Easy Star - pokračování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kroxigor

#571 Příspěvek od kroxigor »

arda1 píše:Ano od letoška je to opravdu zvedlý na 300m. Jinak jsem členem SPRP-můžu lítat taky do 300 metrů? :wink:

Jedině SRPŠ a musíš mít zaplacený příspěvky :lol:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
arda1
Kontaktovat uživatele:

#572 Příspěvek od arda1 »

Ty bude holka platit zítra- myslíš teda že si můžu začít myslet na těch 300? :wink:
ICQ 638556901
kroxigor

#573 Příspěvek od kroxigor »

No jasně :wink:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
were
Kontaktovat uživatele:

#574 Příspěvek od were »

Radsi ale vzdycky pred startem strc ten ustrizek slozenky do era se kterym poletis, kdyby ti ho chteli sestrelit tak aby videli ze mas zaplaceno :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
feek

#575 Příspěvek od feek »

Tak organizovaným členem nejsem, ale zřejmě budu takto létat dál. Konec konců kdybych sundal vrtulník, tak by mi asi nepomohlo ani to členství...
kroxigor

#576 Příspěvek od kroxigor »

já taky organizovanej nejsem naposled jsem byl pionýr od té doby nic :lol:
Maximux
Kontaktovat uživatele:

#577 Příspěvek od Maximux »

No, když tak nad tím uvažuji, létám občas zrovna v přistávacím koridoru. Sice tam mají letadla ještě výšku cca 500m, ale je to na trase :o))
Jinak jsem už viděl lidi, jak to rozbalovali těsně za letištěm v Brně, jak je trávníková školka u Kobylnic, pokud to někdo zná. Zrovna toto se mi nezdá býti vhodné místo.
Můžete hodit link na ten předpis ?? Kdysi jsem to četl, ale už nevím kde.

P.S.: jste všichni pojištění ? Uvažuji o tom, ač létám s kuličkama a mimo lid, ale náhoda je svině. Uplaťnoval někdo náhradu škody na pojistku na blbost v běžném osobním životě, nebo je opravdu nutné mí to spešl pojištění ?
eM.
DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado, BeeII, Sbach EPP, Lodě: PILOT, ANTJE, Victoria
were
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od were »

Predpis mas citovany tady
http://www.svazmodelaru.cz/new_smcr/aktualita.htm
kdyz sjedes trochu niz na zpravu z Praha, 26. ledna 2009

Jinak ja si chci co nejdriv zaridit to modelarske pojisteni od Allianz, na to beznozivotoblbostni by to podle me clovek asi moc neuhral, kazdopadne za tech nekolim stovek za rok se podle me mit primo modelarske pojisteni vyplati - uz jenom pro ten klid

Jinak nevim jaky mas kulicky, ale videl jsem fotku Easy Glidera ktery prosel skrz naskrz strechou na chalupe :D Ono pul kila aerodynamicky tvarovanych kulicek taky udela svoje
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Maximux
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od Maximux »

To Were.
Díky, přesně to jsem kdysi viděl a toto hledal.
Mám EasyStar a přesně to samé si myslím také. Nemá sice tak pevnou špici, ale dokážu si škody představit také.
eM.
DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado, BeeII, Sbach EPP, Lodě: PILOT, ANTJE, Victoria
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od cptFlyer »

mhabr píše:Byl by někdo z Brna a okolí, kdo by byl ochoten pomoci se zalétnutím Easy Stara? Ještě ho nemám slepenýho, takže někdy v polovině září.
Samozřejmě přijedu a odvezu kam bude potřeba.
Díky moc.

Doporučuji po zkompletování zajet do Medlánek na RC plochu a poprosit zkušeného o zalétnutí, já to tak o víkendu udělal a už si lítám sám 8) Musel jsem ale udělat větší směrovku, když trochu foukalo tak to nešlo otočit ani na 125%
Dodělal jsem i křidýlka a už mám s něma po dnešku za sebou hodinu letu a je to paráda :D Easy Star je fakt dobrá volba pro začátečníky.
feek

#581 Příspěvek od feek »

Zajímavý odkaz. Po přečtení z tohoto:

Modelář, který řídí model letadla, musí sám nebo s pomocí další osoby trvale sledovat okolí a letový provoz, přičemž musí dávat přednost velkým letadlům a včas se jim vyhýbat.

Pro mně vyplívá, že i kdyby ten vrtulník letěl skoro v trávě, tak stejně musím pryč. Nicméně už nebudu chodit lítat k lesu, protože polovina zorného pole jsou jen stromy:( To bych toho asi moc neviděl.
Jinak pojistku mám, ale ještě jsem neuplatňoval plnění a doufám že ani nebudu.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od Hoki »

feek píše: Nicméně už nebudu chodit lítat k lesu, protože polovina zorného pole jsou jen stromy:( To bych toho asi moc neviděl.
Jinak pojistku mám, ale ještě jsem neuplatňoval plnění a doufám že ani nebudu.

Tady se chodí lítat k Nemošicím k lesejku. A blížící se éro lze dostatečně dopředu zaregistrovat sluchem. A když víš kde maj osy dráhy letu, stačí poodletět bokem. Lepší jsou ty letouny co startují, ty pak v těch místech už mají dostatečnou výšku. Ti co přistávají bývaj občas níže než já. Hlavně klid a nezmatkovat. 8)
feek

#583 Příspěvek od feek »

No jo, to jsou situace, které se dají předvídat, nebo se s tím počítá. Jenže - tam kde lítám já je jediný pravidelný provoz dopravních letadel a to v kilometrových výškách. To ostatní jsou vyhlídkové lety z Nesvačil, Vlašimi apod. Vrtulník tam občas proletí policejní, nebo záchranářský a u těch není žádný pevný koridor, nebo letový čas:( Takže když si to takový vrtulník kydlí nad lesem ve 150 metrech a já jsem od lesa cca 150 metrů, tak nemám mnoho času na reakce. To co se mi stalo, jak je uvedeno výše, bylo od tohoto lesa cca 1,5 km a výš položeno a i tak jsem stihl uhnout fousově. Jinak samozřejmě je klid nejdůležitější.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#584 Příspěvek od Hoki »

Vrtulník je slyšet docela brzo, to s ultralajtem je to horší, ale i to jde v klidu a brzo slyšet. To že tady je letový koridor, ještě neznamená, že tam létají rovně a spořádaně. A lítaj tam ve výškách menších než 150m. A nejde o to uhnout na stovky metrů od nich, jen být mimo jejich dráhu. Oni většinou ani neví že někoho minuly. Já se jich ptal, když mě několikrát "podlítli".
Maximux
Kontaktovat uživatele:

#585 Příspěvek od Maximux »

Pánové, trochu z jiného soudku.
Doposud mi držela křídla u trupu pomocí kousků pásky lepených půlkou na křídlo a půlkou k trupu podélně. Magnety co jsem zabudoval do křídel jsou k tomu slabé a už se mi to nechce pitvat ven a měnit.

Uvažuji už i o nějakých háčkách a zajišťování gumičkou, protože mne lepení přestalo bavit. Hlavně, když to musím vždy rozlepit a při přípravě zase zkompletovat. :roll:

Jak řešíte zajištění křídel, aby se nevysouvala ?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“