Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
Re: Novy vysielac od JETI
Vid prve foto obrazovky. SW v anglictine a je tam napisane "Kridelka"... ? Preklep v lokalizacii, ci len natvrdo jednojazycna verzia?
Chalani budte trochu opatrnejsi. (najme ak teda stale tvrdia ze ich sw ma mat neobmedzene programovanie...) To, ze sa da preklikat par obrazoviek nie je ani
zdaleka (ANI ZDALEKA) funkcny sw. Pisem to stale ja a pisu to aj iní. Pockajte a rozmyslajte...
Chalani budte trochu opatrnejsi. (najme ak teda stale tvrdia ze ich sw ma mat neobmedzene programovanie...) To, ze sa da preklikat par obrazoviek nie je ani
zdaleka (ANI ZDALEKA) funkcny sw. Pisem to stale ja a pisu to aj iní. Pockajte a rozmyslajte...
To "Kridelka" tam asi niekto naklikal - počul som že majú byť "premenné" pomenovateľné a taká vec (ak sa použije s rozumom) veľmi pomôže s prehladnosťou aj pochopením nastavovania.
- elektromodely
coro píše:To "Kridelka" tam asi niekto naklikal - počul som že majú byť "premenné" pomenovateľné a taká vec (ak sa použije s rozumom) veľmi pomôže s prehladnosťou aj pochopením nastavovania.
Presne tak som to pochopil aj ja - tak ako sa bežne dávajú názvy letovým režimom pri iks kanáloch a iks servách pre každé kormidlo
je poľudštené pomenovanie kanálov dosť prínos pri napípavaní modelu.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
coro píše:Akože ok, 8 serv v krídle - to je pekné, ale určite niekto príde s tým že chce 10 alebo hoci aj 14 (pre 16 kanál vysielač, prečo nie..) ..
Pod pojmom neobmedzené programovanie, si predstavujem že nejakých 10 alebo 12 serv v samokrídle by tomu nemalo robiť problém.. Veď to je 16 kanál..
Coro ty si pacient. Namixovať všetky kanály na jednu páku vie aj môj zastaralý systém na T10, len mi akosi uniká zmysel
Už aj to 8 servové krídlo je záležitosť 2-3 modelárov v ČR a SR
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
B2 Spirit je samokrídlo čo má 10 serv ako polomaketa..
EDIT: 11, hýbe aj tým stredným výbežkom. Samozrejme rátam len tie na plochách na odtokovke.
EDIT: 11, hýbe aj tým stredným výbežkom. Samozrejme rátam len tie na plochách na odtokovke.
- elektromodely
LV píše:coro píše:Akože ok, 8 serv v krídle - to je pekné, ale určite niekto príde s tým že chce 10 alebo hoci aj 14 (pre 16 kanál vysielač, prečo nie..) ..
Pod pojmom neobmedzené programovanie, si predstavujem že nejakých 10 alebo 12 serv v samokrídle by tomu nemalo robiť problém.. Veď to je 16 kanál..
Coro ty si pacient. Namixovať všetky kanály na jednu páku vie aj môj zastaralý systém na T10, len mi akosi uniká zmysel![]()
Už aj to 8 servové krídlo je záležitosť 2-3 modelárov v ČR a SR
Coro to asi myslel, že kde je tá (totálna) otvorenosť napípavania modelov, nie že či je to maximálne otvorené pre 99,99% modelov.
Alebo to bol iba sarkazmus typu FS-TH9* (s kadejakými nálepkami) to vie (sú k nemu zdrojáky), tak som "zvedavý", či to zvládne aj
dc-16... Kým sa nebude dať vysielač doslova programovať (meniť nejakú júzer vrstvu v zdrojákoch), tak to nebude nikdy úplne otvorené...
- elektromodely
coro píše:B2 Spirit je samokrídlo čo má 10 serv ako polomaketa..
B2 ide napípať s hocijakým vysielačom pre vetrone plus prípadne elektronika pre servá, ktoré ovládajú spoločnú
plochu, keď vysielač nezvláda viac serv na krídelká, štíty, vztlaky, teda bežné nastavenie pre vetroň - krídelká,
vztlaky, štíty.
Teda B2 napípať v dc-16 pôjde určite.
elektromodely píše:coro píše:B2 Spirit je samokrídlo čo má 10 serv ako polomaketa..
B2 ide napípať s hocijakým vysielačom pre vetrone plus prípadne elektronika pre servá, ktoré ovládajú spoločnú
plochu, keď vysielač nezvláda viac serv na krídelká, štíty, vztlaky, teda bežné nastavenie pre vetroň - krídelká,
vztlaky, štíty.
Teda B2 napípať v dc-16 pôjde určite.
Veď to verím ale som zvedavý ako to bude urobené z pohľadu užívateľského
Zaujal ma tam totiž ten obrázok pri 8 servovom krídle, a aj samotná informácia že 8 serv zvláda - mne to vyznelo akoby nezvládala 12 serv a to by som sa prekvapil.
Proste ma hneď napadlo, že čo ak tam správny obrázok jednoducho nebude, že proste si niekto vymyslí model ktorý sa nebude hneď v prvom kroku podobať žiadnej ponuke.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
coro píše:Veď to verím ale som zvedavý ako to bude urobené z pohľadu užívateľského![]()
Zaujal ma tam totiž ten obrázok pri 8 servovom krídle, a aj samotná informácia že 8 serv zvláda - mne to vyznelo akoby nezvládala 12 serv a to by som sa prekvapil.
Proste ma hneď napadlo, že čo ak tam správny obrázok jednoducho nebude, že proste si niekto vymyslí model ktorý sa nebude hneď v prvom kroku podobať žiadnej ponuke.
Je jasné, že si také niečo ešte nepípal.
Moja T10 má obrázok iba 4servového krídla a ako som písal vyššie domixovať si vo voľných mixoch môžeš aj zbytok kanálov. Len to dlhšie trvá a treba použiť to čo nosíš na krku.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
tak nevim, prijde mi jako uchylarna do serioveho radia implementovat neco, co vyuzije jeden z tisice jeho majitelu jedenkrat za zivot a to si to radio koupi jeden z tisice modelaru a to jeste "opravdovych" ( :-D ) a to je zase tak jeden z tisice. Vysledna pravdepodobnost pouziti nejake suprficury je tedy 1:1000000000 a to se vyvojarum opravdu vyplati :-D :-D
jyrry.webnode.cz
a kdyz uz jsme u toho, vzhledem k tomu, ze delam dvoumotoraky a mladej tihne k vicemotorakum (autobusum), umi to radio ctyrmotorove kridlo s postupnym startem a pak spolecnym chodem a pak zase postupnym zhasinanim motoru?
;-)
;-)
jyrry.webnode.cz
Jyrry, ak to je vymyslené univerzálne a dobre, tak to nie je takmer žiaden rozdiel či je tých serv 8, 14 alebo len jedno.. Ale keby to nebolo dobre vymyslené, tak bude už 10 problém v prípade že niekto myslel na najviac 8 - tak ako už 6 môže byť problém pre rádio ktoré je nabastlené natvrdo a kde mysleli najviac na 4.
Tvoje dva posledné príspevky sú o tom istom
- bola by somarina aby niekto v Jeti riešil preddefinovaný 4 motorák s postupným zapínaním motorov,
- ale bolo by veľmi zle keby to nešlo normálne naklikať v nejakom hlbšie vnorenom menu (čiže to čo píše LV, že nie len zvolím template a letím, ale treba použiť hlavu) - a potom bude jedno či 4 alebo 8 motorov.
Inak kedysi sám Tinka lietal s takým modelom čo mal len jedno dlhé krídlo a kopu motorov po celej dĺžke, to je asi kombinácia mojich 10 serv a Tvojich X motorov
a ešte to aj bolo maketové z nejakého obletu planéty na solárny pohon či čo to bol za stroj. (edit: asi HELIOS by NASA - ten skončil zle http://www.nasa.gov/centers/dryden/news ... index.html ) ale o tom Tinkovom modeli nejak neviem nič nájsť.
Tvoje dva posledné príspevky sú o tom istom
- bola by somarina aby niekto v Jeti riešil preddefinovaný 4 motorák s postupným zapínaním motorov,
- ale bolo by veľmi zle keby to nešlo normálne naklikať v nejakom hlbšie vnorenom menu (čiže to čo píše LV, že nie len zvolím template a letím, ale treba použiť hlavu) - a potom bude jedno či 4 alebo 8 motorov.
Inak kedysi sám Tinka lietal s takým modelom čo mal len jedno dlhé krídlo a kopu motorov po celej dĺžke, to je asi kombinácia mojich 10 serv a Tvojich X motorov
Naposledy upravil(a) coro dne úte 04.10.2011 10:27, celkem upraveno 1 x.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
... prostě parametr DELAY... U jednoho motoru 0, u třetího 2, u druhého 4, u čtvrtého 6 a vymalované...
A bylo by to funkční pouze v letovém režimu "START MOTORUU" a "CHCIPANI MOTORUU", aby ty motory takto odstupňovaně nechodily za letu... To by pak totiž asi byla jízda...
Malina...
EDIT a ještě by to mohlo být spouštěné spínačem a byl by tam ještě parametr SLOW, aby se t rozbíííííhaaaaloooo pěkně pomalinku a nemuselo se to natvrdo zpomalovat v regech...
EDIT2: a ještě by to mohlo přidávat plyn přes křivky i s místními a různými poklesy, aby to hezky ladilo a interferovalo...
A bylo by to funkční pouze v letovém režimu "START MOTORUU" a "CHCIPANI MOTORUU", aby ty motory takto odstupňovaně nechodily za letu... To by pak totiž asi byla jízda...
Malina...
EDIT a ještě by to mohlo být spouštěné spínačem a byl by tam ještě parametr SLOW, aby se t rozbíííííhaaaaloooo pěkně pomalinku a nemuselo se to natvrdo zpomalovat v regech...
EDIT2: a ještě by to mohlo přidávat plyn přes křivky i s místními a různými poklesy, aby to hezky ladilo a interferovalo...
jyrry píše:a kdyz uz jsme u toho, vzhledem k tomu, ze delam dvoumotoraky a mladej tihne k vicemotorakum (autobusum), umi to radio ctyrmotorove kridlo s postupnym startem a pak spolecnym chodem a pak zase postupnym zhasinanim motoru?
Napr. tak, že 4 prepínače, každým si samostatne zapnem/vypnem motor ako v autobuse (mixy z plynu a smerovky do motorov, zapínané prepínačmi a let.režimami).
Alebo 4 poťáky
elektromodely píše:..........
ja to spis myslel jako legraci, "sprajc" :-D
Na ty motory staci 4 kanaly s ruzne posunutymi krajnimi mezemi....
jyrry.webnode.cz