Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#541 Příspěvek od RiMr »

Vyzkůšaj, já jsem nad tím kdysi taky přemýšlel, ale z jiného důvodu, v2 s anténou se mi nevleze do futrálku co na vysílač (původně v1) mám ušitý :D
Kontaktovat uživatele:

trainer

#542 Příspěvek od michal.valis »

Ahoj,
nezkoušel jste někdo spojit T9X Er9x (master) s HK-T6A (slave) pro výuku létání? Našel jsem, že na T6A je výstup PPM signálu na pin 1. Takže pokud tento signál přivedu přes jack konektor do zapnuté T9X a v mixéru nastavím že třeba PPM1 má jít na CH1 a přepínání pomocí nějakého přepínače, bude to fungovat? Nemohu tím propojením něco odpálit? Má s tím někdo zkušenosti? Díky.
m111

nejde spárovat t9x

#543 Příspěvek od m111 »

Prosím Vás o radu.
Vyřešil jste někdo, co dělat s vysílačem, který se nechce spárovat s přijímačem. Kolega si koupil soupravu a nejde nám to vůbec spárovat. Jednou se to podařilo, ale potom už to zase nešlo po vypnutí a zapnutí. Přitom já mám také t9xv2 a spároval jsem bez problému i ten jeho přijímač, tak v přijímači chyba není. Koax jsme zkontrolovali a je v pořádku, zkoušeli jsme to jak z bec tak ze čtyřčlánku a nejde :(.

A to jsme ještě vyřešili předtím problém s potenciometrem plynu, který do půlky nereagoval a od půlky šel do maxima, povedlo se to tak, že jsme ho pouze vysunuli a zasunuli zpět.

Díky moc za případné rady.
Drondys

Re: nejde spárovat t9x

#544 Příspěvek od Drondys »

m111 píše:Prosím Vás o radu.
Vyřešil jste někdo, co dělat s vysílačem, který se nechce spárovat s přijímačem. Kolega si koupil soupravu a nejde nám to vůbec spárovat. Jednou se to podařilo, ale potom už to zase nešlo po vypnutí a zapnutí. Přitom já mám také t9xv2 a spároval jsem bez problému i ten jeho přijímač, tak v přijímači chyba není. Koax jsme zkontrolovali a je v pořádku, zkoušeli jsme to jak z bec tak ze čtyřčlánku a nejde :(.

A to jsme ještě vyřešili předtím problém s potenciometrem plynu, který do půlky nereagoval a od půlky šel do maxima, povedlo se to tak, že jsme ho pouze vysunuli a zasunuli zpět.

Díky moc za případné rady.

Zkusit vysunout a znovu zasunout VF modul na zadní straně vysílačky. Pokud to nepomůže zkusit se podívat do VF modulu jestli v něm nebude patrný nějaký problém. Na víčku jsou šroubky a po jejich odšroubování lze VF modul otevřít sundáním toho víčka. Pokud to nepomůže a nenajdete ve VF modulu žádný patrný problém a jeho vysílačka i nadále nepůjde spárovat ani s jeho dodaným přijímačem ani s přijímačem co máš ty ke své T9X, pak můžeš zkusit do jeho vysílačky dát na zkoušku VF modul ze své T9X a pokud jeho vysílačka s tvým VF modulem bude funkční tj. bude funkční párování, pak je problém identifikován a je ve vadném VF modulu. Další postup viz následující varianty.

1. Varianta
Může zkusit reklamaci. Kontaktovat podporu Hobbykingu na cs@hobbyking.com a domluvit se s nimi, na kterou adresu to má poslat. Ideální by bylo domluvit se, že jim pošle na výměnu jen ten samotný VF modul, protože to by ho z hlediska poštovného vyšlo nejlevněji zhruba okolo stovky.

2. Varianta
Pokud bude ověřeno, že je to VF modulem (viz výše zmíněný test s tvým VF modulem) pak je i další možnost, a to koupit si samostatný VF modul, který se prodává pro FS-TH9X a který je použitelný i s T9X. Zmíněný VF modul se prodává tady. Tento VF modul má i vlastní anténu tj. může jej pak používat buď s tou jeho vlastní anténou a nebo si to předělat zase na tu vnitřní anténu v T9X tj. to už bude na jeho rozhodnutí co si sám zvolí pokud půjde do této varianty se zakoupením samostatného VF modulu.

3. Varianta
Pokud bude ověřeno, že je to VF modulem (viz výše zmíněný test s tvým VF modulem) pak je zde i tato varianta, která je sice dražší než předchozí dvě, ale zase poskytuje rozšíření o telemetrii a fail-safe. Tato varianta znamená koupit jiný VF modul i s přijímačem, a to tento FrSky a získá tím nejen telemetrii, ale i fail-safe nastavitelné v přijímači. Mimochodem alternativní firmware ER9X má již zabudovanou podporu telemetrie, kterou může s tímto VF modulem využít.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 28.02.2011 13:30, celkem upraveno 1 x.
m111

nejde spárovat t9x

#545 Příspěvek od m111 »

Díky moc za perfektní a vyčerpávající odpověď !!!
Vyzkoušíme to a dám vědět jak to dopadlo.
m111

nejde spárovat t9x

#546 Příspěvek od m111 »

m111

nejde spárovat t9x

#547 Příspěvek od m111 »

m111

nejde spárovat t9x

#548 Příspěvek od m111 »

Drondys

#549 Příspěvek od Drondys »

Zase nám tu na rcmanii řádí STRCM (vysvětlení této zkratky) viz vícenásobný text stejné odpovědi.

Doporučuji při dlouhé odezvě serveru rcmanie nebo při chybách serveru: Fatal error... postupovat dle návodu uvedeného tady, aby se předešlo vícenásobných odpovědím.

Bohužel provozovatel zatím zřejmě "neupgradoval železo" i když byl problém již dříve identifikován jako nedostatek paměti a tak zatím problém nazývaný zkratkou STRCM stále přetrvává zejména ve večerních hodinách, ale už se začíná výrazněji projevovat i v průběhu dne.
hotovson

#550 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:Vyzkůšaj, já jsem nad tím kdysi taky přemýšlel, ale z jiného důvodu, v2 s anténou se mi nevleze do futrálku co na vysílač (původně v1) mám ušitý :D

predpokladam, ze je vam jasne, ze pendrek ma nejlepsi signal v rovine kolme na jeho podelnou osu, z cehoz vychazi nejlepsi poloha sikmo dopredu smerem k zemi, tj. kolmo k letounu
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#551 Příspěvek od RiMr »

Jasné...
Já lécu s fajů zalomenů na bok...
Kontaktovat uživatele:

#552 Příspěvek od MarkAurel »

FlySky TH9x konecne doma, uz je v nej aj er9x, je to super Tx, spracovanie je kvalitne.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
hotovson

#553 Příspěvek od hotovson »

RiMr píše:Jasné...
Já lécu s fajů zalomenů na bok...

a vrtíš sa za tem eroplánem?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#554 Příspěvek od RiMr »

Ani moc né, kolikrát si letím bokem, z leva do prava... Že bych furt myslél na to, na kerů stranu mám zrovna zahnuté brko, to né... :wink:

#555 Příspěvek od dokken »

taky mě to už napadlo, třeba do držátka u HK-T6A by se vešla uplně luxusně..
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=2290943
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“