RC paragliding.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Re: RC paragliding.
Dnes bych chtěl koupit 5-ku svařovací drát a zkusit ji zkroužit na zkružovačce typu john
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub píše:8O, tak takové kopce u nás nemáme. Jenom dotaz vůbec si nedovedu představit, jak jsou daleko od Tvého bydliště (místa fotografování), tam musí být fakt super svahovačka. Osobně jsem v životě nebyl na kopci který by byl vyšší jak 800m
, jo a moře jsem také neviděl.
Dnes bych chtěl koupit 5-ku svařovací drát a zkusit ji zkroužit na zkružovačce typu john![]()
.
Já mám to /ne/štěstí,že Tatry z okna vidím,jedna je T-815,druhá T-148,když ráno startují,máme pořádně zahuleno!
Ale ten Tvůj pohled Ti opravdu závidím,k tomu Spišskou borovičku,nějakou 18 tku na klíně... 
Už cestuje ku mne.
Naposledy upravil(a) johnf56 dne stř 25.11.2015 7:06, celkem upraveno 1 x.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Tak to Ti závidím. Koukal jsem na mapu, jak to je daleko a vzdušnou čarou 503 km
Jinak jak jsi psal o té vrtuli, tak 9 palců není to málo?. Na Free používám 10/5 a na Wegusu 12/6. I když nezáleží jen na průměru vrtule, je tam dost proměnných.
Jinak jak jsi psal o té vrtuli, tak 9 palců není to málo?. Na Free používám 10/5 a na Wegusu 12/6. I když nezáleží jen na průměru vrtule, je tam dost proměnných.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Dík za video, budu muset na půdu vyštrachat nějaký starý kastroly, kdybych to dělal na těch nerezových co máme doma, tak by mě ta moje asi už vyhodila
. S tím očkem zaháknutým za to ucho super nápad 
dub píše:Dík za video, budu muset na půdu vyštrachat nějaký starý kastroly, kdybych to dělal na těch nerezových co máme doma, tak by mě ta moje asi už vyhodila![]()
. S tím očkem zaháknutým za to ucho super nápad
Tie menšie robim na menšim aby ti vyšla kružnica na 16cm a potom mam ešťe jedn pripravok to dam pozdejši ma ho v garaži tak ho musim donest.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Doufám, že to bude přípravek na svařování všeho dohromady
, ten bych docela uvítal. Neříkám, že bych něco nevymyslel, ale proč chodit s dřívím do lesa

dub píše:Doufám, že to bude přípravek na svařování všeho dohromady, ten bych docela uvítal. Neříkám, že bych něco nevymyslel, ale proč chodit s dřívím do lesa
![]()
![]()
Nie len na svarovani ale na tom aj upravujem dlžky tych malych kružnic
dub píše:Tak to Ti závidím. Koukal jsem na mapu, jak to je daleko a vzdušnou čarou 503 km![]()
No mal som tam 10palcovu ale mam stare aku tak mi to scipalo po 5 minutachta som tam dal 9 a leti to takych 10až 12 min.jasne na pol plynu a nin.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Díky, kvůli tomu si běžel do garáže, tos nemusel, klidně bych počkal
až budu vařit, tak zkusím něco nafotit.
Prosím Tě mohl bys mi ještě změřit průměry těch kastrolů, abych nemusel laborovat s tím kolik mi to po zakroužení nabyde
Prosím Tě mohl bys mi ještě změřit průměry těch kastrolů, abych nemusel laborovat s tím kolik mi to po zakroužení nabyde
prišiel som nato prečo mne nepraskaju tie paky na serva ja ich montujem takto a tym sa spevni ,čo ty nato može to byť tak.
dub píše:Díky, kvůli tomu si běžel do garáže, tos nemusel, klidně bych počkalaž budu vařit, tak zkusím něco nafotit.
Ten maly ma 12cm a presne vychadzaju 16cm a ten veky ma 15cm ale može byť aj vetši pak to vartiš na tych 28 alebo 30 z metoveho zvaracieho dratu. ten na 33cm som robil už z dvoch kusov
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Mě ty páky nikdy nepraskly v tom těle co jsou ty dírky, ale vždy se mi podařilo strhnout ten tisícihran co je uvnitř té plastové páky.
Včera jsem objevil tyhle serva. V Rc paraglidech mám se servy HD Power s kovovými převody dobrou zkušenost
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
Nemaj střídavý elektromotor a nejsou HV, ale pro naše účely by měla úplně stačit. 20 kg se mi líbí proto, že by se dala prodloužit ovládací ruka na panákovi a tím prodloužit dráhu stažení řidičky. To proto, aby vyblbnutí při létání bylo ještě lepší
Včera jsem objevil tyhle serva. V Rc paraglidech mám se servy HD Power s kovovými převody dobrou zkušenost
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288
Nemaj střídavý elektromotor a nejsou HV, ale pro naše účely by měla úplně stačit. 20 kg se mi líbí proto, že by se dala prodloužit ovládací ruka na panákovi a tím prodloužit dráhu stažení řidičky. To proto, aby vyblbnutí při létání bylo ještě lepší