Graupner HOTT a telemetrie
Re: Graupner HOTT a telemetrie
Nejde vypnout. Hlásí fixně: 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m. Viz manuál (a samozřejmě i vyzkoušeno). Pokud nepotřebujete GPS (stejně měří jen rychlost vůči povrchu a ne IAS, která nás zajímá více), tak doporučuji Unisens-E.
Hm... 
Mám GPS protože mně zajímala rychlost. Unisens-E jsem měl a prodal protože mně nezajímala výška.
Rychloměr by se mi líbil, ale ne už cenou
Mám GPS protože mně zajímala rychlost. Unisens-E jsem měl a prodal protože mně nezajímala výška.
Rychloměr by se mi líbil, ale ne už cenou
jyrry.webnode.cz
Ano, rychloměr je trošku dražší. Můj vlastní vývoj narazil, protože jsem napřed konstruoval desku a pak až přemýšlel nad algoritmem výpočtu rychlosti a nedošlo mi, že budu muset počítat druhou odmocninu, takže ta ATMega, co jsem v bastlu použil, nestačí. Jako "ukazovátko" to, jakž takž, funguje, ale prostě chybí kompenzace vlivu teploty a nadmořské výšky, takže indikovaná rychlost platí pouze za ideálních podmínek
Prostě jsem se držel až moc lowcost (a taky moje schopnosti na M3 jaksi nestačí
).
2. Graupner slibuje vlastní rychloměr. Původně byl ohlášen již na září, pak odloženo na březen 2016. Porovnáním cen ostatních telemetrických krámů a produktů JETI očekávám cenu kolem 2000,- Kč, což bych asi i zkusil.
2. Graupner slibuje vlastní rychloměr. Původně byl ohlášen již na září, pak odloženo na březen 2016. Porovnáním cen ostatních telemetrických krámů a produktů JETI očekávám cenu kolem 2000,- Kč, což bych asi i zkusil.
Ta rychlost z GPS je celkem na nic, když ukazuje rychlost vůdči zemi a je to pomalé. Na ten graupnerácký jsem docela zvědavý. O tom HSS-330 už jsem taky uvažoval, ale zatím nějak nelítám, tak to ještě počká.
Lark píše:Ta rychlost z GPS je celkem na nic, když ukazuje rychlost vůči zemi ...
No já chtěl hlavně vědět jak moc to kolem mě sviští
Jinak spoléhat se na to nemíním, na to mám oči... Pomalé to je, to ano.
jyrry.webnode.cz
Jestli ti jde jen o to, tak existuje prográmek, kterému stačí předhodit nahraný zvuk průletu v přímém směru (formát WAW 16bitů) a on ti vyplivne rychlost na základu dopplerova jevu. Kdysi jsem si s tím taky hrál.
http://www.sprut.de/electronic/soft/scope.htm
http://www.sprut.de/electronic/soft/scope.htm
mhabr píše:Nejde vypnout. Hlásí fixně: 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m. Viz manuál (a samozřejmě i vyzkoušeno). Pokud nepotřebujete GPS (stejně měří jen rychlost vůči povrchu a ne IAS, která nás zajímá více), tak doporučuji Unisens-E.
Tak jsem kecal. Pokud se nastaví Sensitivity na OFF, tak se vypne pípací vário, i hlášky výška 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m.
mhabr píše:... Sensitivity na OFF...
aaaa, díky, to jsem nezkusil
jyrry.webnode.cz
Tak HOTT vyřešeno. (Výmaz původního komenu.) 
Syma X8C, Hexakoptéra H550, FrSky Taranis
Omlouvám se jestli už to tu proběhlo, ale umí mc-20 (mc-16) nahrávat (logovat) telemetrii? A umí generic electric modul změřit odebranou kapacitu? Díky.
Proč dáváš stejnou otázku do dvou vláken současně???
Náhodou jsem narazil na inovované čidlo Hott GPS/Vario module ALPHA, uvádějí, že tato verze je osazena Ublox8 a kromě satelitů GPS přijímá i Glonass. Asi to bude už rychlejší a přesnější než původní verze co se mi válí doma, ale vrážet peníze do dalšího pokusu už nebudu.
http://shop.graupner.de/webuerp/AI?ARTN ... anguage=en
martin z píše:Náhodou jsem narazil na inovované čidlo Hott GPS/Vario module ALPHA, uvádějí, že tato verze je osazena Ublox8 a kromě satelitů GPS přijímá i Glonass. Asi to bude už rychlejší a přesnější než původní verze co se mi válí doma, ale vrážet peníze do dalšího pokusu už nebudu.
Taky ti ta GPS nefunguje? Zobrazovana hodnota na vysilaci je z GPS k nicemu. Ma to ohromne zpozdeni. Chtel jsem to reklamovat ale v logu letu je videt, ze to funguje presne. Proto si myslim, ze ani tato nova verze nebude nic moc, protoze kriticka rychlost prenosu dat do vysilace.
Máš updatovaný systém? Zrovna ta GPS se po přehrání softu dost zrychlila. Se starým softem jsem ji doma musel dát ven za okno, aby se chytla a ještě to trvalo hrozně dlouho a po updatu se mi chytá normálně na stole a prakticky hned.(Sestava MZ-24+GR-16+GPS/Vario.) Ale je potřeba updatovat celý systém.
Ground Penetration Tester
Já jsem někdy minulý týden opravdu updatoval vše co se dalo (přijímače, čidla, smartbox), ale změnu nevidím. Přiznám se, že jsem té naději na chvíli podlehl, myšlenka že telemetrii zrychlí nějaká aktualizace zdarma bez přikupování komponentů byla tak opojná. Na samotný vysílač Mc-22 Hott ani na v něm výrobcem zabudovaný modul M-G1 ale už roky žádná aktualizace nevyšla a ani s tím nepočítám, koupil jsem si Hott rádio holt moc brzo. A taky jsem si na trubce všimnul, že nejnovější rádia MZ vydávají lepší zvuky. Mě ale kupodivu ještě i řadě MX to jen protivně pípá. To se pak blbě porovnává se Skyasistantem. Hott vario ke všemu pípá i v klidovým stavu, nejen při klesání/stoupání, nemá možnost mrtvé zóny a nastavení citlivosti je taky nedostatečný. Pokus s GPS jsem udělal před chvílí a je pravda, že asi za minutu se to načetlo i doma pod střechou a ukazuje to poctivou nulu, to dřív nebývalo, to i na louce při zapnutí ukazovalo blbosti.