Energic

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Energic

#571 Příspěvek od graup15 »

No spíš 100/20 :-) Moc spěcháš, já se to učil dva roky. Neboj to přijde
creagel

#572 Příspěvek od creagel »

graup15 píše:No spíš 100/20 :-) Moc spěcháš, já se to učil dva roky. Neboj to přijde

Az takhle,jo? To nevim jak realizovat jinak, nez to zapichnout stylem pristani F3j :) Mozna to nemam tak hrodit, a nepoustet to kolmo dolu. Jenze pak se stejne na tech 30m nedostanu.

btw: Docela zajimavy porovnani - Energic na plnych klapkach brzdi stejne, jako Maxion na 70° klapkach. Zkusim asi jeste prehodit na Maxionu ty paky, abych to mel na 90° dolu a pak pristanu 100/10 :D
Dzordzik

#573 Příspěvek od Dzordzik »

Nebo to rozbiješ, protože to přebrzdíš. Opatrně a zbytečně to nehroť, byla by ho škoda. uvidíš, že to vypiluješ ke spokojenosti. Já si na zahradě vysekal plácek cca 10x27m. Tomu říkám výzva :-) Zatím trénuju s Kčkem, jestli to dám i s Dingem, to se uvidí :D
creagel

#574 Příspěvek od creagel »

Dneska "paradni" politani. Nejdriv jsem s Energicem vytocil komin do 539m, pak to poslal po cumaku dolu (ale ne kolmo, protoze to jsem ho nevidel :) ). Ten svistici prulet bomba. Asi poridim vario vcetne gps, abych vedel jakou to ma rychlost.

Co je trochu mrzuty, ze jsem pri pokusu o nabrani vysky vytratil kuzel i s vrtuli :( Dal bych ruku do ohne za to, ze byl utazeny poradne (vic ty cerviky proste utahnout neslo). Energic to vyklouzal a v pohode pristal. Kuzel jsem hledal v repkovem poli +- v miste, kde to upadlo asi 2 hodiny a stejne jsem ho neasel. Takze ted zase cekat, nez se vyrobi kuzel a listy :((

btw: pojistujete ty cerviky necim? Na Maxionovi je mam taky utazeny jen tak rukou a drzi to fest.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od Milan Nes »

u tehle aplikaci vsechny cerviky Loctide na rozebiratelne spoje ... poucen od dob jezdeni s autem na draze ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ST
Kontaktovat uživatele:

#576 Příspěvek od ST »

Na co červíky ? Kup si kužel s kleštinou a máš po problému. Ale je fakt, že jsem taky provozoval unašeč kterej byl fixovám 2 červama a drželo to bez problémů i bez loctite. Ale bylo to jen 500W. Teď už jedině kleštiny, nic jinýho nepoužívám.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#577 Příspěvek od Abu »

Urcite Loctite. Ja to u Trinity taky napoprve nepojistil, ze to jen vyzkousim a vecer to udelam poradne... zapomnel jsem na to, lital jsem s tim nekolik mesicu a pak jsem se strasne divil, kdyz mi ulitl kuzel, nastesti pri startu, takze jsem ho nasel. Ted to mam pojisteny modrym Loctitem a pred kazdym startem kontroluju jestli se to nepovoluje (zatim drzi, asi rok a pul).

Edit - plosky na hrideli jsem mel (u 2kW pohonu s 17" lopatou bych se to bez nich neodvazil).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od TomasC »

creagel píše:btw: pojistujete ty cerviky necim? Na Maxionovi je mam taky utazeny jen tak rukou a drzi to fest.

A plošky na hřídeli máš??
Moje osobní zkušenost je, že unašeč na červíky je přesnější než kleština.
creagel

#579 Příspěvek od creagel »

TomasC píše:
creagel píše:btw: pojistujete ty cerviky necim? Na Maxionovi je mam taky utazeny jen tak rukou a drzi to fest.

A plošky na hřídeli máš??
Moje osobní zkušenost je, že unašeč na červíky je přesnější než kleština.

Jj, ploska tam je. No nic, musim objednat novou vrtuli a kuzel (skoda jen, ze jsem tuhle menil ten Daliboru za novy) - nevydrzel ani mesic :(( Hlavne ten cervik uz vic utahnout opravdu nesel, tak to nechapu. Ale vem to cert, hlavne ze je Energic cely :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od Abu »

Postupne se povolil. Dej tam Loctite.
creagel

#581 Příspěvek od creagel »

Dneska zacali u nas sekat repku. Tak jsem se sel podivat, jestli vrtule nahodou neprezila. Lezela chudinka hned asi 4m od kraje pole, kde jsem urcite nekolikrat prosel. Bohuzel, prejel ji kombajn. Takze kuzel popraskany a jeden list naprasknuty u korene :( Druhy list je podle vseho ok (do era ale urcite nepujde).

Skoda ze nova vrtule s kuzelem zatim nedorazila :((

Zajimavy je, ze na hridel motoru vratit nejde (vadi tam cervik). Pritom na hrideli zadna ryha od cerviku neni. Divny.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od Abu »

Skoda toho kombajnu, navic kdyz byla vrtule takhle kousek od kraje pole.

Z trosku jineho soudku - pristi tyden budu pobliz Sedlcan, asi od stredy do nedele, urcite si beru nejaky modely, takze se pripadne muzeme dohodnout na spolecnem politani (asi tam u vas, ja litam jen na louce za vesnici). Samozrejme podle pocasi.
Jeste se ozvu, mel bych byt online i na chalupe.
creagel

#583 Příspěvek od creagel »

Abu píše:Skoda toho kombajnu, navic kdyz byla vrtule takhle kousek od kraje pole.

Z trosku jineho soudku - pristi tyden budu pobliz Sedlcan, asi od stredy do nedele, urcite si beru nejaky modely, takze se pripadne muzeme dohodnout na spolecnem politani (asi tam u vas, ja litam jen na louce za vesnici). Samozrejme podle pocasi.
Jeste se ozvu, mel bych byt online i na chalupe.

Jj, taky me to nastvalo, ze byla takovy kousek v miste, kde jsem tutove chodil :) No nic, mam jeste Maxiona k letani. Pristi tyden by to slo se na nejaky odpoledne domluvit ;)
creagel

#584 Příspěvek od creagel »

ad zajistovani cerviku v kuzelu - je tohle ten pravy loctite?

http://www.rcshop.eu/loctite-242-lepidl ... 16427.html
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#585 Příspěvek od PiNa »

Tohle video možná někteří neznají ... byla to velká "legrace".

http://www.youtube.com/watch?v=oWC7-QWUaQE

Teprve poté jsme byli poučeni, že nejlepší je utáhnout kužel, co to jde. Při pohodovém letu všechno hezky prohřát (motor, osu, kleštinu) a potom ještě zatepla pořádně dotáhnout ... a hotovo :wink:

Tady je k tomu ještě povídání na blogu:

http://www.pina.cz/2009/10/02/big-ceres ... estu-2008/
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“