Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
nunasjiri

#571 Příspěvek od nunasjiri »

me to taky zlobi - karbonovou tycku jsem teda mirne zkratil, ale s malejma zavazickama je to skoro jak pises ty, s vetsima je to mirne lepsi, ale uplne dobry to neni. Me se osvedcilo dat ty maly zavazi na puvodni plastovou tycku, ale momentalne ji mam prasklou tak se snazim zprovoznit ten karbon. Ja podezrivam tvrdost/pruznost toho karbonu, rek bych ze se to proste rozvibruje a pak je to neriditelny, ta plastova puvodni tyc je relativne mekka, takze ty vibrace pochyta.

Tak jsem karbonovou tyčku sundal, nandal origo zkrácenou se závažíčkem a je to stabilní jak nový.Takže tento upgrade se nepovedl, jedině ty závažíčka stojej za to.
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
martinit

#572 Příspěvek od martinit »

Dival jsi se,jak moc se ta tycka od extreme vychyluje?Na tom docela zalezi.Musi se vychylovat stejne,jak origo.Tzn.,ze musi narazet do ocasni casti.Nema v tom ulozeni jine dorazy?Jednou jsem zkousel upravit origo stabilizator,tak ze jsem mu zamezil,tak velkemu vychylovani,aby nenarazel do ocasni casti.No a vrtulnik byl takrka neovladatelny.
winkja

#573 Příspěvek od winkja »

no moje solo ma stabilizator upraven na pádla (viz par postů zpět) a jejich délka nedovoluje mlatit ani o ocas ani kabinku a vrtulnik je krasně ovladatelný, ba ještě lépe jak předtím 8)
NE Solo Pro
nunasjiri

#574 Příspěvek od nunasjiri »

Tyčka Extreme je extra tvrdá, je asi o závaží kratší, takže do ocasu nenaráží,akorát když jsem ji sundaval tak jsem koukal na nepatrnej rozdíl v uložení.Origo je užší v místě kolíčku a dirku na čep má v horní polovině tyčky, Extreme má díru uprostřed a je o chlup širší v uložení hlavy.
martinit

#575 Příspěvek od martinit »

Ja nemyslel delku toho stabilizatoru,ale to jestli ma stejny uhel naklonu pri maximalnim vychyleni!Pises ze v miste ulozeni je dirka posazena jinak.Zkratka jestli se viklani min nez origo,tak to je v haji a to je ten problem.Tuhosti to urcite nebude.Oni to maji spocitane o kolik se ma vychylovat.
nunasjiri

#576 Příspěvek od nunasjiri »

Po X-té výměně ližin jsem konečně dohnal Extrem verzi.Původně jsem ji chtěl objednat v cizině, čirou náhodou jsem objevil že ji do nabídky zařadil RCKing.Pár fotek zde: http://nunasjiri.rajce.idnes.cz/Nine_Eagle_Solo_pro_V2/,jsou měkký,luxusní.Na fotce je taky Extreme karbon flybar.
kykloop

#577 Příspěvek od kykloop »

tak jsem si pořídil na základně tohoto fora V4.5.... nicméně bych už potřeboval nějaké náhradní díly a baterie. Koukal jsem na hobby king, jsou tam několikanásobně levnější než u nás, ale bohužel momentálně nemají skoro nic skladem. Nemáte tip na jiný shop, kde by se díly daly levně pořídit?

Jinak vrtulník po vytrimování létal chvíli perfektně. Po pár dnech ale už ani max vytrimování (hlavně bočení a klonění mám také skoro nadoraz) nepomáhá a vrtulník si dělá většinu letu co chce.
nunasjiri

#578 Příspěvek od nunasjiri »

Mám dvě Sola, a u jednoho se mi začalo zasekávat v dolní koncový pozici pravý servo (dopředu-dozadu).Na malý výchylky to nedělá jenom na velký.Poradíte?Zkrátit táhlo aby to nešlo až na konec?
U druhýho mi šlo servo jen na jednu stranu,tak jsem sundal převodový kolečko a motor běží furt - nemá instrukci kde jsou krajní polohy, když vrátím kolečko tak opět jede jen na jednu stranu.někdo tady psal že to odnes do obchodu a tam mu řekli že byl motor "přetočený" a opravili mu ho.Samotný servo asi nikde neseženu (jen celou desku), nevíte někdo jak na to?
Jak tady někdo psal přede mnou taky se mi zdá že když je nový tak drží jak přibitý,a po pár pádech a letech už někam utíká, v určitých otáčkách vibruje...
Karbonovou tyčku z Xtreme jsem po dalším pokusu definitivně vyřadil, lítám na origo zkrácenou a z Xtremu použité závaží.
Xtreme ližiny které jsem popisoval o pár příspěvků výš jsou perfektní, jenom chvála.
Miretzek

#579 Příspěvek od Miretzek »

Dotaz začátečníka : Dá se u setové vysílačky tohodle vrtulníčku nějak zreverzovat plyn, třeba přepájením uvnitř nebo tak něco?
Alios

#580 Příspěvek od Alios »

Mělo by to jít jakým si otočením antény na druhou stranu. Vzadu maj být dva šroubky ty se vymontují a anténa ovladače se přesune na druhou stranu do zářezu a vše se smontuje, tím by se mělo dát přehazovat na MOD1a2. Ověř na vysílačce, má tam být u páček nahoře napsáno MODE1 a na druhé straně MODE2.

Jinak jsi spokojen? taky chci něco pořídit, tak se ptám. :wink:
Miretzek

#581 Příspěvek od Miretzek »

O přehazování modu vím. Dotaz zněl na reverzaci plynu tzn. že bych potřeboval plný plyn "k sobě" Jsem takhle zvyklý z letadel. zatím ještě nic nemám, zatím jenom uvažuji mezi setovym ovladačem nebo rovnou Spektrem 5,6. Řídit jsem to zkoušel u kolegy a celkem se mi to proti některým hračkám zamlouvalo.
saint21

#582 Příspěvek od saint21 »

Spektrum ti na to nepojede musel by jsi jít do Blade a myslím, že reverz u této setové vysilačky není možný.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Miretzek

#583 Příspěvek od Miretzek »

Dobře dík za radu,tak jdu šetřit na Blade mSR :-)
saint21

#584 Příspěvek od saint21 »

Já bych si spiš koupil Blade MCP X
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
winkja

#585 Příspěvek od winkja »

mě se teď hodně líbí ten mini trex... stoji taky kolem 2500kč
NE Solo Pro
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“