Hitec AURORA-9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
martys

#541 Příspěvek od martys »

chytrý přístup do subtrimu, stačí se dotknout grafiky trimů na hlavní obrazovce a otevře se rovnou nastavení subtrimů = moc užitečné při nastavování. Vůbec, ta orientace v menu je snadná.

Když si s tím člověk hraje a pořád svítí displayem tak baterie doslova mizí před očima, ale jak jsem začal jen lítat (cca 8 baterek - 8x4,5min), tak klesla kapacita jen cca o 5-10%, ale "chvilka" nastavování a min. 20% je v čudu.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#542 Příspěvek od Peppy »

HMM. Chcelo by to lipolku. Inak niake zretelne nedostatky v tej ich 2,4 su??
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
martys

#543 Příspěvek od martys »

ja bych se těch nimh nebál, hraješ si s tím stejně jen na začátku a že bys dal cely pack behem denního lítání, to těžko, to by jsi musel lítal prakticky v kuse.

Navic, se daji kdykoli dobít (v případě lítání s elektrou je na to každý bezvadně připraven), jen je potřeba pamatovat, že nimh při delším nepoužívání padnou, takže před jízdou na letiště po 14-ti dnech nečinnosti zkontrolovat a raději dobít.

Nechci nic zakřiknout, ale spolu to komunikuje na první šlápnutí a bez prodlevy. Ještě jsem opětovné vypnutí/zapnutí nepoužil. Předím jsem měl DX6i a tam se to někdy nenačetlo a musel jsem znova. Nastavil jsem to stejně jako na DX6i, žádný experimenty a mám pocit, že reaguje přesněji, ale je to jen pocit, lítám teprve rok, takže tenhle názor berte s rezervou.

Jo a taky se mi líbí budík, slabé pípnutí po minutách neruší a na konci odpočítává podobně jako parkovací assistent v autě :D

Příjínač je úzký, ale douhý takže to byla docela fuška dostat ho u Protose do "podpalubí" i se smotanou kabeláži, hlavně ty kabely byly pro mě taková malá zkouška z gy.....logie :D
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#544 Příspěvek od Marek71 »

martys:
Výborne ! Pokračuj, prosím ťa, s postrehmi a hodnotením aj naďalej. Je to pre mňa užitočný zdroj informácií. Díky.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
martys

#545 Příspěvek od martys »

po zapnutí vysílače se musí potvrdit, jestli má vysílat nebo ne. Při potvrzení NE je mu uplně jedno v jaké poloze jsou přepínače a plyn a naskočí. Ale jak se potvrdi ANO, uz kontroluje zda je plyn stažený a přepínače v nulové poloze, jinak křičí a nespojí se. Stačí vše napravit a hned se načte, bez vypínání a zapínání. Vypadá to složitě, ale je to funkční. Hlavně ta možnost, že si člověk může hrát s vysílačem a nemít ho aktivní

Zajimava je funkce na přepnutí serv na hold režim při nastavování křivek a při aktivním vysílači. Zatim jsem to nevyužil
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#546 Příspěvek od Peppy »

Hmm. Typicke pre HITEC ze vymysla taketo blbosticky ( hold plynu, toto ze kontroluje ci je plyn vypnuty ). Na opticu sa mi nespocet krat stale ze som si zapol plyn ale vdaka holdu mi to nerozsekalo face, takze len tak dalej :wink: :D
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
martys

#547 Příspěvek od martys »

tak on ten rezim hold serv při nastavování křivek funguje opravdu i na plyn, takže nastavovat při zapnutém vrtulníku křivky a nebát se že mi to uletí....to se mi líbí.
martys

#548 Příspěvek od martys »

někdy se stane, že se nanačte správně nula u gyra a vrtulka sjíždí k jedné straně....řešení vypnout a znova načíst. Stalo se to ale jen v případě, že nemám při potvrzování spojení plyn stažený a jen opravdu málokdy. Venku je ale docela zima, možná to bude i tím.

Jinak musím potvrdit výbornou egonomii, zpracování. Vůbec působí masivně a je příjemně těžká. Lítám bez pultu a DX6i se mi v ruce "kroutila" a uz jsem přemýšlel o pultu. Ale Autoru opřu o pupek, nijak velký, vážně :? a ani se nehne, myslím Aurora, ne pupek :D
petertn
Kontaktovat uživatele:

#549 Příspěvek od petertn »

Popripade to este mozes podopriet zo spodu :-)
martys

#550 Příspěvek od martys »

jojo i zespodu a bez popruhu :D

Jinak jsem se zasledoval do spotreby behem odpoledniho litaní.......5 baterií po 4 minutách a pokles prakticky zadny 39% na začátku i na konci.
Není to vůbec spatný.
Krtek
Kontaktovat uživatele:

#551 Příspěvek od Krtek »

ze spoda ??? a vtýhle zimě ???, ani náhodou, neni mi osumnáct :-)

ale v létě by to asi trochu šlo, jen je třeba držet balanc :-)

teď vážně - další vychytávka je uzamčení plynu - stačí podržet obrázek modelu a plyn se zamkne ve stávající poloze, na páku nereaguje, všechno ostatní funguje dál. Odemčení je stejným způsobem. V modu nevysílacím to nejde, bo to vyhodnocuje rádio jako blbost, když nevysíláš, nemáš co zamykat :-)

dneska jsem dal čtyři hopany po cca 6 minutách, na baterce klesla hodnota o 4 procenta
martys

#552 Příspěvek od martys »

tak problém s občasným nenačtením nulové polohy gyra je vyřešen. Já hlupák to špatně zapínal.....vysílač+přijímač+potvrzení spojení je špatně :? .
Správně je vysílač+potvrdit spojení na display+teprve pak přijímač.

To mám z toho že nečtu návod, ale když ono to nebylo potřeba 8)
martys

#553 Příspěvek od martys »

dnešní celodenní létání, 14 baterek po 4min = stálo mě to 20% na napájecích mimh vysílače.

To nevybiju ani za celý víkend, já jsem spokojen.
JENDA01

#554 Příspěvek od JENDA01 »

Ahoj,
klucí jsou nějaké potíže s příjmačema (výpadky, nestandartní chování, atd) viz. bouřlivá debata okolo koncepce antény příjmače.Jinak jak vás poslouchám tak se mi začíná zamlouvat čím dál více :D

Jenda
martys

#555 Příspěvek od martys »

kromě toho gyra, což byla ale moje chyba, jsem žádný problém, nebo výpadky neřešil. I ten dotykový display je přesný, málokdy se stane, že bych minul. To už to bylo spíš horší s rolovacím tlačítkem na DX6i, kde si člověk zaroloval na menu a při zmačknutí si nepatrným pohybem otevřel to vedlejší.

Jediný na co je třeba myslet je, když se radio v ruce nese, že je tam dotykový display a to pořádně velký, takže je "všude". Už jsem takhle nenapadně šmejdil palcem a vlezl jsem do menu model select :?

Mimochodem menu - model select, nastaveni modelu, nastaveni systemu, vlastní menu (jde nastavit vlastní uživatelské menu), menu subtrimy a stopky jsou přistupné jedním dotykem přímo z hlavní obrazovky
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“