovládání tak, aby lítal jako čtyřkanál. Oproti návodovému nastavení jsem udělal tyto změny:
TRAVEL ADJ
RUDD 125%
PITC 125%
PITC CUR:
NORM 0%, 0%, 0%, 0%, 0%
REVERSE:
PITC-N
Nemůžu tím něco pokazit? A ještě bývá problém hlavně při startech že se mi vrtulník nejprv několikrát otočí než se ustálí - lze to nějak potlačit? Nebo mi poradíte úplně jiné nastavení?
Potřebuju ale poradit s jednou věcí. Zatím mi nějak nesedí ty ultrarychlé reakce - pohnu páčkou o milimetr a letí to dopředu jak splašené, pohnu o milimetr na opačnou stranu a letí to zase dozadu a je pro mě celkem problém zastavit na místě a viset. A toho se týká můj dotaz. Nechci nějak extra snižovat výchylky - mám u klonění i klopení 60% + 30% (mimochodem - co znamená to + 30%?) jinak všechno podle manuálu. Jde nějak nastavit aby cyklika nenastupovala tak rychle u středové polohy a já tak měl možnost i pomalejšího letu? Líbí se mi spíš maketový let než extrémní akrobacie - mám objednanou i plastovou kabinku Airwolfa (tu samozřejmě nasadím až budu mít stříďák).
EDIT 2: Ještě jedna věc. Pokusil jsem se nastavit ovládání tak, aby lítal jako čtyřkanál. Oproti návodovému nastavení jsem udělal tyto změny:
TRAVEL ADJ
RUDD 125%
PITC 125%
PITC CUR:
NORM 0%, 0%, 0%, 0%, 0%
REVERSE:
PITC-N
Nemůžu tím něco pokazit? A ještě bývá problém hlavně při startech že se mi vrtulník nejprv několikrát otočí než se ustálí - lze to nějak potlačit? Nebo mi poradíte úplně jiné nastavení?
Naposledy upravil(a) Niky Boom dne sob 17.03.2012 20:40, celkem upraveno 1 x.
těch +30% to jsou expa to nastav a pak to bude tupější nastav si to přesně podle manuálu nebo jak pro letový trežim normal pro tebe 0 a ide 1Niky Boom píše:Tak dneska jsem dolítal - ne, neroztřískal jsem to, ale jak na to už nevidím tak jsem vletěl k sousedům
vylizplech píše:Janek78 píše:Zdravím vespolek,
Zkus dát listy s výstupkama,gumičky na kloubky od cykliky,prodloužit ocas o 1 až 1,5 cm,pokud teda máš tu první verzi a mělo by to být bez vibrací,pokud bude stále vibrovat tak může být prasklá svislá hřídel,nebo příčná ohnutá a jestli už s tím chvíli lítáš tak zasraná serva,která je nutno časem čistit.
Je to verze 2.
Vím jistě že je to od příčné hřídele protože jsem ji měnil a po její výměně to bylo naprosto čistý, ted po pár malinkejch pádech zase vibruje takže bude zase přihnutá, na letu to znát není ale to jak si vrní se mi nelíbí a pořád měnit hřídelky se mi taky nechce proto se ptám jaký má kdo zkušenosti s příčnou hřídelí a zda se dá pořídit něco trvanlivější.
Co vím tak je nikdo moc nemění.
Trex 500
Trex 600E Pro
DX 7
Trex 600E Pro
DX 7
- vylizplech
Zdravím Niki Boom do Zlína
,k tvému nastavení křivky kolektivu a všude máš 0%,vždyť to ti nemůže letět.
ale může ale musíš startovat hned nohama nahoru a letí až do oblakvylizplech píše:Zdravím Niki Boom do Zlína,k tvému nastavení křivky kolektivu a všude máš 0%,vždyť to ti nemůže letět.
- vylizplech
prochel píše:ale může ale musíš startovat hned nohama nahoru a letí až do oblakvylizplech píše:Zdravím Niki Boom do Zlína,k tvému nastavení křivky kolektivu a všude máš 0%,vždyť to ti nemůže letět.
![]()
![]()
tak to potom ano,to bych pochopil
Hele, zkuste si to
Letí to normálně - celou dobu to má náklon stejný - jako by to byly pevné listy u čtyřkanálu. Jde to vyvodit i logicky - do půlky plynu rotor tlačí vrtulník dolů (nevím teď jak to nazvat líp - v termínech se ještě nevyznám) a od půlky nahoru podle křivky. Já jsem ji dal na nulu takže mi vrtulník jakoby pořád tlačí rotor dolů. No pak jsem dal revers a je to naopak - takže letí normálně nahoru 
a jak pak letí dolů až dojdou baterky nebo jak????? ne je mi to jasný ovládáš to jak vrtulník s pevným náběhem listí že přidáním a ubráním plynuNiky Boom píše:Hele, zkuste si toLetí to normálně - celou dobu to má náklon stejný - jako by to byly pevné listy u čtyřkanálu. Jde to vyvodit i logicky - do půlky plynu rotor tlačí vrtulník dolů (nevím teď jak to nazvat líp - v termínech se ještě nevyznám) a od půlky nahoru podle křivky. Já jsem ji dal na nulu takže mi vrtulník jakoby pořád tlačí rotor dolů. No pak jsem dal revers a je to naopak - takže letí normálně nahoru
tak nepoužívej reverz a nastav všude 100-100-100-100-100 a máš to to samý
pak nechápu proč sis kupoval mcpx když to ovládáš jak msr