Heli HK-450 z HC
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
plyn a kolektiv
Plyn se podle mně nejvíc osvědčil konstantní, takže třeba 0-85-85-85-85. Dá se s tím pohrát, ale pokud možno kolem těch vyšších hodnot, to je pro motor nejvýhodnější režim. Ale zas bacha aby nebyly moc velké otáčky rotoru (3000 je do záčátku až až).
A kolektiv lineárně od -4° do cca 9°. Záleží to na nastavení mechaniky, ale mně to vyšlo asi 20-40-60-80-100.
EDIT: Sorry, s těma otáčkama jsem to trochu přestřelil, s origo listama maximálně spíš 2400...
A kolektiv lineárně od -4° do cca 9°. Záleží to na nastavení mechaniky, ale mně to vyšlo asi 20-40-60-80-100.
EDIT: Sorry, s těma otáčkama jsem to trochu přestřelil, s origo listama maximálně spíš 2400...
Naposledy upravil(a) Bizon dne pon 08.06.2009 10:46, celkem upraveno 1 x.
Tak na 3000 to tocit je asi zbytecne, a hlavne by to museli byt kvalitni listy a dokonale serizene.
Jeste s krivkou experimentuji (otackomer mi nechce merit nad 1800, musim na listy nalepit neco reflexniho). Zatim tam mam 11T a krivku v normalu 0-50-85-92.5-100(mam supersimple, bez pomaleho rozebehu) a ve stunt 100-92.5-85-92.5-100. Urcite to neni optimalni, ale letat se stim da.
Jeste s krivkou experimentuji (otackomer mi nechce merit nad 1800, musim na listy nalepit neco reflexniho). Zatim tam mam 11T a krivku v normalu 0-50-85-92.5-100(mam supersimple, bez pomaleho rozebehu) a ve stunt 100-92.5-85-92.5-100. Urcite to neni optimalni, ale letat se stim da.
Zdravím všechny vrtulníkáře
Jsem začátečník a chtěl bych se pustit do stavby této heli.Pročítám forum,
ale pořád jsem se nikde nedozvěděl co vše je potřeba nastavit a jak naprogramovat vysílač (plánuji DX6i) viděl jsem pár videí a fotek jak nainstalovat serva, ale co dál? programuje se nějak přijímač a regulátor?
Jak nastavit ůhel rotorových listů? Jak na náhon vrtulky a co je důležité vědět než se to toho pustím. Byl by někdo ochoten vytvořit návod krok po kroku? nebo je přiložen v setu HK450.Dík všem za odpověď.
každý nějak začínal.
Jsem začátečník a chtěl bych se pustit do stavby této heli.Pročítám forum,
ale pořád jsem se nikde nedozvěděl co vše je potřeba nastavit a jak naprogramovat vysílač (plánuji DX6i) viděl jsem pár videí a fotek jak nainstalovat serva, ale co dál? programuje se nějak přijímač a regulátor?
Jak nastavit ůhel rotorových listů? Jak na náhon vrtulky a co je důležité vědět než se to toho pustím. Byl by někdo ochoten vytvořit návod krok po kroku? nebo je přiložen v setu HK450.Dík všem za odpověď.
Skus si pro zacatek nastudovat tyhle stranky tam se minimalne dozvis, jak spravne heli smontovat-estli neumis anglicky, jsou tam dobre fotky. Pak kdyz to poskladas ozvi se a muzem probrat mechanicke nastaveni a pak programovani. http://www.hk450.com/category/hk450-build-pages/
BLADE 400, TRex450S CE, TRex450SE V2,Xcopter 450ALU, T-Rex 500, KNIGHT 600 http://www.rcportal.sk/index.php?sid=765aeb93e0363b1a45687398eb3fc86e
Zdravím všechny, jsem jeden z těch kdo podlehl a už mu doma leží HK-450 a shromažďuji informace a další elektroniku ke stavbě. Při procházení po netu jsem narazil na tento KIT a zajímal by mě Váš názor zkušenějších. Možná že díky této nabídce je HK-450 teď levnější.
Koukam, ze nekdo smajznul ALIGN firme - plany
Na druhe strane je to fajn ze je to stejna konstrukce, kuli kompatibilite nahradnich dilů.
A to smykatko musi mit vuli jak krava - nevypada to dobre
A to smykatko musi mit vuli jak krava - nevypada to dobre
BLADE 400, TRex450S CE, TRex450SE V2,Xcopter 450ALU, T-Rex 500, KNIGHT 600 http://www.rcportal.sk/index.php?sid=765aeb93e0363b1a45687398eb3fc86e
Díky za toto fórum, asi také brzo objednám. Už jen ladím detaily konfigurace. Mám na vás pár dotazů:
1) HXT900 - skutečně jsou tato serva dostačující? Jak hodně dochází k opotřebení, když to jsou všechno plasty. Jaká je kovová alternativa?
2) Spektrum DX6i 2.4GHz - je možné připojit na PC k simulátoru? Proběhl jsem celý manuál a zdá se, že to neumožňuje.
1) HXT900 - skutečně jsou tato serva dostačující? Jak hodně dochází k opotřebení, když to jsou všechno plasty. Jaká je kovová alternativa?
2) Spektrum DX6i 2.4GHz - je možné připojit na PC k simulátoru? Proběhl jsem celý manuál a zdá se, že to neumožňuje.
1) Do zacatku uplne bohate staci, opotrebil sem zatim jen jedno a to kdyz sem s tim bacil. Jinak kovove sou prej OK tyhle
2)Nedam za to ruku do ohne ale tak na 95% umi
2)Nedam za to ruku do ohne ale tak na 95% umi
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
co se tyce serv tak bych doporucil tohle http://www.telink.eu/cz-detail-100522.html
je vysoce kvalitny a cenove to vyjde nastejno jak ten kovovy paškvil s činy
je vysoce kvalitny a cenove to vyjde nastejno jak ten kovovy paškvil s činy
Jako simulátor používám PHOENIX.
Osvědčil se mi, protože se bez problémů dalo použít rádio od Walkery a nevyžadoval žádný HW klíč jako všechny ostatní simulátory.
Dx6i vypadá moc dobře, ale pokud si nebudu 100% jistý jak připojit k pecku, tak do toho nepůjdu. To raději zvolím jiného výrobce. Chci mít jedno rádio na všechno.
Osvědčil se mi, protože se bez problémů dalo použít rádio od Walkery a nevyžadoval žádný HW klíč jako všechny ostatní simulátory.
Dx6i vypadá moc dobře, ale pokud si nebudu 100% jistý jak připojit k pecku, tak do toho nepůjdu. To raději zvolím jiného výrobce. Chci mít jedno rádio na všechno.
-
=M@trix!=
- Kontaktovat uživatele:
DX6i se připojuje k PC pomocí 3,5 jacku - konektor je na zadní straně nad krytem baterek (označen TRAINER). Doporučuju "zahnutý" kabel (konektor je otočen o 90° vůči kabelu), na klasickém rovném radio na stole nebo v pultu "stojí" a je potřeba ho o něco opřít ...
EDIT: Phoenixe nemám, ale na stránkách je DX6i napsaný jako podporovaný vysílač ...
EDIT: Phoenixe nemám, ale na stránkách je DX6i napsaný jako podporovaný vysílač ...
Which transmitter types does Phoenix support?
Our USB interface device is compatible with a huge range of transmitters and training boxes. Please note that Phoenix will only accept input through the included USB device, and does not accept control through USB controllers.
The current supported transmitter list is as follows:
All JR MC/MX (no adaptor required)
Spektrum DX6/DX6i/DX7 (no adaptor required) - ** NOT new DX7 Special Edition "SE" version **
Spektrum DX5e (adaptor required)
All Futaba (Futaba round or square adaptor required)
Futaba FX-18 with 2.5mm stereo training port (FX-18 adaptor required)
All Hitec (Hitec adaptor required)
All Multiplex (Multiplex adaptor required)
All Sanwa RD and RDS series (Sanwa adaptor required)
E-sky (Mini-DIN adaptor required)
Co-Pilot (Mini-DIN adaptor required)
Blade CX-2 (no adaptor required)
Art-tech 100B (no adaptor required)
Art-tech 100C (Art-tech 100C adaptor required)
Walkera 2401, 2601 (Using MINI-DIN adaptor supplied with transmitter)
Walkera 2801 (adaptor required)
Milan "=M@trix!=" ŽejdlíkSpektrum DX6iTRex450SEv2, HK450, TORO900, P-51D(Mašík) SkyLady AC