Easycopter V4.5 COLIBRI
problem gyro
Ahoj vsem,
prosim o radu od majitelu tohoto kolibrika.
mozna mam neco s gyrem. pri zmene otacek rotoru gyro nevyrovnava a vrtulnik se vzdy toci tam ci tam, dle otacek hl motoru.
sice ne moc ale je to dost rusive.
podle videi na "TyTrubko" jsem nevidel ze by to nejaky delal.
jak jste na tom Vy?
mozna mam neco s gyrem. pri zmene otacek rotoru gyro nevyrovnava a vrtulnik se vzdy toci tam ci tam, dle otacek hl motoru.
jak jste na tom Vy?
Re: problem gyro
jmk píše:Ahoj vsem,
jak jste na tom Vy?
ja jsem se tu na to same ptal asi pred mesicem, bylo mi receno ze je to normalni, a celkem jsem se s tim naucil zit (tzn vyrovnavam packama). Kdyz si to vytrimujes aby v naprostem visu (nejde ani nahoru ani dolu) netocil, jsou pak potreba jen male korekce behem letu.
zdravim.. jsem tu nový. omluvám se teď nemám čas pročítat tenhle topik ale měl bych dotaz.. můj vrtulník se zničehonic začal točit doleva. trimování nepomáhá, a zadní motůrek nějak nápadně hučí, jinak se točí, ráguje a jde do otáček. Myslíte že bude v háji? jsem zoufalý, díky za každou radu.. 
colibri V4.5
djanes píše:zdravim.. jsem tu nový. omluvám se teď nemám čas pročítat tenhle topik ale měl bych dotaz.. můj vrtulník se zničehonic začal točit doleva. trimování nepomáhá, a zadní motůrek nějak nápadně hučí, jinak se točí, ráguje a jde do otáček. Myslíte že bude v háji? jsem zoufalý, díky za každou radu..
me odesel prvni zadni motorek po dvou dnech litani.. taky zacal tocit bezduvodne. ted mam druhej asi mesic uz a drzi..
Ten zadní motorek je velký pruser. 5 letů odešel ....dalších 5 letu... odešel druhy... po třetím jsem to vzdal a teď mi vrtulník leží ve skříni. Možná ještě zkusím sehnat nějakou lepší náhradu a zkusím to. 170 + poštovné mi přijde celkem dost za chvilku zábavy.
Naposledy upravil(a) jakub_j dne stř 04.05.2011 17:51, celkem upraveno 1 x.
zakoupil jsem tuning stabilizátoru : http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6666-xne006-xtreme.html, po namontování dva leta a vždy stejný chování, vzlet dobrý, a když jsem mu ubral tak se začal motat a neřízenej postupnej sešup na zem.Ta karbonová tyčka je tvrdá,nejde ohejbat, podezřívám jí.Nemáte s tím někdo zkušenost?přemýšlím že tam vrátím tu původní a zkrátím jí a dám tam ty závažíčka z tohodle Xtreme tuningu.
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Karbou flybar je tvrdej, nehne se, teď jsem zjistil že se mi seká pravý servo v koncový poloze, tak to zítra doladím a uvidíme.Na druhým vrťasu ho mám origo a ustřiženej,na kterej jsem dal ty lehký závaží a lítal super, tammi pro změnu jde servo jen na jednu stranu a druhou nikoli.Zkoušel jsem sundat ozubený kolo na osičce (šroubovici) a nechat ho se vystředit do neutální polohy ale nic.Mám je nějaký rozhozený kluky kolibří.
Nyní: DJI Spark
nunasjiri píše:zakoupil jsem tuning stabilizátoru : http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6666-xne006-xtreme.html, po namontování dva leta a vždy stejný chování, vzlet dobrý, a když jsem mu ubral tak se začal motat a neřízenej postupnej sešup na zem.Ta karbonová tyčka je tvrdá,nejde ohejbat, podezřívám jí.Nemáte s tím někdo zkušenost?přemýšlím že tam vrátím tu původní a zkrátím jí a dám tam ty závažíčka z tohodle Xtreme tuningu.
me to taky zlobi - karbonovou tycku jsem teda mirne zkratil, ale s malejma zavazickama je to skoro jak pises ty, s vetsima je to mirne lepsi, ale uplne dobry to neni. Me se osvedcilo dat ty maly zavazi na puvodni plastovou tycku, ale momentalne ji mam prasklou tak se snazim zprovoznit ten karbon.
Ja podezrivam tvrdost/pruznost toho karbonu, rek bych ze se to proste rozvibruje a pak je to neriditelny, ta plastova puvodni tyc je relativne mekka, takze ty vibrace pochyta.