Při nákupu dílů jsem se snažil pořešit taky nápravu ve výběru listů, abych neměl celkem zbytečné náklady. Volba padla na MS Composit, které zkusím na střídačku s těmi origo Align. Uvidím hlavně jak se bude vyvíjet delfínový let a co se s tím nechá pořešit nepatrným snížením potenciometru ELEV jak zněla rada. V nastavení přes PC se mi moc vrtat nechce, minimálně bez dozoru někoho kdo to již zná.....
Zarazil mě návod přiložený k listům, kde je vysloveně uveden limit 2500 otáček a já mám na Iddle 1 něco mezi 3200 až 3300.... Napsal jsem do MS Compositu a přišla mi následující obsažná odpověď :
Dobrý večer,
pokud se jedná o listy Champion, poznají se podle červených plastových konců, nemusíte mít obavy a můžete otáčky ponechat na stávající úrovni. Pokud by to byly standardní listy starší řady, doporučoval bych otáčky snížit na cca 2600, tyto listy nejsou konstruovány na vyšší otáčky, takže nejsme schopni zaručit bezpečnost.
Pokud budete cokoli potřebovat, klidně mi napište nebo zavolejte, uděláme co bude v našich silách. Navíc jsme schopni vám nabídnout výrobky druhé jakosti s povrchovými vadami které nemají funkční vliv. Tyto produkty jsou za velice zajímavé ceny. Dále jak jsem viděl, létáte bezpadlo, pozor na to, je třeba vybírat pečlivě jaké listy použít, pokud nesplňují parametry ohledně polohy těžiště, mohlo by dojít k nečekaným defektům za letu, což je velmi nepříjemné a v extrémních případech může dojít i k poškození řízení vlivem extrémních sil.
Přeji hezký večer a ať vám to lítá.
s pozdravem Karel Vorel
Mám ty s červeným koncem = OK, ale s tou polohou mě to trochu vylekalo. Samozřejmě to na žiletce hledám a zakresluju, nicméně na 450 je to tak titěrná dimenze, že jenom ryska permenentem mi přijde plus mínus autobus.....

Doufejme že základní kontrola to nejhorší eliminuje.
Napřed najít těžiště obou listů, ta sjednotit dovážením na kraji a pak v těžišti dovážit ten lehčí list....
V jaké podobě se nepatrná nepřesnost u FBL projeví ? díky za info.