Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Tom1974

#541 Příspěvek od Tom1974 »

Pohoní, nepohoní..... to je na jiné vlákno :-) Tady jsou Pepine HiTech modely :D
Homer.Simpson

#542 Příspěvek od Homer.Simpson »

graup15 píše:No ono Jak Conturce tak GoPro k dokonalosti ještě dost chybí, ale zatím nic jiného není. (použitelného !!!)

Teraz kamos kupyl GoPro HeroHD a mozem povedat, ze za slnecneho pocasia tomu chyba velmi malo k dokonalosti.Hned ako som zbadal fullHD zaznam(na fullHD LED TV) s kapoty jeho auta tak som bol rozhodnuty ze ju berem aj ja 8) .To sa neda porovnat so stream-ovanym videom.Normalne mi to vyrazilo dych 8O .Ale na vikingovi by som asi radsej prepol na HD mod lebo to zhorsenie kvality by stalo za zlepsenie plynulosti.

Dalibor, nadherne video tak ako vzdy :D Ak chcem niekoho nadchnut pre nas krasny konicek, ukazem mu tvoje videa :P Zatial kazdy dopozeral so zatajenym dychom az do konca.Az na to ze vzdy pride vytriezvenie v podobe otazky "Kolko to stoji?" :lol: :lol: :lol:
ps. Mohol by si dat niekam na server original zaznam?Chcel by som si pozriet kvalitu videa a porovnat s GoPro.Dakujem :wink:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
graup15

#543 Příspěvek od graup15 »

Což o to , origoš záznam mám..jenže je problém s velikostí a mojí upload rychlostí netu. Origoš má nesestříhaný 4GB :-) I tohle 720p video má 306MB a cpal jsem ho na Vimeo skoro 3 hodiny.
Ale můžu tě ubezpečit, že v době kdy jsem se rozhodoval mezi GoProHD a Contour HD, jsem si zdrojáky sehnal pro porovnání. Není tam ani prd rozdílu.
Pro Contour nakonec rozhodly dvě věci. První je menší úhel objektivu (menší soudkovitost záběru ) a pak i příjemnější aerodynamické provedení.
Přeci jen GoPro je takový jakoby malinký foťáček a při rychlostech kdy Vikinga potopím dolů, by to byla strašná brzda.
kovaco

http://tinyurl.com/4ldc6ae

#544 Příspěvek od kovaco »

Koukám, že taky bdíš. Kluci hledají kameru na letadýlka a ptají se, co prej toto: http://tinyurl.com/4ldc6ae

OK53
Homer.Simpson

#545 Příspěvek od Homer.Simpson »

graup15 píše:Origoš má nesestříhaný 4GB I tohle 720p video má 306MB a cpal jsem ho na Vimeo skoro 3 hodiny.

Jasne tak potom nic :wink:
graup15 píše:Pro Contour nakonec rozhodly dvě věci. První je menší úhel objektivu (menší soudkovitost záběru ) a pak i příjemnější aerodynamické provedení.

Ja planujem GoPro pouzit ako kamerku na FPV(head tracker).Takze na tento ucel ma asi lepsi tvar.Ma SD vystup a cely let sa da zaznamenat na kartu v HD 8) .Ale to uz je do inej kategorie.Inac Contour ma aj gps modul nie?Takze dalsi bonus.Tazko si vybrat :? :lol:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
graup15

#546 Příspěvek od graup15 »

Jo ta nová má i GPS a k tomu i nový soft do PC :-)
Já jsem s Contour max spokojený...musím si koupit větší kartu . Na tom záznamu chybí 1s mezi dotykem země. Došla kapacita zrovna v ten okamžik. :-) Mám v ní 4GB class 8...tak popátrám po nějaké 8GB.
Tom1974

#547 Příspěvek od Tom1974 »

Můžu dát do Ascota tenhle ex. BEC, pokud budu napájet 2S? Ty Enelopy se nabíjejí moc dlouho....

http://www.modelarina.cz/externi-spinany-bec-10a-castle-creations-p-494.html
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#548 Příspěvek od klingon77 »

Tom1974 píše:Můžu dát do Ascota tenhle ex. BEC, pokud budu napájet 2S? Ty Enelopy se nabíjejí moc dlouho....

Kdyz uz ex. BEC tak tento http://www.modelarina.cz/externi-spinan ... p-838.html a napajeny z pohonych aku. Tak to mam ve svem Ascotovi.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#549 Příspěvek od klingon77 »

graup15 píše:Předesílám, že jsem na svahu nikdy nebyl s kompozitem...a jsem nadšený. Na ranou zajedu častěji :-)

Opet moc pekne video :D
Svahovy litani je super, jen ma maly problem, ze kombinace "fouka na kopec pobliz" a "mam zrovna cas tam zajet" je docela vzacna. A nedej boze kdyz se k tomu jeste prida ze to musi byt o vikendu, na ktery jsou v kalendari F3F zavody, to je pak jako vyhrat ve sportce :twisted: Obdivuju svahare, protoze pocet vikendu, ktery procekali na vitr, je vetsi nez tech, kdy si poradne zalitali. Pak nemaj mit kamenny jatra :D :twisted: :D

A zkus taky nekdy zaletet za kopec, to je pak adrenalin, rekord je nekde okolo 650 km/h, to ti zadny motor nenabidne 8)
pepin

#550 Příspěvek od pepin »

klingon77 píše:
graup15 píše:Předesílám, že jsem na svahu nikdy nebyl s kompozitem...a jsem nadšený. Na ranou zajedu častěji :-)

Svahovy litani je super, jen ma maly problem, ze kombinace "fouka na kopec pobliz" a "mam zrovna cas tam zajet" je docela vzacna. A nedej boze kdyz se k tomu jeste prida ze to musi byt o vikendu, na ktery jsou v kalendari F3F zavody, to je pak jako vyhrat ve sportce :twisted: Obdivuju svahare, protoze pocet vikendu, ktery procekali na vitr, je vetsi nez tech, kdy si poradne zalitali. Pak nemaj mit kamenny jatra :D :twisted: :D

A zkus taky nekdy zaletet za kopec, to je pak adrenalin, rekord je nekde okolo 650 km/h, to ti zadny motor nenabidne 8)

S těma soutěžema máš určitě pravdu,ale většinou alespon něco odlétají,jinak mi provoz s větroněm na svahu přijde více příznivý,nežli se trefit s motorákem do bezvětrného počasí,samozřejmě je výhoda,pokud se mužeš řídit podle větru a né podle pracovní doby a přizpusobovat se směru větru je trošku autoturistika,alespon já dám za benzín na kopce určitě víc,nežli za modelařinu,jako takovou-zase ale nemám kdejakou hovadinu :lol:
komár
Kontaktovat uživatele:

#551 Příspěvek od komár »

klingon77 píše:A nedej boze kdyz se k tomu jeste prida ze to musi byt o vikendu, na ktery jsou v kalendari F3F zavody, to je pak jako vyhrat ve sportce :twisted:

Dlouhodobá statistika u závodů pořádaných naším klubem je 50% úspěšnosti odlétání naplánovaných závodů. Jenže do toho se počítají i takové ty tříkolové šudlačky na hranici pravidel, kdy je to spíš o morálce, aby se to dolétalo, než že by to byla opravdu svahová soutěž. Bohužel, s tím se každý musí smířit. Rekord byl u nás loni na podzim - předpověď byla tak beznadějná, že nepřijel ani jeden závodník :)
Na druhou stranu pokud vím, tak na Větrníku jsou s úspěšností vysoko nad 80%, to už není zlé.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
Tom1974

#552 Příspěvek od Tom1974 »

pepin píše:
klingon77 píše:

S těma soutěžema máš určitě pravdu,ale většinou alespon něco odlétají,jinak mi provoz s větroněm na svahu přijde více příznivý,nežli se trefit s motorákem do bezvětrného počasí,samozřejmě je výhoda,pokud se mužeš řídit podle větru a né podle pracovní doby a přizpusobovat se směru větru je trošku autoturistika,alespon já dám za benzín na kopce určitě víc,nežli za modelařinu,jako takovou-zase ale nemám kdejakou hovadinu :lol:

Pepine ještě jsi zapoměl dodat, že za víkend zrtávený na Rané máš víc hodin, než za celý měsíc v práci :D
Tom1974

#553 Příspěvek od Tom1974 »

klingon77 píše:
Tom1974 píše:Můžu dát do Ascota tenhle ex. BEC, pokud budu napájet 2S? Ty Enelopy se nabíjejí moc dlouho....

Kdyz uz ex. BEC tak tento http://www.modelarina.cz/externi-spinan ... p-838.html a napajeny z pohonych aku. Tak to mam ve svem Ascotovi.

Jžišmarjá to se tam ještě vejde?
pepin

#554 Příspěvek od pepin »

Bane,makám jako šroub,práce šlechtí.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#555 Příspěvek od klingon77 »

Tom1974 píše:Jžišmarjá to se tam ještě vejde?

Ano vejde :D Bez krabicky, jen ve smrstovacce. Mam ho za servama, tam, kde je na tehle fotce Rx.

http://klingon77.rajce.idnes.cz/Ascot_e ... G_3301.jpg
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“